Anasayfa
25 Kasım 2023, 15:59
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare Kesin Olarak Çıkar mı

İstihare Kesin Olarak Çıkar mı

NURİMERCAN
Istihare Için Namazlarımı Kıldım Başka Konudada Yazmıştım Eşimle Aramız Açık Ve Maalesef Boşnma Aşamasındayız..fakat 2 Istiheremdede Eşimin Bana Döndüğünü Gördüm…netice Olarak Eşim Davasını Bugün Açmış..sorum şu Istihere Kesin Olarak çıkarmı.ne Kadar Inanmalıyız.bu Rüyaya şeytan.vs.girermi.yani Her şeye Rağmen Eşim Bana Dönecek Diye Beklemelimiyim Dava Açmış Olmasına Rağmen:?


Cevap: Istihare Kesin Olarak çıkarmı.?

ehli-sunnet
Değerli Kardeşim:

Yapılacak her iş için istihare yapmak sünnettir ve mübarektir. Fakat istihare yaptıktan sonra, o işin yapılmasını veya yapılmamasını gösteren bir şeyin, uykuda veya rüyada yahut uyanık iken görünmesi şart değildir. İstihareden sonra, kalbine bakmak lazımdır. O işi yapmak arzusu, eskisinden daha çok olmuş ise, o işi yapmayı gösterir. Eğer arzu, çoğalmamış ve eskisinden daha da azalmamış ise, yine yasak olmaz. Böyle olunca, yapmak arzusu artıncıya kadar, istihareleri tekrar tekrar yapmalıdır. İstihareler yediye kadar tekrar olunur. İstihareden sonra, o işi yapmak arzusunun azaldığı anlaşılırsa, o işin yapılmamasını gösterir. Böyle olunca da, istihareler tekrarlanabilir, hatta nasıl olursa olsun, istihareleri her zaman tekrarlamak, daha uygun ve daha iyi olur. O işi yapmak veya yapmamakta ihtiyatlı davranılmış olur.

Hadis Alimleri Diyorki:

İstihare, bir işin, hakkımızda hayırlı olup olmadığını anlamak için yapılır. Bunun için, şartlarına uygun yapılmışsa, uymalıdır. İki hadis-i şerif meali:

(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]

(İstihare eden kimse mahrum kalmaz, istişare eden pişman olmaz. İktisat eden darlık çekmez.) [Taberani]


Yanıt: Istihare Kesin Olarak çıkarmı.?

NURİMERCAN
Hemende Yetiştiniz Imdadıma.Allah Sizden Razı Olsun.esenlikle Kalın.


Soru: Istihare Kesin Olarak çıkarmı.?

ozayir
Allah Razı olsun aydınlattığın için…


Ebru
Ben hukuk okumak istiyordum ancak puanım tutmadı bir sene daha beklesem mi yoksa başka bir bölümemi gitsem diye çok büyük kararsızlık yaşadım ve bir tanıdığımdan istihareye yatmasını istedim.Olumsuz gördü ama tam emin olamıyorum bu sene giderse iyi seneye kalırsa kötü demiş ne kadar doğrudur lütfen cevap verin çok kararsızım


arifselim
İstihare demek hayır dilemek demektir. İstihare sonuçta ya bir rüyadır yada bir histir. Bundan dolayı istihare için yüzde yüz kesin doğru çıkar denemez. En doğrusu mutlaka danışmaktır ve bununla birlikte de istihare yapılabilir. İstihareyi herkes kendisi yapmalıdır sünnet budur. Sana ehil ve bilgili insanlara durumunu iyice anlatarak fikir almanı tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Merhaba, bir evladım var ikinciyi düşünüyoruz.Çocuk için yatmak doğru değil belki ama yine de Çocuk için Eşim istihareye yattı.Rüyasında yeşil doğa görmüş.Ve bir su kenarında çocuk görmüş.Sanırım erkekmiş.Aramıza alıp uyutuyormuşuz.Ancak arkadaşımda benim için yani benim adıma çocuk için istihareye yattı o da pembe çiçekler görmüş.Anlamlarını öğrenmek istiyorum.

Okudunuz mu?  İstiharede piknik yapmak

arifselim
Merhaba kardeşim. Evet dediğin gibi çocuk için istihare yatılması doğru değildir. Bu yüzden bu rüyaların bu açıdan hiç bir değeri yoktur. Rüya olarak ancak çok hayırlıdır huzur, mutluluk ve sevinç anlamlarına gelir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba benim çok hoşlandığım bir kız var bu kıza hoşlandığını söyledim fakat bana olumsuz cevap verdi bende istihareye yattım rüyamda olumlu gördüm ben bu durumda ne yapmalıyım


arifselim
Merhaba kardeşim. Böyle bir konuda istihare yapılması doğru değildir. Eğer yapılsa bir manası yoktur. Çünkü istihare demek gelecekten yana bir haber almak demek değildir. İstihare, her türlü girişimi yaptığı halde yapıp yapmamak konusunda kararsız kalan kimse yapabilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, evlilik aşamasında olduğum erkek arkadaşım var.Bir tanıdıktan istihare yatmasını rica ettim.Rüyasinda siyah üzüm görmüş. Siyah üzümün anlamı güzel ama renk olarak baktığımızda kötü.Rüya tekrarlanmalıdır? Bu istihare nasıl yorumlanır.( Kendim sadece dua edip sağ tarafına dönüp yattım. Namazını kılmadım rüyamda onun arkasından gidiyorum bir anda gözlemler yapılan bir odaya girdim kadınlar var saç üstünde gözlemler pişiyor )


arifselim
Merhaba. Kısaca şu hususlara dikkat edilmelidir.

– İstihareyi herkesin kendisi yapması sünnettir.
– İstiharede görülen rüya genel olarak yorumlanır. Renk önemlidir ama asıl olan rüyanın genelidir.
– Rüyada siyah üzüm görmek hayırlı anlamdadır ve tekrar edilmesine gerek yoktur.
– Dua edebilir ve rüya görebilirsin ama istiharenin gereklerini yapmadıkça bu istihare yerine sayılmaz.


Kayıtsız Üye
Eşimin işleri ile ilgili istihare yaptım rüyamda kediler gördüm bir tane siyah kediyi seviyordum uyandım çok üzüldüm sonra tekrar uyudum rüyamda arkadaşımın bana yeni siyah ayakkabı verdi bende beyenmeyip almadım bu rüralarım ne anlama gelir


arifselim
İş ile ilgili ilk önce ve mutlaka istişareler yapılmalıdır. Her ne olursa olsun bu sadece bir rüyadır ve yanılmak her zaman mümkündür. Özellikle de iş konusunda bilgili ve tecrübeli kimselerle konuşarak bir karar verilmelidir. İstihareden uyanınca içine gelen his sana en doğru işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Benim sevdiğim biri var ve çok fazla aşığım ona. Ben kendim için yattım beyaz gördüm. Normalde o kişiyle bizim beraber olmamız bile imkansız. Sonra ben hayatıma yön vermek istediğim için bir arkdaşıma yattırdım. O da ilk başta etrafta şehitler kameralar falan görmüş o ana kadar renk görmemiş tam uyanacağı zaman bir kutu 3 bölmeli içi de yeşil renkliymiş. Şimdi onun peşinden koşmam gerekiyor mu ? Bir adım atmalı mıyım sizce


arifselim
Merhaba. Maalesef bu durum için istihare yapılmaz. İstihareyi ne için yapıldığı tam olarak bilinmediğinden yada yanlış bilindiğinden dolayı bu tür şeyler için istihareler yapılmaktadır. İstihare örneğin evlilik için bir adım atılır, her iki taraf birbiri için kabul etmesine rağmen kararsızlık durumu olursa o zaman istihare yapılabilir. Ama zaten ortada evlilikle ilgili uzaktan yakından bir şey yoksa istiharenin hiç bir anlamı yoktur.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı gül bahçesi görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba. 3 ortak bir iş yapmak için istişarede bulunduk 5 ay önce. Ondan sonra brn kendim istihareye yattım gece yarısı kapıyı birisi zorladı ve o şokla uyandım. Sonra diğer ortak yattı 2 tane beyaz araba ve içinde arkadaşlarıyla şakalaşırken gördü ve bir arabada yoldan çıkıp yeşilliklerin içine girdiğini gördü. Ben sonra anneannemin yatmasını istedim. O da 2. Yatışında sabah namazından sonra bir komşusunu camiye götürürken görmüş ama camiyi bulana kadar çok kişiye sormuş ve baya engeller aşmış en sonunda camiye ulaşmış ve büyük bir alan görmüş yanında da sahlep satan biryer görmüş. Bu iş bizim için hayırlı mıdır? 3 aydır büyün engellerle ugraşıyoruz işi yapmaya niyetimiz var ama hala sonuca ulaşamadık. Yüklü de bir yatırım yapacağız. Yorumlarınızı bekliyorum. Hayırlı geceler.


arifselim
Merhaba kardeşim. Maddi ve benzeri iş gibi konularda ilk önce bu alanda bilgili ve tecrübeli kimselere işin ayrıntısını da anlatarak danışın ve sonra bir karar vererek Allah’a tevekkül edin. En doğrusu budur. İstihare en son çare olabilir ve istihareden kesin bir işaret beklemek yanlış olur. Allah muvaffak eylesin ve hayırlısını nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşım ile aramızda tartışmalar olunca kuzenim bizim adımıza istiareye yatti ve yatmadan önce içinin daraldığını ve rüyasında siyah gördüğünü söyledi..ben bubu duyduktan sonra erkek arkadaşım ile aramız daha çok açıldı ve sonunda ayrıldık..ayrilmamiza rağmen birbirimizden kopmadık bir yanım hep onu arıyor.acaba bu rüyanın değişme ihtimali veya gördüğü rüyada yanılma durumu soz konusu olabilir mi.. şimdiden teşekkürler


arifselim
Böyle bir ilişki için zaten istihare olmaz yani görülse bile bir anlam ifade etmez. Ancak evlenmek gibi bir durum olsaydı o zaman olurdu ama yinede kendin istihare etmen gerekirdi. Kısacası bu istiharenin bir hükmü yoktur. İstihare hayır istemek demektir yoksa bir bağlayıcılığı olmaz.


Kayıtsız Üye
Meraba hocam benim şuan iki tane taliplim var. ikiside istiyor akrabam oluyorlar.bende kalp ve düşünce olarak çok kararsızım kime evet diyeceğimi bilmiyorum. İstihare yapıyorum ama kafam çok karışık. Çok karışık rüyalar görüyorum. Bu durumda karar veremiyorum. Ne yapmalıyım.


arifselim
Bu durumda en doğrusu güvendiğin bir kimseye danışarak bir karar vermektir. Sen elinden geleni yaparak takvalı ve hayırlı olanı tercih ederek Allah’a tevekkül etmelisin. Böyle yapmak hem dünyan hemde ahiretin için hayırlı olur.

Okudunuz mu?  İstiharede rüya mı his mi önemli?

Kayıtsız Üye
4-5 sene önce istihareye yatmıştım biri için sonuç olumlu cikmisti. Şuanda hala birlikteyiz ama ailemden kaynaklı büyük sorunların olabileceğini düşünüyoruz. Acaba istiharenin olumlu sonucu zaman içinde olumsuz sonuca dönüşür mu ? Tekrar yatabilir miyim


arifselim
İstihareyi gerçekten doğru anlamak gerekir. İstihare demek ne farzdır nede vaciptir ve hiç bir zaman kesin bir mana ifade etmez. İstihare sadece kalbin bir şeye ısınması ile bir işaret almak demektir. Ayrıca istihare yapılmadan önce gerekli şartların meydana gelmiş olması gerekir.


kaderalici93
Merhaba, evlenmeyi düşünüyorum arkadaşıma istihareye tasması için ricada bulundum oda bir ev görmüş bissürü adamlar girip çıkıyormuş ve bir kadın giriyormuş, hepsi iyi insanlardı dedi biraz karışık görmüş sonra bende ondan sonra yattım rüyamda sevdiğim kişi bir yandanda başka biri oluyor buluşmuşuz yürüyoruz karla karışık yağmur yağıyor, takım elbise giymiş diyorum soğuk neden böyle yaptın şemsiye var şemsiyede yürüyoruz sonra bir yere oturduk ayrılma kararı alıyoruz istihare hayırlı çıkmadı diye elimde bir oyuncak var el şeklinde fıstık yeşiline yakın bir renk ışık yanıyor sonra onunla oynuyorum bir yandan bir yandanda üzülüyorum sonra uyandım. Sizce anlamı nedir?


arifselim
Merhaba. İstihareyi başkası değil senin yapman gerekir. Senin gördüğün rüya ise çok açık bir işaret içermiyor. İstiharede en önemlisi senin kalbinin meylettiği hissindir. Bu his sana daha açık bir işaret olarak kabul edilir.


DEMİRK.
Merhaba. Bir arkadaşıma borç para verdim ama 4 senedir paramı alamıyorum. Bunun için istihare yapılması uygun mudur.


arifselim
Merhaba. İstihare bu tür konularda yapılmaz. Geleceğe dair acaba ne olacak veya şu işim olacak mı şeklinde niyetler için istihare olmaz. Herhangi meşru olan bir iş konusunda kararsız kalan kimse bir işaret dilemek için istihare yapar.


Çelik
Selamın aleykum hocam 4yıdan daha fazla bir ilişkim var ama kz arkadaşımın ailesi hiç olumlu bakmadı kesip attı birbirimizi çok sewiyoruz defalarca ayrılmayı denedik ama gene bir kaç gün sonra tekrar dayanamayıp barıştık kaçmak için karar aldık sonra başka bir kızın kacmasından dolayı anneme bunu yapamam dedi ayrılmalıyız dedi üç gündür görüşmüyoruz ama unutamıyorum dua ediyorum ama çok zor geliyor istihare ye yattım hakkımda hayrlı es adayını görmek istedim rüyamda kz arkadaşmn olduğu şehirdeydim ailemle birlikte ne yapmalıyım hocam bir yol gösterin ALLAH razı olsun


arifselim
Aleykum selam. İstihare öyle bir şey için yapılmaz. İstihare bir konuda kararsız kalınca en son çare olarak yapılabilir. İnsanın hayatı bir imtihan yeridir ve imtihanda her şey istediğin gibi olmayabilir. Sabırlı olacaksın ve isyan etmeyeceksin. Ailene onu istemeler için yardım isteyebilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede tanımadığın bir erkek görmek

Kayıtsız Üye
Hocam meraba ben görüştüğüm çocukla ciddi bir yola girince bir tanıdığımı istihareye yatırdım hayırlımı hayırlı değilmi diye fakat rüyasında ilk başta herşey bembeyaz çok güzel görmüş sonradan heryer karanlık elektirik tellerinin arasına kalmış ve çok korkmuş bir şekilde görmüş kendisini bunu ben sorduğumda hayırlı değil dediler ama ben sevdiğimim için çocuğu bırakamıyorum ve babasını daha yeni kaybetti onada bir acı daha yaşatmak istemiyorum o yüzden gerçekten doğrumudur diye şüphedede kalıyorum bana bir bilgi verirmisiniz


arifselim
Merhaba. İlk olarak evlilik için istişarelerin edilmiş olması gerekir. Daha sonra kararsızlık devam ederse işte o zaman istihare yapılabilir. İstihareyi ise herkesin kendisi yapması sünnettir ve başkasına yaptırmak ise mekruhtur. Bundan dolayı bu kişinin yaptığı istihareden bir anlam çıkaramayız. En doğrusu senin kendin yapman olur.


Kayıtsız Üye
Hocam ben de bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum annem benim için istihareye yattı kırmızı bir kalem gördü ve bunun anlamı kötüymüş bu durumda ne yapmalıyım çok moralim bozuldu


arifselim
İstihareyi kendi işin için annen değil, senin yapman gerekir. Çünkü sünnet öyledir. Rüyada kalem görmek hayırlıdır ama esas olan ise istiharede insanın kalbinin neye meylettiğidir. Ayrıca bu tür eğitim konularında öncelikle ve en önemlisi işin ehli olan bilgili ve güvenilir kimselere danışmak olmalıdır.


arifselim
Merhaba. Eğer istiharenin ne olduğunu bilmezseniz elbette kafanız karışır. Şunlara her istihare yapan kişi dikkat etmelidir:

– İstihareyi herkes kendi işi için kendisi yapmak zorundadır.
– Başkasına yaptırmak mekruhtur, çünkü sünnete aykırıdır.
– İstihare ya bir rüya yada bir his şeklinde olur ve her ikisi de kesindir denemez.
– İstiharede en önemlisi insanın kalbinin bir şeye ısınmasıdır. Bu his en doğru işaret olur.
– Sevgililerin istihare yapması yanlıştır çünkü evlilik için ciddi bir adım atılmalıdır. Daha sonra istişareler edilmelidir. Buna rağmen bir türlü olumlu yada olumsuz karar veremeyenler istihare yapabilir.
– Yoksa istihare yapılsa bile bir manası olmaz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. 3 gecedir istihare namazı kılıp uyuyor arkadaşım benim adıma erkek arkadaşım hayatımda hayirli bir insan mi diye . ilk gecesinde bembeyaz bir ışık görmüş etrafında siyah belirtiler ama çok az siyah ikinci gecesinde yüzünü secemediigi bir kadin ve kadının üzerinden siyah beyaz ışık yansımaları görmüş ve üçüncü gecede ise sadece yeşil ve beyaz ışıklar görmüş yorumlar mısınız şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam. İstihareyi herkesin kendi işi için kendisi yapmalıdır. Sünnet böyledir böyle olmalıdır. Bundan dolayı arkadaşının gördüğü rüyaların anlamı olmaz. Ayrıca evlenmeye bir adım atmadıkça, istişareler de yapılmadıkça ve kişi kararsız kalmadıkça istihare yapmanın hiç bir anlamı olmaz.

Okudunuz mu?  İstihare namazı sonrası görülen renkler

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Çok defa istişare ettik. Evlenmemek için elle tutulur bir gerekçemiz yok. Çok istiyoruz. Kızın anneside beni seviyor. Ama istihareye yatmış kötü görmüş. Bir kaç kez hemde. Bende rüyamda yağmur gördüm. Kız ve annesi bizim eve girdiler ıslanmamak için. Evimize de babamla tanışmaya gelmişlerdi zaten. Bardaktan boşalircasına yağmur vardı. Uzerimde kırmızı gömlek vardı. Baska renk hatırlamıyorum. (Mübarek bir amcaya anlattım. Daha bir şey aramayın bereketten kaçıyorsunuz resmen dedi.)(Kızın ablası eşinden şiddet gördüğü için annesi korkuyor. Bende korktuğundan rüyasında kötü görmüştür diyorum.) Dediğin gibi istişare yaptığımızda evlenmemek için sebebimiz yok. Sizce ne yapmalıyız.


arifselim
Aleykum selam. Sizin yapmanız gereken şey istişarelerde bulunmaktır. Artık istişare edip bir karar vererek Allah’a tevekkül edilmelidir. Her zaman ilk önce istişare yapılmalıdır. Eğer bir karar verilemezse o zaman istihare yapılır. Ama istihare demek bir vacip yada bir farz hükmünü taşır demek değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, Allah izin verirse bir kaç hafta sonra kızımız dünyaya gelecek. Eşimle isimler arasında çok kaldık. Eşim nehir ismini ben ise Hüma ismini istiyorum. Dün gece istahare yaptım. Hüma ismi kızıma hayırlı olacaksa beyaz kuş, nehir ismi kızıma hayırlı olacaksa da berrak su görmeyi niyet edip yattım. İlk rüyamda bişey görmedim ne kuş ne de su, 6.20 de uyandım tekrar niyet edip yattım. Rüyamda çok berrak bir denizde yüzdüğümü gördüm. Denizde dalga bile yoktu. İsim için hayırlısını dileyerek istahare yapmak doğru mudur bilmiyorum. Nehir ismi için ise tereddütlerim hala daha var. Tekrardan istahare yapmalı mıyım sizce?


arifselim
Merhaba. Hüma ismi de Nehir ismi de vermek yasak değildir. Ancak isim için istihare yapılmaz. Bir şeyin hayırlı mı değil mi diye kararsız kalan kişi istihare yapabilir. Siz hangisi daha çok hoşunuza gidiyorsa onu seçebilirsiniz.


Pinarrr
HAYIRLI geceler benim kardeşim 9 temmuzda gece 3 te denize açıldı 9 temmuzdan bu yana ne ölüsü ne dirisi bulunamadı biz tanımadığımız birine istihare yaptırdık ilk gün suda ölü olarak gördüğünü söyledi 3. Günde kardeşim kişiye düş pesimden ben ne istiyorsun başka isinmi yok senin demis kişi bize ilk gün suda ölü olarak görmem diri olmasına işarettir 3. Gün o şekilde görmem de çocuk sağ fakat eve kendi gelmek istemiyor defi sizcede doğru mudur

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında huzurlu ve mutlu hissetmek

arifselim
Hayırlı günler. Allah bir an önce bu sıkıntınızı gidersin ve eğer yaşıyorsa sizleri kavuştursun. Böyle bir konuda maalesef istihare yapılmaz. Yani dinde öyle bir şey yoktur ve yapılsa da geçerliliği yoktur. Dolayısıyla da bu görülen rüyaları tabir edemeyiz. Ancak bol bol dua etmeye devam edin.


Kayıtsız Üye
Selam aleykum hocam. Hocam bugün hayırsız çıkan bir istihare başka bir zaman hayırlı çıkabilir mi?veya tam tersi? Ayrıca hayırlı veya hayırsız çıkan bir istihare o işin olup veya olmayacağı anlamını mı taşır?


arifselim
Aleykum selam. Daima esas olan istişaredir yani araştırmak, sormak ve danışarak bir karar vermektir. Çünkü istihare kesin olarak çıkar denemez. Bunun nedeni ise istihare bir his veya bir rüyadır ve doğru bir işaret görse bile insanın daima yanılma ihtimali olmasından dolayıdır. Bundan dolayı sana tavsiyem bilgili, güvenilir ve Allah için seni doğruya yönlendirecek birine danışarak hareket etmendir.


N.T
Bnm 3 yıl süren bı ilişkim oldu artık aileleri tanıştırmak ve nisan yapmak istiyoruz bı yandan da bn kuran kursunda hafızlık yapıyorum kabeye giden arkadaşımdan orada istihareye yatmasını istedim oda rüyanda iki yol var ve hangisinden gidicegini düşünürken biriside biz sana bu yoldan gidiceksin dedik sn hala düşünüyorsun diğer yol haramdır haram sen bu yoldan gidiceksin kuran yolundan gidiceksin demiş sizce n yapmalıyım


arifselim
Bu rüyanın anlamı çok açıktır ama istihareyi herkesin kendisi için yapması gerekir bunu da bilmelisin. Sana tavsiyem sen kendin için bir istihare yap ve sonra bir karar vererek Allah’a tevekkül et. Ayrıca kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan his sana daha isabetli bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
İyi günler bn nişanlım için istihare yaptm
1. Gün karanlıkta düğün konvoyu görsüm coşkulu insanlar ve beyaz balonlar .


arifselim
Hayırlı günler. İstihare evlenmeye karar verilemediğinde ve herşeye rağmen kararsız kalındığında yapılır. Nişanlı olduktan sonra istihare süreci geçmiş demektir. Gördüğün her iki rüyada sana açık ve berrak bir işaret olmaz. Sana tavsiyem güvenilir ve tecrübe sahibi kimselere danışarak hareket et.


Kayıtsız Üye
Mrb ben engelliyim erkek arkadaşimda engelli aramız çok iyi ama annesi engelim için istemiyo beni biz de çok seviyoruz birbirimizi annesi ayrılmasını konusmamamizi istiyo aramız kırık su an bizim için istihare yapacak güzel şeyler görürse olacağına mi işaret yoksa olursa hayırlı olacağına mi yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Merhaba. İstihare yapmak o şeyin olacağı anlamında değildir. Sadece hayırlı bir işte kararsız kalan kişi olumlu mu olumsuz mu diye istihare yapabilir. Sizin bu durumunuzda eğer isteyip istememek konusunda bir kararsızlığınız varsa o zaman istihare yapabilirsiniz. Yoksa şu şey olacak mı yada olmayacak mı diye istihare yapılmaz.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı renk görmek ne demek

 


Begüm şen

Hocam ben FİGEN TAŞER Size rüyamı anlatmıştım begüm şen arkadaşimin üyeliğinden Size cvp yazmak zorunda kaldım benim sayfamda sikinti oldu bir karışıklık olmasın Size rüyamı yazmistim cvp verirseniz çok sevinirim yardımıniza çok ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim


arifselim
Merhaba. Unutmamak gerekir öncelikli olan şey istişare etmektir yani danışmaktır. Eğer evlenmek istenilen kişi hakkında yapılan araştırmalar hayırlı ise istihareye gerek yoktur. Ayrıca istihare ne farz nede vaciptir. Boş yere vesvese etmeye gerek yoktur.


slazdemir
Merhaba 2 sene önce ilişkim için istihareye yatmıştım rüyamda aşırı beyaz bir alandaydım yer gök beyazdı elime gümüş bir el aynası aldım kaldırınca bembeyaz bir ışım vurdu ve yer gök daha da beyaz oldu. İlişkim hala devam ediyor evlilik düşünüyoruz. Nasıl yorumlarsınız? Şimdiden teşekkür ederim.


arifselim
Merhaba. İstiharede en azından kısaca şunlara dikkat edilmelidir.

– Evlilik için bir adım atılmadan istihare yapılamaz.
– Evlenilecek kişi hakkında ilk önce araştırmalar (istişareler) yapılmalıdır.
– Ne evet nede hayır diyemeyecek şekilde kararsız kalındığında istihare zamanı gelir.
– İstihareyi herkes kendisi yapmalıdır. Başkası için istihare yapılamaz.
– İstihare çok büyük bir samimiyetle ve Allah’a içten yönelerek yapılmalıdır.
– İstiharede işaret olan şey rüya değildir. Önemli olan kalbin hangi yöne meylettiğidir.
– Kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan his kişiye bir işaret kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar eşim cezaevinde çıkıp çıkmayacağını görebilmek için istihare yaptım ilk rüyam da eşimle antalyaya gitmişiz bir cami var taştan yapılmış biz 4 katlı bir yere giriyoruz yemek yemek için en üst katına çıkıyoruz uzunca bir üstü açık bir yer çok uzaklar da dağlar görünüyor çok ferah bir yerdi ikinci rüyam da ise köydeyim bir terasımız varmis bahçeye çıkıyorum bahçemizde selale varmis su bulanık falan değildi berrak tertemizdi yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Hayırlı günler. Maalesef istihare yapmanın amacı çok başkadır ve böyle şeyler hakkında işaret almak için istihare yapılmaz. Yapılsa da bir anlamı olmaz. Allah sıkıntılarınızı gidersin ve sizleri tez zamanda kavuştursun.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ? bende ilerisini evlilik niyetiyle dusundugm biri var istiareden önce normaal bir rüya gördüm benj istemeye gelmislerdi ben bunun uzerine istiareye yattim ve yesil , mor elbiseli iki kadin vardi rüyamda ortam aydinlikti ve yerde beyaz kumlar vardi.sizce ruyam neye isaret?


imam
İstiharde rüya görmek gibi bir kural yoktur, istihareye yapmaya devam edin kalbiniz neye meyl ederse onu yapın.
Ama unutmayın her hoşunuza giden biri için istihare yapılmaz.
Gelir sizi görür ve birbirinizi beğenirseniz o zaman bir kaç defa istihare yapılır

Okudunuz mu?  İstiharede belirsiz rüya görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba.İstihare namazına yattım sabaha karşı rüya gördüm .Sevdiğim bey gece saat 2 civarı kapımın önünde elinde güller fena yağmur yağıyor. Hadi gel diyor sen bu yağmurda napıyorsun diyorum neyse geliyorum dediğim sıra annem geliyor. Çocuğa diyor eğer istıyorsan aldığın yüzdüğü getir tak. Ailem yüzünden olmaz dıyor baban öldü annen mi diyorum mahcup oluyor. Yorumlarınız için teşekkürler.


arifselim
Merhaba. Gördüğün rüyan oldukça güzel ve hayırlıdır. Ancak yinede istihare işareti için rüya değil kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan hissindir. Eğer için rahat etmemişse 7 defaya kadar istihare yapmaya devam edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhabalar . Ben polisliği çok istiyorum ve ablam ve arkadaşım benim için istihare yaptılar ikiside hayırlı çıktı. Sonra komşumuz yattı. Yatmadan önce alt komşu ile tartıştı. Gıybetini etti ve hakkında kötü düşündü. İstihare namazından sonra kimseyle konusulmamasi gerekiyor ama komşumuz namaz dan sonra konuşmuş ve öyle yatmış bişey görememiş sabah 5 istihare duası edip yatmış o tartıştığı alt komşunu görmüş siyah elbise varmış üstünde onunla böyle ağız kavgası ediyorlarmış öyle görmüş. İkisi hayırlı çıktı buda hayırsiz çıktı burdan hangi sonucu çıkarmalıyım. Sizce tekrar istihare yapmalı miyim .


Tohat
Merhaba. Kişinin kendisi için niyetlenip yatması daha makbuldür. Toplamda yedi defa olmak üzere üst üste istihareye yatılması sonucu hem görülen renklerin hem de uyandıktan sonra kalbe iyi veya kötü hissiyatın oluşmasını değerlendirerek olumlu veya olumsuz olduğu sonucuna varılabilir. İstiharenizin hem tamamlanmamış olması yorum yapmaya engeldir.


Kayıtsız Üye
Bu sene üniversite sınavına girdim ve tercih yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım.iki gün istihareye yattım ilk gün özellikle tercih etmeyi düşündüğüm bir okula gittiğimi orada birisiyle konuştuğumu gördüm. Konuştuğum adamın üzerinde siyah takım elbisesi siyah kravat ve beyaz gömlek vardı. İkinci gün yattığımda ise kırmızı ve siyah telefonlar ve sarı bir tişört gördüm. Ne yapmalıyım sizce rüyam hayırlı mı hayırsız mı


arifselim
Böyle bir konuda seni doğru yönlendirecek kişilere danışarak hareket etmelisin. Bu durum istiharelik bir konu değildir aslında. Çünkü daima istişare önce gelir ve istişare çok ama çok önemlidir. Gördüğün rüyalar zaten sana işaret olmaz. İstiharede önemli olan kalbinin hangi yöne meylettiğidir.


Kayıtsız Üye
Mrb benimde bir sorum olacak bu konuya çok kafam takıldı benim babam 10 yıldır vefat etti benim bir akrabam babam için istihare namazı kılmış ve babamın kabir azabı çektiğini görmüş bu konuda beni aydınlatsanız sevinirim. Teşekkürler

Okudunuz mu?  İstiharede tabak kırmak görmek

Tohat
Merhaba. İstihare bir olayın, kısmetin, işin gelecekte hakkımızda hayırlı olup olmadığını, dünyamız ve ahiretimiz için bize saadet getirip getirmeyeceğini öğrenmek için yaptığımız bir dileme şeklidir. Durum bildirme durumu değildir. Görülen rüyanın istihare ile bir alakası yoktur.


Kayıtsız Üye
Beni isteyen birisi oldu ve bu kişi için istihareye yattım ve rüyamda yeşil ağaçlık yerler gördüm. Daha sonra kendisiyle görüştük ama olmadı. Arkadaşıma benim için istihareye yatmasını istedim ve o da kar görmüş. Konuya açıklık getirebilir miyiz yardima ihtiyacım var


Tohat
İstihare büyüklerle yapılan istişareden sonra netice alınmaması durumunda tavsiye edilmektedir. Ayrıca verdiğimiz kararlar çoğu zaman doğru demek değildir. Ayrılmanız o kişinin hakkınızda hayırlı olduğu gerçeğini değiştirmez.


Kayıtsız Üye
Ben eski sevgilimle ilerde evlilik hayatım olcak mi bana geri dönecek mi diye istihare uykusuna uyudum.Eğer sevgilim benim için hayirlisysa bana geri doncekse beyaz renk istedim.Rüyamda annem ve babamın beyaz tişört giydiğini ve beyaz tişörtü bir çocuğun spor yaptığını gördüm. Ama eski sevgilim yoktu. Rüyamı pek anlamadım sevgilim benim için hayırlı mi deilmi kafam karıştı. Bi açıklık getirir misniz


ACİLSERVİS
Olacak mı veya olmayacak mı diye istihare olmaz. İstiharede hayırlı mı değil mi diye yapılır.


Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar 7 gün istihareye yattım hergün bir rüyada karanlık bir rüyada aydınlık günde iki rüya görüyorum ve gece gördüğüm hep olumsuz ama sabaha karşı gördüğümde olumlu ve ferah görüyordum. Ve kafam çok karışık neye yorucagımı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.


Tohat
Merhabalar. Günlük yaşantılar, bilinçaltı derken rüyalar bu durumlardan etkilenebilir ve aklımızı karıştırabilir. Bu nedenle istiharede tavsiye edilen uyanıldığında hiseddilen ve kalbe sirayet eden duygulara önem verilmesi yönündedir. Bunu dikkate alarak değerlendirebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Benim bir konuştugum bey vardı bununla evlilik için konuşuyorduk onun annesi ve benim annem biliyor daha söz nişan yok ortada sonra biz konuşmayı kestik bu kişi benim için hayırlı mı değil mi bunun için istihareye yatsam uygun olur mu. Bizim konuşma niyetimiz evlilik içindi


Tohat
Ve aleyküm selam. İstihare adım atmadan önce yapılır. Fakat emin olmak adına yapabilirsiniz elbette. Neticede devam edip etmemenizin hayırlı olup olmadığını bir tek Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba.Bende dün gece istihareye yattım benim sevdiğim bir bey var şuan yaklaşık 7 aydır ayrıyız ama benim aklımdan hiç çıkmıyor kendisi dualarımda hep onunla herneyse düm istihareye yattığımda rüyamda gece karanlığında dışarıdaydım ve yürüyordum yanıma tanıdığım biri yaklalıyordu istemiyordum onu ama umutluydum rüyadeyken


Tohat
Merhaba. Rüyanda hissettiğin hisleri uyandığın zamanda hissetmişsen bu hakkında hayırlı olabilir. Kesin bir yorum için yedi defa yatmak ve kalp hangi tarafa yakınsa ona göre yorumlamak gerekmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı kurdele görmek

Kayıtsız Üye
Oğluma hamileyken istihareye yattım evladım hayırlı olacak mı diye. Bir oda dolusu kadın hepsi bir örnek giymiş kırmızı ve sarı kombinli ve başları kapalı dualar okunuyor sonra bir hoca giriyor içeri oda kırmızı ve sarı aynı kadınlarla kombin yapmış. Oğlum olacağını ve ateş olacağını söylüyor defalarca ateş dediğini duydum korkan ürken bağıran ses tonuyla ve hala korkuyorum oğlum neredeyse 1 yaşına girecek ve ben hala rüyanın anlamını bilemiyorum sizce anlamı nedir lütfen beni aydınların.


Tohat
Hayırlı günler her rüyada olduğu gibi istihareye yatarken de şeytani rüyalar görülebilir. Gördüğün rüyada hoca olsa bile Salih rüyalardan sayılmaz. Her rüyayı önemsememek, akla takmamak gerekir. Çocuğunu Allah yolunda yetiştirmeye özen göster her insan gibi kaderini kendi çizecek. Önceden çizilmiş ve yaşanacak bir durum yok. İçini ferah tut dua ve tevekkül ile. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Hocam iyi akşamlar. Öncelikle ben 3 senedir görüştüğüm kişiyle nişanlandım . Nisan günü de dahil olmak üzere kendisiyle sürekli kavga ediyoruz etrafımda olan benim yapmadığım olaylar yüzünden bile suçluyor bütün her şeyin %80 suçlusu sensin. Bunu yaparsan evlenirim yoksa seninle evlenmem diyerek beni sürekli tehdit ediyor. Bende evlenince de sürekli kavga eder ayrılmak ister diye tereddüt ediyorum. Zaten kavgalarımız hiç bitmiyor ve ben soğudum. Korkularım çok fazla. Ailemde yaptıklarından dolayı istemiyor artık bende vebal almak istemiyorum . Sürekli kavga ediyor sürekli küsüyor ve beni suçluyor. İstihareye yattım yüzük çıkarttığımı gördüm içimden de bir şey yapmak gelmiyor ama ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim


Tohat
Hayırlı günler. İstihare içine doğan histir. İçine hangi his dogmuşsa onunla hareket etmen için yol gösterir. Fakat bundan önce tavsiye edilen istişaredir ki büyüklerin fikri malum anlaşılan. Bazı durumlarda görülen köy klavuz istemez. Fakat yine de hayırlısını Allah’tan dileyip hakkında en iyisi ne ise onu yapmalısın. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


istihare sonucu değişir mi, istihare çıkarmı, istihare doğru çıkarmı

Bu kategoride yer alan İstiharede bebek görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare Kesin Olarak Çıkar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.