Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:51
Gusul
Yönetici

Adet günleri dışında tampon kullanmak ve de vajina icine yerlestirilen ilac gusül abdestini bozar mi?

Adet günleri dışında tampon kullanmak ve de vajina içine yerlestirilen ilac gusül abdestini bozar mı?

velasil
ilk önce kusura bakmayin, ne olur,,,

adet gunleri disinda tampon kullanmak ,vede vajina içine yerlestirilen ilac abdesti bozarmi(gusul abdesti)………..

simdiden ALLAH RAZI OLSUN,,,,


Cevap: Adet günleri dışında tampon kullanmak ve de vajina içine yerlestirilen ilac gusül abdestini b

mumsema
TEMIZ IKEN PAMUK KULLANMAK
(Adet hayız günleri dışında)

Okudunuz mu?  Abdesti korumak için rahim ağzına konulan peçete pamuk vs gibi şeyler gusül gerektirirmi yada fitil gibi birşey

Abdestini uzun süre korumak için kadınların pamuk kullanması doğru mudur? Değilse ne yapmalıdırlar?

Kadının ön uzvundan beş türlü akıntı gelir. Idrar, âdet kanı, nifâs (lohusalık) kanı, istihâza (hastalık) kanı ve kan karışık olmayan beyaz ya da renksiz akıntı. Bunlardan ilk dördü için pamuk (tampon ya da kürsüf) bir şey ifade etmez: Meselâ hastalık kanı akıntısı bulunan bir kadın pamuk (tampon) kullanıp bu özür kanını bir süre kesmekle özürlü olmaktan çıkmaz.( Hindiyye I/41) Beyaz ya da renksiz akıntıya gelince; bu hemen hemen bütün kadınlarda bulunan normal bir durumdur. Ancak bulunması halinde abdesti de bozar. Evlenmiş olanlarda bekârlara oranla çok daha fazla bulunur. Işte diğer dördünün hilafına bu akıntı tamponla önlenirse, özürlü sayılmadan kişi abdestini korumuş olur ve diledigi vakit, diledigi kadar namaz kılabilir. Bu konuda fıkıh kitaplarımızda, şu bilgiler vardır: "Kürsüf kadının uzvunun (ferç) ağzına koyduğu pamuk vb. dir. Bâkirenin sâdece âdet günlerinde, evlilik geçirmiş olanın ise hem âdet, hem de temizlik günlerinde kullanması müstehap anlamında sünnettir… Evlilik geçiren için âdet günlerinde sünnet, diğer günlerinde ise müstehaptır da denmiştir… Âdet günlerinde kullanılması halinde misk gibi güzel bir koku ile kokulandırılıp böylece ağır kokuların gizlenmesi de sünnettir. Uzvun iç kısmına kadar sokulması mekruhtur… Böyle bir şeye ihtiyaç duymayanın kullanma zorunluğu yoktur. Akıntı olmadığından emin ise onsuz da namaz olur…"( Îbn Âbidin; Menhelül-vâridin`(Resân) I/84; Tahtavî 111)

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde kıllar alınmalımıdır?

Kullanılışına gelince: Kadın abdest almaya hazır hale geldiğinde bir parça sterilize hidrofil pamuğu iç ferce ulaşmayacak şekilde yerleştirir. Yıkanacağı zaman ise önce küçük bir parça koyup akıntıyı kesmiş ve küçük olduğu için pamuğu kullandığı su ile ıslanmaktan da korumuş olur. Yıkanması tamamlanınca koyduğu pamuğun üzerine bir parça daha ilâve eder. Abdestli iken çıkarılan pamuğun üzerinde akacak kadar akıntı birikmişse, pamuğun çıkması ile abdesti de bozulmuş olur. Bu durumda pamuk olmasaydı dışarı çıkmayacak kadar çok az bir ıslaklık olursa, Allahu a`lem, abdesti bozulmaz.
islam fıkhı ansiklopedisi

Okudunuz mu?  Ezan okunurken gusül almak

tampon abdesti bozar mı, adet günleri, tamponla namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Rüyada eşi dışında başka birini görmek günah mı? Gusül gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet günleri dışında tampon kullanmak ve de vajina icine yerlestirilen ilac gusül abdestini bozar mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.