Anasayfa
23 Eylül 2022, 6:18
sizden91
Abone

Eşim bana el kaldırıyor dinen boşanmam için sebep mi

Eşim bana el kaldırıyor dinen boşanmam için sebep mi

beyhude123
selamün aleyküm
eşim sinirlendigi zaman istediklerini yapmadıgım zaman el kaldırıyor 2 gün öncede yüzüme yumruk attı ..1,5 yaşında yavrum var..bu evlilik baştan beri hataydı .daha öncede eşimle bir süre ayrı kaldık çocuk var diye tekrar birleştik. ben eşimi ölene kadar çekmek zorunda mıyım.dinimiz bu işe ne der.bu yaptıklarının cezasını bulur mu? ALLAH razı olsun aydınlatırsanız sevinirim


Cevap: eşim bana el kaldırıyor dinen boşanmam için sebep mi

ehli-sunnet
Ve Aleykum Selam Ve Rahmetullah
Değerli Kardeşim

İslamda Kadına Dayak Atılırmı ?

(Erkekler, kadınlar üzerine hakimdir [aile reisidir.] Çünkü, Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de, erkekler, kendi mallarını, onlar için sarf ederler. Kadınların iyileri, Allahü teâlâya itaat eder ve kocalarının haklarını gözetirler. Kocaları hazır olmadıkları zaman, onların namuslarını ve mallarını, Allahın yardımı ile korurlar. Hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın.) [Nisa 34]

Görülüyor ki, mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir. Namusa ve mala hıyanet edenlere, her hükümet, her kanun, ağır ceza yapmaktadır. İslamiyet, kadınlara, çok kıymet verdiği, çok acıdığı için, hain olanlarını kanun pençesine düşürmeden önce, hafif vurmakla islah edilmelerinin de, tecrübe olunmasını emretmektedir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum) [R.Nasıhin]

Dünya işlerindeki kusuru için, dövmek şöyle dursun, acı, sert bile söylenmez.

İtaat etmeyen, isyankar davranışlarda bulunan kadına kocasının te’^dip etme hakkı vardır.

Bu hususta allah-u Teala Ayet-i kerime’sinde şöyle buyurmaktadır:

"İtaatsizliklerinden endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, uslanmazlarsa onları yataklarında yalnız bırakın. Yine de dinlemezlerse dövün." (Nisâ:34)

Önce yumuşak bir dille nasihat eder, itaatten kaçınırsa istediği süre kadar yatağını ayırır, onu yatağında yalnız bırakır. Resul-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de hanımlarından uzaklaşmış ve bir ay süreyle yanlarına gitmemiştir.

Kadın isyanında ve itaatsizliğinde ısrar ederse, şiddetli olmayan bir şekilde dövülür.

Güzel sözden anlamayan, kocasının yatağını terk etmesinden ders almayan kadınlar için bu bir terbiye yoludur.

Hazreti Ömer -radiyAllahu anh-den rivayet edildiğine göre Resul-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

"Koca, karısını dövmesi hususunda mesul tutulmaz." (Ebu Dâvud)

Yani bir kimse karısını, dövmenin şartlarına ve sınırına riayet ettiği takdirde dövdüğünden dolayı kınanamaz. Karısını dövme sebebi de kocasına sorulmaz, çünkü dövme sebebini anlatmak uygun olmayabilir.

Abdullah bin Zem’a -radityAllahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz ashabına hitabede bulundu. Sonra kadınlardan bahsedip, onlara iyilik etmek hakkında nasihatta bulunduktan sonra şöyle buyurdu:

"Cariyeyi değnekle dövercesine ne zamana kadar bazılarınız karılarını değnekle dövecek? Halbuki döven adamın, dövdüğü karısının yatağına aynı günün sonunda girmesi umulur." (İbn-i Mâce:1983)

Kadını sopa ile dövmek bu mürüvvete uygun düşmez. Nitekim İyas bin Abdullah -radiyAllahu anh-den rivayet edildiğine göre bir diğer Hadis-i şerif’lerinde:

"Karılarını döven kimseleri hayırlılarınız olarak bilmeyiniz." buyurmuştur. (İbn-i Mâce:1985)


Yanıt: eşim bana el kaldırıyor dinen boşanmam için sebep mi

ehli-sunnet
Şahsi Fikrim !
Değerli Kardeşim

Okudunuz mu?  Etek Kılları 40 günü geçmişse fakat altına su geliyorsa gusül kabul olurmu ?

Elbette Boşanmayı gerektiren hükümler vardır. Her dayak yiyen kadın boşanabilir diye bir hüküm olmadığı gibi tam tersi bir hüküm de yoktur.
Bir hanım islami hükümler konusunda aksi hükümleri yapmakta ısrarcı ise Kur’an’da erkekler için yatak ayırmak gibi değişik tavsiyeler mevcuttur.Ama tam tersi ise kadın boşanabilir.En efdali sabırlı olmak.Zira "Allah sabredenlerle beraberdir." Ayet.Bu da herkesin kaldırabileceği bir husus değil tabii ki.Allah zulmedenleri korumaz.Merhamet sahibidir.

Selam ve dua ile


Soru: eşim bana el kaldırıyor dinen boşanmam için sebep mi

beyhude123
ALLAH razı olsun aydınlattıgın için. sabrediyorum kardeşim.


misafirim..
sabret kardeşim doğru yolu bulacaktır.. kimse dayagı haketmıyor dıye bırsey yoktur ama boştan incir çekirdeği denilen tartışmalar egerkı dayaga donuyorsa arada sevgi ve saygı yoktur ve malesef böyle bır evlılık pamuk ipliğine bağlıdır..aynını bende yaşamaktayım fakat karım bana el kaldırıyor istesem anında terkederim ama oyle basit değil..düzelmesini beklicem sabredip sende bunu yap yapki Allahın huzuruna çıktığında söylicek birşeyin olsun haklı ol..


srf
hayat ne tuhaf yaaa gercekten ibretlik dolu görene kadeşim bende bişi demek istedim nacizane sabret hayat boşansanda kolay değil emin ol evliyken kocana sabredersin evet çok kötü şiddet ama herşey sabır inan ben bu hayatta sabırdan başka bişi görmedim bence bol bol yat kalk yana yakıla ağlaya ağlaya yaradana dua ettt derim. belki demesikolay sen nerden bileceksin cekenbilir dersin ama boşandındada seni çok güzel günler bekledini zennetmiyorum ben boşanmış bir ailenin cocuğuyum annem bizim için ayakta kalıcam diye kadınlığını unuttu ve bende eşimi kazada kaybettim bir cocuğumla annemle düzen kurdum ama gel sorrrr gene sabıırrrr gene sabırrrrrrr evliyken kocan kötü ahlakına sabredersin boşansan ne olacak erkekmısın kadınmısın belli hayatın bütün yuku omuzlarında yaaaaa bilmiyorum ama bana bu da çok zorrrr geliyo, ha belki sisin baba falan vardır belki koruyup korucak ama çok zor söyliyim boşanmış bir ailenin cocuğu olarak asla evliliğimde boşanmayı hiççç kesinlikle cesaret edemezdi ama rabbim beni bununla imtihan etii neyse uzun lafın kısası sabırrrrr sabırrr sabırrr yan yan ağla ağla yaradana dua et derim…


Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşim,
Ben karısına vuran bir erkek olarak yaptıklarımdan çok pismanım.Şu an ayrıyız.1 tane kızımız var.Sadece şunu söylemek istiyorum aklı başında, inançlı,evine bağlı, ahlaklı hiçbir erkek şartlar onu çok zorlamadıkça eşine vurmaz, dövmez.Biz erkekler bundan çok mu zevk alıyoruz saniyosunuz Allah aşkına!Lütfen hanımlar hatayı biraz kendinizde arayın.Bi erkeğe konuşmayı,cevap vermeyi ve nasıl davranmayı bilmiyorsunuz.Tartışma anında erkeğinize bir erkek gibi davranırsanız, cevap verirseniz onun sonu kötü olaylarla biter.Emin olun öyle bir tartışmada karşımızdaki bir bayan değil de hemcins olsun kan çıkar.Bunu durumu kavramanız için ifade ettim.Her ne kadar bir kadın bu hareketleri hak etmesede bu duruma getirilen erkek de yaptıklarından dolayı hor görülmeyi belli bir kalıba sokulmayı hak etmiyor.

Okudunuz mu?  Karşı cinsle telefonla konuşmak

Kayıtsız Üye
Üsttek adama cevap olarak yazıyorum. Kendini kontrol etmeyi bilmeden evlenmeseydin. Kendimizi haklı olduğumuz konuda savunmayacak mıyız ? Daha neler! Lafa lafla cevap verilir. Şiddetle değil . Beyniniz yetmiyor tabi tartışmaya. Eliniz çalışıyor.


Kayıtsız Üye
Karısını döven kişiye cevabım, boyle sacmalik mi olur kadın hakaret ısıtsın sussun, ikinci kadın girsin araya kadın yine sussun, adam istediği gibindavranip terketsin evden kovsun kadın yine sussun susmazsa da dayak yesin. Allah a havalesiniz… Sizler Dayağı hakediyordunuz


Kayıtsız Üye
Bu kadar olur her erkekmi bunu söyler çenesine yetisemiyorum dovuyorum sonra gelip yalvAriyosun yanına yatiyosun peki burda gurur haysiyet nerde kaliyo biseyi yapiyosan kadına vuruyosan boşanıp gideceksin devamını getirceksin ofkene hakim olamiyosan bu evliliği bitirceksin çocuğun arkadaşin gibi kadını dönmekle adam olunmaz yahu neden hep kadin alttan almak idare etmek zorunda birkerde adamlar desinki bu kadının skntisimi var böyle sinirli ilgi sevgi gosteriyim demez bıktım vAllahi bktm erkekler hep kendi skntilarini düşünüyo çalışıp eve para getirmekle adam olunmuyo namusuna nikahlı esinie sahip cikicaksin o kadar yazilcak söz varki saatler yetmez Allah iyi etsin


Kayıtsız Üye
Bende kocasından dayak yiyen bir kadin olarak kadındır dayak da yer küfürde diye düşünen koca lara şunu diyorum sizler bizim yerimiz de olsaydiniz nr yaparfiniz hiç düşündünüz mu? Allah sizi bizleri koruyun dıye bizden fiziken güçlü yarat mis


loser
Efendi adam yerine elin barzosuyla, kekosuyla, serserisiyle, cahiliyle evlenmenin sonucu işte. Evine bakmaz, döver, boşanınca da öldürür. Şimdi gelip de bir insanın barzo olduğunu nerden anlarız demeyin. İnsanların tipinden anlaşılıyor ne halt olduğu. Genellikle toplumda bir düşünce vardır. Evlilik kötü gidiyorsa çocuk yapın diye. Bence bu en büyük yanlış. Doğacak çocuğun da hayatını karartmaya gerek yok. Boşanmak isteyen çiftin de ömür boyu sırf çocuk var diye kendilerine işgence etmelerine de gerek yok.


Kayıtsız Üye
Berecej cevabiniz olmadiği için kadinlara eliniz kalkiyor ben de kocamdan dayakyiyorum onun altinda çirpinmakdan yoruldum artik yaşim küçük ama yaşadiklarimi 70 yaşinda insan yaşamamiştir iki aylik bir bebeğim var 1 haftalikken onu emziriyordum kafama silah dayandı sizin gibi kör cahiller bazi şeyleri şiddetle halledebilecegini saniyorlar hayvana bile dayak atilmazken benimgibiler görmedikleri şeyleri görüyor!


Şema
kocanın karısına el kaldırması sebepsiz ise İslamda boşanma nedenlerindendir


Kayıtsız Üye
6 aylık Evliyim. Evliliğimizden bu yana gereksiz bir aile ve maddi sorunlar Yüzünden Tartışmalar çıkıyor. Önceden çöpsüz üzümüm diyen kocamın sonradan evlenince Ballı bir ailesi çıktı. Daha neler neler. Ama sonrasında hakaret kendisi eder suçsuz yalan Söyler suçsuz ilgi göstermez suçsuz yatağa gelip uyumaz suçsuz ama bunların birini bn Yaptım en sonunda. Hakaret. Aldığım cevap dayak. Bu bnm ikinci evliliğim. Psikolojim bozuk aşırı mutsuzum. Ne yapacağım bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Yaz saati uygulaması ezan saatlerini etkilermi ?

Kayıtsız Üye
Nekadar boş ve dengesiz konuşuyorsunuz. bende evliyim ve gayet huzurluyum buraya kime yazyosunuz kim yardımcı olacak abdesinizi alp iki rekat namaz kılsanzda rabbime caanı gönülden dualar etseniz belki Rabbim dualarnızı kabul eder tabiki dua biliyorsanız zaten dua bilen insanlarda ALLAH korkusu ve kul hakkı korkusu olur çok sabırlı eşin varmş dua et onun şemsiyesi altndasn yoksa Rabbimin meziyetli gazabını görürdnz


Kayıtsız Üye
Üstteki kişiye cevabım ;Ne terbiyesiz bir kadınsın sen! Ne demek altına yatmasaydınız filan! Dua edin tabii onu da biliyorsanız demişsin, emin ol herkes senden daha fazlasını biliyordur, gerçekten imanlı olsan bu mesajı atmazdın, insanlar acılarını paylaşıyorlar, beğenmiyorsan okumaz defolur gidersin!


Kayıtsız Üye
Ben 8 yıllık evliyim eşimle tanışarak evlendik ve yedi yildir eşimden şiddet görüyorum biri altı diğeri 4 yaşında iki erkek evladım var neden iki çocuk yaptın diyenlere ikinci çocuk istemeden oldu ben çalışan bir bayanım çocukların evin tüm geçimi kira herşeyi ben karşılıyorum çünkü adam yapmıyor bana güveniyor iki kez dava açtım ama ailem el alem ne der çocuklar var bu yüzden boşanmama karşı çıkti severek evlendiğim adam nasıl bir canavara dönüştü anlatamam hakaretler küfürler dayak aşağılama adamı öldürsem değmez kendimi öldürsem yavrularım perişan Rabbim dua ediyorum hep beni bu adamdan kurtar die gidişi olsun dönüşü olmasin die o bana vuran elleri kırılsın o beni tekmeleyen ayakları kopsun Rabbim o benim canımı yakıyor sen zalimin hakkından gel sen de onun canını acıt hem bu dünyada hem o dünyada hep çevremdeki isyerindekilere arkadaşlarıma imrendim karı koca birbirlerine ile olan diyaloglarina birbirinin yüzüne gözüne bakarken sevgi var değer var sevilmek var bu duyguları tatmadım ama nasıl güzel bişey biliyorum eşim bir gün olsun bana ne sevgi ne şefkat zulümden başka bişey göstermedi yanımda olmasını istediğim zaman ona ihtiyaç duyduğum zaman hiccc yanimda olmadı ben çok mu çirkinim hayır çevremden hem beden hem ruhun güzel die söylenir kısacası hayattan bıktım yoruldum ayağımı bağlayan belimi kıran iki evladım yoksa bu adamın yanında dakika durmam şu saatten sonra ayrilsamda asla aksanıyla evlenmem benim erkeklere hiç güvenim yok tek çabam evlatlarımızı güzel ahlaklı yetiştirmek karısına zulmeden beyler olurda bu yazıyı okursanız size verilen emanete hıyanet etmeyin zulüm etmeyin iki güzel sözü esirgemeyin gönlünü alın yuvanizi yıkmayın Allahtan korkun kuldan utanın kadına el kalkmazzz


Kayıtsız Üye
Bi aylik evliyim evliligimin üçüncü gunu dayak yemeye başladim 15gundur ayriyiz resmi nikahimizda yok sirf annemlere geldim diye kötü kadin dediler düşük yaptim bu sitrestte kaynanam ilac ictin bebegini öldurdun diye iftira atti eşim denen kişi şimdi pisman oldunu soyluyor neyapcagimi bilmiyorum siz olsaydiniz yerimde ne yapardiniz


Secan
Yukarda huzurlu bir evliligi oldugunu soyleyen bayan: huzurlu oldugunuz için kolay geliyor size bunlari soylemek. Esiniz dayak atan anlayissiz zorbanin teki olsaydi bakalim edebiliyo muydun o laflari 🙂 Annemle babam bosandi benim, ama evliyken sik sik senin gibi kadinlari dinlemek ve duymak zorunda kaldi annem, o da biz de evlatlari olarak. Bu sürekli evliliginin huzurlu olmasindan gururla bahseden ve her yerde bunu dile getiren kadinlar huzura kendilerinin sebep oldugunu saniyorlar. Ama o kocalariniz anlayisli olmasaydi size dunyayi dar etseydi gorurdum ben sizleri, nasıl karsi ataga gecerdiniz kocalariniza karsi, hatta surum surum surumdururdunuz belki de. Muslumansiniz, imaniniz var, biraz olsun empati gosterin din kardeslerinize. Elinizi vicdaniniza koyun insanlari yargilamadan once. Zor olmamali bu bir Musluman için.

Okudunuz mu?  Küçük yaşta yapılan hırsızlıklar

Kadersiz
Bnde 6 senelik evliyim ve evliligim surece hep dayak yedim aldatildim da.herseyine katlaniyorum.iki tane evlatlarim var bir türlü bosanmak istiyorum bosanamiyorum cocuklarim gelio gozumun onune.cekilcek bir koca değil dayak yiyorum sürekli.


Kayıtsız Üye
Derdini anlatan kişilere gayri ahlaki bir üslupla cevap yazan kişiye: kusura bakmayın ama sözünüze başlarken ilk kullandığınız cümlenizden de anlaşıldığı üzere sizin evlilik denince aklınıza gelen tek şey cinsellik. Ve müslümanım deyip o gayri ahlaki sözleri bu kadar rahat ve pervasız kullanmanız da sizin ne kadar rahat, dişli, kocasını parmağında oynatan biri olduğunuz belli. Neyse düşmez kalkmaz bir Allah. Başına neler geleceği henüz belli değil. Büyük konuşma. Ama şuna adım kadar eminim sen ve senin gibi konuşanların hiçbiri buraya derdini yazan bu insanların çeyreği kadar bile sabretmez. İlk sorunda tekmeyi basarsınız. Ayrıca eğer müslümanım diyorsan bazı şeylerin kader olduğunu da bilmelisin. İnsan bazen ne yaparsa yapsın birşeyin olacağı varsa gözler kör kulaklar sağır oluyor. Hatasız kul yok elbet ancak insan sevince hataları görmüyor ya da düzeltebileceğine inanıyor ve aslında sabır işine taaaa baştan başlıyor. Ama ne yaparsan yap bazen bakıyorsun işler hep ters gidiyor. O kişi bambaşka çıkıyor. Hayal kırıklığı… Ve inan bana hiç bir şey insanı sevdiği adamın hakareti küfürü ve dayağı kadar perişan etmiyor, üzmüyor, kahretmiyor… başkası olsa çok takmazsın. Ama o senin hattının merkezinde. Ona güvenip tüm aileni bırakıp ona gitmişsin ve o da bunları yapsın…. islam tarihinde hep karısına sabreden erkeklerden bahsedilirken, hep erkeklere hanımlarına karşı hilm sahibi sabırlı olmaları tavsiye edilirken bu zamanda işler tersine dönmüş. Herkes "güçsüz" olan kadından sabır bekliyor. Çünkü bazı erkekler bir türlü adam olamıyorlar hep 10-11 yaşlarında kaldıkları için nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Sonra da çıkıp hala pişkin pişkin "e kadınlar da çıkıp karşımızda konuşuyor kızdırıyor" diyorlar. O zaman gidin dilsiz kadınlarla evlenin. Tevbe tevbe… Kusura bakmayın islam dini kadın ve erkeği eşit tutmuş bir konu müstesna o da adamlık la evin reisliğini üstlenmek. Nerde yazıyor erkek karısına küfür ve hakaret edip bağırıp çağıracak ama kadın çıt çıkarmayacak. Ki zaten bu tarz erkeklerin %99’u kesinlikle ama kesinlikle hem haksızdır hem de aslında zaten kadın onunla tartışmamıştır bile. Kadın "neden bağırıyorsun" bile dese yumruğu indiriyor. Çünkü o konuşmak ve sorun çözmek istemiyor maksat sadece kavga… asıl bir kadını taşıyamayan erkekler evlenmemeli bence.

Okudunuz mu?  Yemin kefareti hakkında

rana
Zulüm gören herkes esini bosayabilir.
Ama nefsi bir sebeb olmama sartiyla.
Büyüklerinize danisin insaAllah.
Nureddin Yildiz hocamizin sohbetini dinleyelim insAllah

Kardeslerim, gercekten çok üzüldüm yasadiklariniza, Allah yardımcıniz olsun.
Tekrar evlenmeyi düsündügünüzde mutlaka büyüklerinizle istisare ederek karar verin.
Dindarlik herseyden önce gelir. Ahlak dindarliktan gelir.
Gercek anlamda dindar olan biri Allah korkusundan esine el kaldirmaz bile.
Esler birer emanettir. Cahil insanlar ancak eslerine zulüm eder.
Herkes yerini bilecek.
Biz bayanlar da yeri geldiginde susmasini bilecez.

< Nekadar boş ve dengesiz konuşuyorsunuz taşyamayacagnz————- önce beyin tartınzla tartaydnz bende evliyim ve gayet huzurluyum buraya kime yazyosunuz kim yardımcı olacak abdesinizi alp iki rekat namaz kılsanzda rabbime caanı gönülden dualar etseniz belki Rabbim dualarnızı kabul eder tabiki dua biliyorsanız zaten dua bilen insanlarda ALLAH korkusu ve kul hakkı korkusu olur çok sabırlı eşin varmş dua et onun şemsiyesi altndasn yoksa Rabbimin meziyetli gazabını görürdnz >

çok terbiyesiz bir kimsesiniz,
siz nasıl olurda din kardeslerinize veya herhangi bir dertli bir insana bu kadar kibirli bir sekilde "ben mutluyum, ben dogruyum, ben mutlulugu hakediyorum siz degil" modunda, "ben ben ben" kafasinda dogruymussunuz gibi bir cevap yaziyorsunuz!
tanimadiginiz insanların kalbini kirip sonra helallik bile dileme sansiniz bile olmayabilir..
mutlusunuz diye sizi Allah öbür kullarini imtihan ettigi gibi etmeyeceginimi saniyorsunuz? basiniz bosmu saniyorsunuz siz!
O konuda imtihan edilmiyoruz diye bu kadar rahat konusamazsiniz hatta bu cevabiniz müslüman bir kimseye asla yakismadi.
Bu konuda imtihan edilmedik diye olmicak diye bir şey degil.
Böyle ukala ukala konuscaginiza durumu iyi olmayan kardeslere nasihatlar, öneriler veya en azindan dua edebilirdiniz!
Allah kimseye böyle bir durum yasatmasin.
Allah islah etsin.

vesSelam


Kayıtsız Üye
Ben yıllarca basit nedenlerden dolayı darp edilmiş .ve en sonunda yuvası yıkılmış bir anneyim. Boyle bir evlilikte gitmeside kalmasida bitirmeside çok zor. Allah kadın erkeğin islam ahlakıyla hukmedenini nasip etsin. Ne yazıkki iki taraf için diyeyim ego larinizi aşağı çekin .kadınlarımız. eski analarımız gibi sabir yumağı erkeklerimiz ise peygamber ahlaki taşımalı . Dünya ve ahiret hakikatli yar ile cennettir . İki taraf ta ya sabir demeli


Kayıtsız Üye
Simdi ben karisinin dir dirindan bikmis biriyim napsam susmuyor. Ve hakaret ediyor geri zekali , mal ,salak vb bunlar tartisrken oluyor . tartismalarin cogu gereksiz seylerden cikiyor .. Cogu tartismamda sus demekten yoruluyorum.
Dayak attinmi diceniz bikac sefer attim malasef .. Nasil oldu itip uzaklastim pesimden gelip olayi daha da buyuttu ve daha çok kavga ettik.. Bu sefer sesi yukseldi butu n apartmana duyurdu .
Artik taamul edemiyorum bir yasinda kizim var ne yapmaliyim.. Bosanmak cozummu..


Kayıtsız Üye
Erkeklik el kaldirmakla sonra sarilip ozur dilemekle olmuyo bide donup sevdigini soyleyince karsinda bir cocuk varmis gibi soylemekle olmuyo erkek sabrı bilecekki kadin ona kole olsun yoksa o isler oylr olmaz sevgiyi basitlestiriyor erkekler Esini doven bizden degildir diyen efendimizin sozunu unutan erkeklere lafim

Okudunuz mu?  Nasuh tevbesini bozmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
Allah yardımcımız olsun . Yine dayak atan eşler pişman olup özür diliyor benim eşimin umrunda değilim ölsem acı çeksen kılını kıpırdatmaz . Altı üstü 1 senelik ewliyim nasıl oldu bu hale geldik bilmiyorum . Tek bildiğim şey ondan nefret ediyorumm .


Kayıtsız Üye
Eşimle iki yıldır evliyim ve severek evlendim. Öğretmenim çalışmıyorum çocuğum çünkü. Ve şiddet görüyorum ne yapacağı mi şaşırdım. Aileme de anlatamıyorum ama kızım için katlanıyorum. Sürekli yavrumu benden almakla tehdit ediyor. O kadar onur kırıcı bir durum ki ne yapacağı mi şaşırdım. Tavsiyenize ihtiyacım var.abim ünlü bir ilahiyatçı olmasına rağmen konuşamadın konuşamam da. 🙁


Kayıtsız Üye
Allah eşlerine şiddet gösteren erkekleri ıslah etsin , kadın eğer sadece dırdırı için dövülüyorsa yaa bir dinle derdi ne bir dinleyin , çözüm odaklı olun ya kendinizi geliştirin , şiddet gören bir anne nasıl sağlıklı bir birey yetiştirebilir?


Kayıtsız Üye
Allah yardımcın olsun kardeşim bende 6 senedir konuşuyorduk evlendik imam nikahi kıyıldı gun başladı şiddet te stresten dir deyişir dedim ama yok


Kayıtsız Üye
Dinen kadına vurmaya hak gösterenler i de dövmeyi kendinde hak gören erkek cinsiyeti ayaratıklar Rabbim sizi bildiği gibi yapsın neymiş kimse sorgulayamazmis kinayamazmis dilerim daha beter şiddeti siz gorursunuz de anlarsınız örümcek beyinliler


Kayıtsız Üye
Merhaba eşim ailesiyle çok gorustugu zamanlarda siddet uyguluyor sebepsiz yere tartisma cikariyor ve tabiki hep hakli goruyo kendini kufur ediyo ne namussuzlugum ne serefsizligim kaldi bu sefer seni polise sikayet edecegim uzaklastirma isteyecegim dedim guluyo onunla bile dalga geciyo ama bu son cocuklarim var demeyecegim size gore ne yapmaliyim


mum
Her ailede olumsuz durumlar yaşanır. Kocanız sizi barındırıyor, giydiriyor ve nafakanızı sağlıyorsa sabredin.
Ve amin olun ki siz geniş güzel ahlaklı olursanız o yola gelecektir.


Cinlerigelen
Belki yazacaklarim sizleri ürkütebilir simdiden rabbim aff etsin..

Bir arkadaş tipinden belli olur felan yazmis veya marzo keko horgörücü irkci söylemlerde bulunmus. Ben nice tipsizin tipsizini gördüm hicte hanimini dövmemis gayet iyi ve düzgün bir evlilik hayati sürdürdüler veya sürdürmektedirler.

Bana gelince..
Ben Diyarbakirli bir kürdüm,lakin hiç pekeke(PKK) veya buna benzer anarsist yikici faaliyetlerinde ne parti bazinda nede polisimize askerimize saygida kusur etmemisiz.Bilhakis, babam asiri vatanperver yetisdirdi bizleri, arti en önemlisi dinimiz islami amma doğru amma yanlis bizlere ögretti,babam gibi söylemesi ayip piskopat bir ADAM hayatim boyunca görmedim, isitmedim ve duymadim..bir ben birde agabeyim çok asabiydik halanda öyleyiz.. fakat genede bizleri yanlis ve dogrulariyla yetistirdigi için önce ALLAHIMA hamd olsun sonrada BABAMA minnettarim…

Bizim sülalemiz cogu müslümandan daha müslümanim ayaklarinda gecinir. Disiplin ve baski seviyesi cocuklukdan bu yana hep en tepedeydi. Bu benim özürüm değil sadece bir özet..

Baba tarafim gencliklerinde Adanaya sürgün edilmisdir. Gelecegimiz içinde pek parlak bir memleket değil haberlerden bildiginiz gibi..

Okudunuz mu?  MUTİ ismi ve anlamı ?

SADED:

BEN tam 3 kere evlendim, 3 ündede hep döver dövmeyle birakmaz en agir laflari eder küfür ederdim. Bir türlü buna care bulamadim. Birinci eski hanimim evlendi 15 sene evvel. Ilk evliligimi 20 yasinda yaptim. Olmadi. Ondan bir cocuk..

Ikinci hanimim ki halan beni beklemekte duyumlarimizdan bildigimiz, diyeceksiniz ne gerzek bir kadin, suriye kürdlerindendir ve çok namusludur ALLAH var. Ondanda bir kiz cocugum var.. hatta ikinci kizimin ismi hayadir.

Ben yillarca sandim ki, acaba erkek cocuk arzusundan dolayi bu kadinlara haksizlik mi etmisim. Hayir külliyen yanilmisim, ücüncü hatunumdanda erkek cocugu oldugu halde ayni hareket ve yanlislarim devam etti..

Ilk defa böyle dolu dolu icten ice bu halimi anlatiyorum, cünkü civari cevremde sehirimde memleketimde herkez beni ve ailemi tanir,kimi zaman utanir kimi zaman bosverici tavirlarim var, fakat iyice icime kapandim yilmaz güney misali. Hayir, bir asiret degiliz soracak olursaniz. Sert sporlar yapip, misal karete ve boks gibi dallarda yillarca kendi icimdeki laneti öldürmeye calisdim olmadi..

Yani belki diyeceksiniz içinizden veya klavyenizden ne cahil kekodur. Hayir, oda yaramadi. Yüksek okullara gittim. Istesem şuan bile üniversite kapilari acik. Fakat hepsi hiç biri YARAMADI. Yani sanki bir kulagimdan giriyor diğer kulagimdan cikiyor gibisinden.

Bir kaç sene evvel dedilerki sen bir piskologa görün. Hep inkar ettim, dedim yok delimiyim felan. Abdest ve namazimdayim. Lakin (Allah bilir) icimde hep kabul olmayacaginin hüznü var idi.. çok haksizliklar ettim cocuklugumdan beri. Hasa ne namusuzluk , ne hirsizlik nede hainlik etmisim.Yani konu hep ayni "KAVGA ve DÖVÜS" ve bundan tonlarca devletcezasi, hem türkiyede hemde almanyada. Yillarca ceza ödemekteyim, hala ödüyorum. Bizim evimize hatun misafirler gelince utanc ve haya duygumdan iceriye bile girmedim girmemde bu yasima kadar.

Neyse, birgün bu piskolog tavsiyesini kabul ettim ve iki sene evvel agir ilaclar kullanmaya basladim. Ideal kilomun üstüne tam 30 kilo aldim. Üstelik o depresyon haplari dedikleri uyusturucunun kibarcasi kimileri kabul etmiyor. Cünkü ben hayatim boyunca uyusturucu kullanmamisdim. O haplari alinca hep leyla oluyordu kafam söylemesi ayip, Allah af etsin..

Hic bir şey düzelmedi, tedavi sürecinde ücüncü hatunumuda dövüyor sövüyordum, sadece dozu azalmisdi. O iyi dedikleri haplar biryerden veriyor biryerdende aliyor, yani tamam sakinlesiyorsunuz fakat eski heyecanliliginiz ve tabiyatiniz kalmiyor. Kisacasi kisa zaman icerisinde cöküyorsunuz. Vücud hücrelerini yavas ve sinsice öldürüyor ve bosverme seviyesi kat ve kat fazlalasiyor. Tembellestiriyor. Zaten agir cocuklukdan kalan yanginlar yüzünden cokda caliskan degildim acikcasi.. yani sakin ha o ilaclara tam ve tam güvenmeyin. Alan varsada tavsiyem az kullanin o haplardan, cünkü içinde uyusturucu yüzdesi var tipki sigarada oldugu gibi.

Ücüncü hanimin anasi bir kaç ay evvel vefaat etti, kayinbabam arkamdan damadin korkusundan kadin öldü demis, halbuki madem kadere inaniyor o halde beni neden gereksiz suclar..zati rahatsizdi kadin.

Allahima hamd olsun, gece hayatim yok. Ickim yok ve kumarim yok.Kimsenin irzina yan gözle bakmadim. Fakat bu lanet kavga ataklarini ruhumdan ve zihnimden bir türlü atamadim..unutmadanda ekliyeyim. Sadece kadinlara degil,baska erkekleride ve kardeslerimide döverdim. Ablalarimi döver ve benden sadece 2 yas kücük kardesimi bile dayak ile yetistirdim. Kardesim Allah için bana çok sadik ve baglidir hiç bir kardesin rüyasinda bile görmüyecek saygiyi gördüm bu yasa kadar.

Okudunuz mu?  Gusül den sonra şüphelenmek

Bazen calisirkende çok asabi oluyorum, durduk yere, kendimi çok denedim, nasıl oluyor o cinlerim nerden geliyor neden geliyor diye.
Hic belli olmuyor.. disarideki adamlarada göz actirmiyorum, yani en ufak bir haksizliga gelemiyorum. Hemen dalas, boyuna posuna kilosuna bakmadan.Sadece yaslilara ve büyüklerime icten bir özveri ile saygili davraniyorum, kiskanclik duygusu bende hemen hemen sifir. Yani hanim,anam ve bacilarim konusu haric. Kimsenin malini mülkünü maneviyatini kiskanmam kiskanmadim.

Babam bana halan diyor kadin dövülmez, fakat kendisi simdi 80 üzerinde ve halan bir yirtici kaplan gibi. Daha yeni yeni birakdi dayak mevzularini….yani nerden geldiği bellide hiç bir zaman ALLAH carpsin zerre saygisizligimiz olmamisdir babamiza. Köyde kimse babam ile dil münakasasina bile girmek istemezler bizlerden cekindikleri için..iyimi bilmiyorum..

Ha, babamiz bize cokkkkk ögüt verirdi, kaba konusma , davranislari ve dövmeleri bir yana. Herseye karisir ve kimi zeman atasözlerini kafamiza kazircasina tekrar tekrar söylerdir aradan seneler gecse bile.

MISAL: nush ile uslanmayani etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanin hakki KÖTEKDiR- diye ! Ve buna benzer türlü türlü otorite sözleri kullanirdi kullanmakda.
Yani simdilerde osmanli ruhu vatan topraklarimizda konu oldu, eskiden konu oldugunda ya mapusa ya mezara girerdik. Bizler ise kati kati bu terbiyeyi ESEK gibi ögrendik aff buyrun, yani simdilerde moda oldu, osmanli torunuyumda sudur budur. VAllah babam misal erkek oldugum halde derdi, ISIKLAR yanmadan evde olacaksin diye. De hadi gec gel eve..Ben sükür ederdim sopa ile dayak yedigim zaman cünkü elleri kürek gibiydi mübarek..ZERRE acima hissiyati yok idi. ZERRE.

Baska arkadaşlarımin yumusak huylu babalarini görünce imrenirdim. Hatta kimi haci hoca ailelerin evladlari yani arkadaşlarım benim aklima gelmiyecek türlü türlü saygisizliklar yaparlardi baba analarina karsi. Birkeresinde havaalaninda bagas sirasinda birisi sira mevzusu yüzünden babam hakli oldugu halde , konusup ihtar etmisdi kibarca (kibar olusuda fevkalede nadire nadirdir!) sirayi bozmak isteyen adami. Adam babama kiro diye hitap etti, ne ugradigimiza sasirmisdik hemen saldirdik adama kardesime firsat bile vermedim. Polisler geldi millet bize bakiyor böyle acayip bir rezil durum yani. Hakliyken haksiz olmak buna denilir herhal..

Cok anlattim çok yazdim çok konustum.. bu ic dünyami sizler ile paylasmak istedim, farkli farkli fikirlerinizi okumak için…

Selamunaleyküm, Saygilar ve Sevgiler..


Kayıtsız Üye
Ya evet erkek sınırlı bağırır çağırır kadında sinirlenip bagiramazmi sonuçta ikisi de insan degilmi sinir erkekte varda kadında yokmu tmm bazen ağır konusabiliriz ama hayvan gibi dövülmek ne terbiyemi tam tersi oluyo daha çok gergin oluyosun erkek ya ıssız kalır bişiy istemez kadın para yok diye dört duvar arasında beklemek zorunda mı kadın zor zor cahille tartışmak mi sohbet bile etmicem artik

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden önce idrar yapmak gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Hayirli aksamlar kardesler
Ben 9 senelik evliyim 4 evladim var yasim daha küçük Ben 9 senedir yuvamda huzursuzum hiç mutluluk nedir bilmem dayaklar yedim susdum biyerlerimi kirdi susdum sürekli on planda annesi bacilari oldu ve isin toaf tarafi benim eşim abdestinde namazında kuraninda sünnetleri yerine getirmeye calisan biri peki soruyorum simdi bole bir insan nasıl zulumde bulunabiliyo


Kayıtsız Üye
Bende kocasından dayak yiyen biriyim üstelik bir bebeğimi kaybettim anne karnında düşükle sonuçlandı karım hakediyor diyen adam lütfen kendini assın biyerde erkeklerden tiksinir duruma geldim hiç uslanmadı 6 senedir sabrediyorum bazen yemek hazır olmadığı için bazen bebek gece ağladığı için bazen televizyonun kanalı için dayak yiyen bir kadınım 17 yaşında görücü usulu evlendim kendisiyle hayattaki en büyük pişmalığım hakkımı helal etmiyorum Allah kadının duasını arşa alırmış hemen ben kendisinden razı değilim Allahta razı gelmesin inşşlh konu çook önce acılmış ama asırlardır gelen bir proplem bu kocandan dayak yemiş ve googlede ne yapayım diye aratıp bunu okuyosan kader arkadaşım ben kendimi başka şeylerle avuttum o yokmuş gibi davranıyorum ayda 1 yada 2 kere yanıma geliyor onada hayır demiyorum öldüm ama nefes alıyorum kadın olarak doğmussanız doğduğunuz gün ölmüssünüzdür aslında nefes alıyosanız ve çocuğunuz varsa hayat devam etmek zorunda


Kayıtsız Üye
ramazan mubarek aya girdik ve ilk gunu değil ikinci gunu oruclu halimle esimin siddetine maruz kaldim ve her gun bira ve benzeri tuketen insan her Allahin gunu iciyor arada yavrum var diye katlaniyorum bilmiyorum yaptigim aptallikmi bana yardımcı olun bu konuda ihtiyacim var dualarim tez zamanda zikkmi birakmasi için birakmasi bircin yeter artik yeter 12 yil oluyo yeter


Kayıtsız Üye
Kismen haklisiniz amma kadin erkek eşittir derler. Erkek kadına ona neyin hoş gitmediğini sakince söylemeli, kadın anlamaz, kendini haklı çıkarmaya çalışır, bağırır, çağırırsa eşi onun susdurmaq için önce inkaz edər. Sonra susmasa vur kardeşim. Benim eşim ağzımı açmama rağmən peşime düşdü kavga etmek istedi. Sonunda üzərine bağırdım, derdini söyle bileyim niye küfür ediyorsun. Oda beni dövmeye başladı. Bende boşandım, pişman da değilim. Böyle Allahslzcasına sebenini bile öyrenemeden beni döven birine karılık yapmam.


Kayıtsız Üye
.meraba kardeşim benimde annemi babam ilk zamanlar şiddet uygularmış sonra engelli bir ablam doğmuş o günden sonra bidaha anneme el kaldıramazmış sevdinden değil 3 çocuk başına kalır diye eğer çocuk olmasaydı boşanırlardı sana önerim terepiste git değecem ama yazdıklarına göre olmaz şiddet raporu al çocukta vekaletini al baba evide yaşa sonrada eve geçersin utanma herkese söyle utanıcak olan kocan olucak şerefsiz tabi din boyutundan bilemem ama önerim bu ALAH kolaylık versin kardeşim.


Kayıtsız Üye
Benim beyim çok dindar ve dinini bilen birisi. Herkese çok saygılı. Ama bana dayak attı. Alim olmakla, iyi ahlak sahibi olmuş olunmuyor.


Kayıtsız Üye
Sabır derim bende çok şiddet gördüm hemde eşim değil onun ailesi tarafından boks yapıldı resmen suratına defalarca fakat boşanmanın ve de bosanmam neden çünkü ALLAH rızası için önce sonra çocuklar için sabır diyorum bu dünya nasıl olsa ge er

Okudunuz mu?  İslamda Aşık olmanın kendini kaptırmanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Bende esimden dayak yiyorim . 7 aylık evliyiz. ilk 2 ay içinde vurmaya başladı. sizce sabretmek mi gerekir yoksa çoluk çocuk yokken de boşanmak mi gerekir


Kayıtsız Üye
Bende bugün karıma vurdum ama gelin görün ki nasıl oldu karıma ısrarla sus muhatap olmayalım dedim o ne yaptı ne bulduysa fırlattı bana sabrettim yetinmedi kalktı geldi bana vurdu ellerini tuttum çocuk var sus dedim halen devam etti bende sabır taşı değilim iki tane vurdum ama pişmanım ben bir erkek olarak kadın dövme taraftarı değilim ama şunu da belirteyim bizim türk kadınları kadar kocalarına asi kadın milleti yok yabancı kadınlara bakın eşlerine nasıl sahip çıkıyorlar onu geçtim çingene kadınlari bile erkeği için ölümü göze alıyor bizde kıymet değer veriyoruz sonu böyle oluyor rabbim affetsin iki yıllık evliyim çocuğum var onu görünce icim parçalanıyor yoksa boşanmak aklımın en başında


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bende 10 yıldır evliyim.ev hanımıyım.üç tane evladım var.yaşım daha genç.sürekli dayak yiyorum.bugün yine çorabının teki yüzünden dayak yedim.kollarım mosmor.ne yapacağımı hiç bilmiyorum.ayrılmayı düşünüyorum çocuklardan dolayı cesaret edemiyorum.arkamda duracak kim sen yok çok kötü durumdayım ölmek istiyorum artık


Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim,

Bu ümmetin rehberi Rasulullah (A.S) eşleriyle ihtilaf yaşamasına rağmen hiçbirine elini kaldırmamış, kendisine eşlerini döverek gelen hiçbir sahabeye de hak vermemiş tam aksine KINAMIŞTIR.

Eşinizin size ŞİDDET uygulaması hem resmi hem de İslami anlamda boşanma sebebidir. Mahkemeye verdiğinizde resmi mahkeme sizi haklı bulur boşarsa, dinen de boşanmış olursunuz.

Allah tüm zayıflarımızı esirgesin, güçlülere de merhamet ve Allah korkusu versin…


turkelozan
Evet bende defalarca suçsuz yere dayak yedim..eşimin yanlışlıklarına göz yumdum severek evlendim çok pişmanım ..ne yapacağımı bilemiyorum iki tane oğlum var sabrediyorum..eşim cuma namazına giderse gider ..canı istemezse gitmez böyle bir adam.


Kayıtsız Üye
eşim beni hep dövüyor ve ayrılamıyorum da çünkü maddi durumum yok çocuklar küçük azına ne küfür gelirse sayar en son bayramda çocukların gözü önünde dövdü dayanamadım artık kardeşimi aradım o da onu dövdü e dayak yemek nasılmış birde o tatsın demi


Kayıtsız Üye
Saçmalama kardeşim ne sabredeceksin, kendinizi ezdirmeyin böyle hakkı yok anladın mı hakkı yok. İnsan insana bunu yapamaz. Haddini bilmiyorsa ne diye sabrediyorsun. Saygıyı bitirmiş bir kere karşındaki sen bir şey yapmadıkça o devam edecektir.


karısını döven erkeğin günahı, kadının kocasına el kaldırması, kocaya el kaldırmak günah mı

Bu kategoride yer alan Gayrimüslimlerle arkadaş olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim bana el kaldırıyor dinen boşanmam için sebep mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.