Anasayfa
15 Ekim 2021, 22:01
sizden91
Abone

Vesvese hastalığından nasıl kurtulabilirim

Vesvese hastalığından nasıl kurtulabilirim

mirvee
10 aydır bende vesvese hastalığı var nasıl kurtulurum bilmiyorum aklıma hiç düşünmeyeceğim şeyler geliyor ders çalışamıyorum sanki bu bende hep olcakmış gibi geliyor durmadan ağlamak istiyorum
şimdiden ALLAH RAZI OLSUN …


Cevap: vesvese hastalığı…

ehli-sunnet
VESVESE VE KALBE GELEN DÜŞÜNCELER
forumduasi.com/kotu-ahlak-sifatlari/27598-vesvese-ve-kalbe-gelen-dusunceler.htmlvesvese ve kalbe gelen düşünceler…
Vesvese, şeytanın kalbe attığı boş, basit ve batıl düşüncelerdir.

Şeytanın kalbe vesvese vermekten başka yaptığı bir şey yoktur.

Vesvese, hak yola giren, Allah’a yönelen müminlere gelir.

Eğer kafir ve münafıklar, bizde vesvese yoktur diyorlarsa, doğrudur. çünkü onlarda, iman, İslam, Allah, ahiret, tövbe, zikir, salih amel gibi düşünce ve endişe bulunmadığı için, şeytanın onlardan almak ve çalmak isteyeceği bir şey yoktur.

Okudunuz mu?  Sürekli akıntı ve kanaması olan bir kişi nasıl abdest alıp ibadet eder?

Zaten onlar, şeytanın dostlarıdır; şeytan onlardan razı, onlar şeytandan memnundurlar.

Şeytan kendisine düşman olup Allah’ın dostluğuna yönelen, zikre, hayra niyetlenen kimselere musallat olur. Eğer vesveseden korkulmaz, peşine düşülmez, kendisiyle amel edilmezse hiçbir zararı olmaz. Hadiste belirtildiği gibi mümin, vesveseye uymadığı ve kötü düşünceleri Allah için terkettiği için bir sevap bile alır.

Ayrıca Resulullah (s.a.v) Efendimiz, bir hadislerinde nefis ve şeytandan kaynaklanan kötü düşüncelerin, konuşulmadığı ve onlarla amel edilmediği müddetçe affedildiğini müjdelemiştir.

Ashaptan bazıları Allah Resulüne (s.a.v) gelerek:

"Ya ResulAllah! Allah, iman ve İslam’a dair kalbimize öyle düşünceler geliyor ki, gökten düşüp parçalanmak onları söylemekten daha iyidir; bunun sebebi nedir?" diye sordular; Efendimiz (s.a.v):

Okudunuz mu?  Sahih olmayan hadisler nelerdir ?

"Bu sırf imandır; sizde bulunan imanın alametidir." buyurdu.

VESVESEDEN KURTULMA YOLLARI

Vesvesenin en güzel ilacı ilim, zikir ve Allahu Teala’ya sığınmaktır. Çünkü Allahu Teala, muttaki kullarının, tefekkür ve zikir ile şeytanın hilelerini nasıl fark ettiklerini şöyle haber vermiştir:

"Şüphesiz, muttaki olanlara, şeytandan bir vesvese geldiğinde, (Allah’ı hatırlayıp, geleni) iyice düşünürler ve onun (rahmani mi şeytani mi olduğunu) hemen anlayıverirler."

Vesvese, boş bir sözdür. Mümin her duyduğu ve her aklına gelen ile amel edemez. Onların doğruluğunu ilim ve insafla ölçer; değerlendirir. Sonuçta dinin usul ve edeplerine uymuyorsa kaldırır atar.

Kalbe gelen düşünceler, dinin helal ve haramını bildiren hükümler ile değerlendirilir; onlar helal ise haktandır, alınır. Haram ise, şeytandandır, kaçılır. Şu halde, insan ve cin şeytanlardan gelen fısıltı, fikir ve davetleri tanımak için herkese farz olan temel ilimleri bilmek gerekir. Cahil insan, şeytanın maskarası olur. Helali haramı birbirine karıştırır; hurafeye din diye sarılır. Her türlü cereyana kapılır; şeytanlar da onu istediği gibi kullanır. Bu, halden Allahu Teala’ya sığınırız.

Okudunuz mu?  Necaset Sıçraması

Şeytandan gelen vesveselere karşı nasıl davranacağımızı Resulullah (s.a.v) Efendimiz şöyle öğretmiştir:

"Şeytan sizden birisine gelir ve:

"Yeri kim yarattı, göğü kim yarattı, şunu kim yarattı, bunu kim yarattı?" diye sorar. Kul da hepsine: "Allah yarattı"diye cevao verir. Sonunda:

"Peki, Allah’ı kim yarattı?" diye kalbe bir soru atar. İçinde böyle bir soru bulan kimse, onun şeytandan olduğunu bilsin, hemen soruya son versin, Euzu besmele çekip Allah’a sığınsın ve: Ben Allah’a ve O’nun peygamberlerine iman ettim desin."

Okudunuz mu?  Birine yanlış fetva vermek

Eğer benzeri soruları insan şeytanları sorarsa yine aynı şekilde davranmalı ve onlara karşı:"Allah birdir, hiç kimseye muhtaç değildir, doğurmamış/kimseyi evlat edinmemiştir, doğrulmamıştır/sonradan olmuş değildir, hiçbir şey O’na denk değildir."manasındaki "ihlas" suresini okumalıdır.

Şeytanın vesvese yolu ve şekli çoktur. Kendisi mümin kalbini çelemez ise, insanlar içinden seçtiği şeytan tipliler bunu başarmak ve kalbi karıştırmak ister. Bunun için yemin etmiştir ve bunu gerçekleştirmek için Allah’tan mühlet almıştır.

Şeytan müminlerin azılı düşmanlarıdır. O bize saldırdıkça biz de Yüce Rabbimize kaçmalı, zikredip O’na yalvarmalıyız. "Felak" ve "Nas" sureleri bize bunu öğretiyor. Allahu Teala, "Nas" suresinde şeytanı "hannas" olarak tanıtmıştır.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde namazda zammı süre okumanın hükmü nedir?

Hannas, kalbi boş bulunca ona saldıran, kalb zikre geçince de hemen sinip kaçan demektir. Hz. Rasulullah (s.a.v) Efendimiz, şeytanın bu halini şöyle anlatmıştır:

"Şeytan, vesvese vermek için insanın kalbine hortumu uzatır; eğer o Allah’ı zikrederse hemen sinip kaçar. Allah’ı zikretmeyi unutursa kalbi iyice sarıp bir lokma gibi yutar. İşte bundan sonra vesvese vermeye başlar."

Ölene kadar yakamızı bırakmayacak bu sinsi düşmandan korunmak için devamlı Yüce Mevla’nın yardımını istemeliyiz.

Cümlemizden ALLAH (C.c) Razı oLsun


Cevap: vesvese hastalığından nasıl kurtulabilirim

Kayıtsız Üye
Evet şeytan bana da vesvese veriyor. Çocuklukta aşamadığın korkulardan da faydalanıyor. Bazen çıkmaza girdiğimi düşünüyorum . Allah yar ve yardımcımız olsun…

Okudunuz mu?  Vitir namazında yanlışlık

Cevap: vesvese hastalığından nasıl kurtulabilirim

serkan
Bende yaklasik 2 yildir yasiyorum çok sıkılıyorum ve korkiyorum ibadet etmemi bile engeliyo madi sikinti cekiyorum. Olan paramida yedim bitirdim bana bu tedavide yardımcı olacak bir hoca ariyorum Allah rizasi için coluk cocugum var imkanim kalmadi.


yasemin
Ehli sünnet nickli arkadaşımız konu çok güzel tariflemiş. Onun yorumunu gözden geçir. Dualara ve zikirlere Sığın. InşAllah geçecektir


Akif
çok teşekkürler…………………………………


beytullah
ya nasıl kurtulucaz bu beladan bien veya kurtulan var mı arkadaşlar ???


Kayıtsız Üye
Bendede vardı çok uğraştım Allah’a şükür kurtuldum,Allaha güvenerek namazlardan sonra falan dua edin Allahın gücü her şeye yeter isterse sizdeki bu sıkıntıyı hemen yok eder.Youtube den risale ofis,çınaraltı,sözler köşkü,nur sohbetleri,hudaigencligi kanallarının vesveseyle alakalı videolarını izleyin,Allah(celle celâluh) yardım etsin.Amin.

Okudunuz mu?  Yemin etme kefareti

beytullah
kardeş nasıl kurtuldun bize anlat lütfen bizde öğrenelim Allah rızası için


Kayıtsız Üye
Ben de de vesvese var sadece abdest alırken ya da namaz kılarken değil tuvalette ayağıma bir şey sicradigina dahi emin olamıyorum aklımda hep bir şüphe damlası mi damlamadi mi


Kayıtsız Üye
Aynı sorun bendede var acaba carsafim pismi (döl) yikanirken kardesiminki ile karistimi bir suru vesvese geliyor


Kayıtsız Üye
Merhabalar mumsema, yillardir vesvese sorunum var herşeyi çok ince ince didik didik ariyorum araştırıyorum. Gusulu çok tekrar tekrar edip aliyorum. Ruyamda ihtilam olsam.meni bulussin elime onu baksa yere dokundursam orayi silmek zorunda kaliyorum Artik kafayi yemek üzereyim Çalıştığım firmada işten bazen kaytariyorum baskalariyla muhabbet ediyorum sonra diyorum ki bu para haram aldigim maaşı harcadigimda başıma bir şey gelcek gibi hissediyorum Allah korusun sevdiklerimede cunku sevdiklerimede yediriyorum o parayi Allah Rizasi için yardim edin bir yol gosterin

Okudunuz mu?  İstemeyerek bir hayvana zarar vermeye sebep olmak günah mı?

Kayıtsız Üye
Çınaraltı Vs grupları kesinlikle izlemeyin.
Gün gelecek o gençlerin nasıl rezil olduklarını göreceksiniz. Bu yorum burda kalsın.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben 2007 de ilk yakalnadım. 2 3 sene uğraşdan sonra 4 5 sene yoktu.
Bir iki aydır yine var.
Dini ve cinsel takıntıları olan arkadaşlar.öncelikle ilk yapmanız gereken
Gelen düşüncelerden korkmayacaksınız.
Bunu kendinize beyninizden ve dil olarakta sürekli telkin edeceksiniz.korkmuyorum 50 kere de olsa bunu diceksiniz…
Bakın ne gelirse gelsin bunu diceksiniz korkuyosun gibi ters yanıt falan gelirse yine devam edeceksiniz…
Günde 500 de gelse 500 kez diceksiniz…
Fazla araştırmayacaksınız bu takıntı işlerini.
Zor olacak ama kendinizi mutlaka bir işke meşgul edeceksiniz…
Kesinlikle ilaç varsa bırakın , psikolog izzet güllü nün videolarına bakın mutlaka…

Okudunuz mu?  İslamda müzik dinlemek caiz mi? Musiki caiz mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba.Bende de vesvese vardı.Hatta gece uyuyamıyordum.Araştırdım dua buldum.Kesin çözmüyor ama rahatlatıyor.Okuduktan sonra vesvese artıyor ama sonra 3-4 saat vesevese gelmiyor.Bu duaları telefon sekmenize,çalışma masanıza yapıştırabilirsiniz.

Kelime-i şehadet
Euzu besmele ile okuyun: (Ya allah-ür-rakib-ül-hafiz-ür-rahim. Ya allah-ül-hayy-ül-halim-ülazim-ür-rauf-ül-kerim. Ya allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kaimü alâ külli nefsin bima kesebet, hul beyni ve beyne adüvvi!)
Felak-Nas-İhlas
Allah şifa versin.

Okudunuz mu?  Okul nedeniyle Öğle namazı ile ilgili bir sorum var. (Vakit girmeden namaz kılmak)

SessizAdam
Ya bu banada çok oluyordu baktım baş edemiyorum 🙂 vesvesemle konuşmaya başladım o kötü bir şey söyledikçe ben ona ilmi cevaplar verdim ve ben sorular sordum cevap veremedi şimdi olmuyor artık 😅


vesvese hastalığından nasıl kurtulurum, vesveseden nasıl kurtulabilirim, hastalık hastalığından nasıl kurtulurum

Bu kategoride yer alan İşsizim ve mutsuzum ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese hastalığından nasıl kurtulabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.