Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

Hz. Zeyd eşinden neden boşanmıştır?

Hz. Zeyd eşinden neden boşanmıştır?

NurYüzlü
Hz. Zeyd eşinden neden boşanmıştır ve peygamber efendimiz s.a.v neden onun eşiyle evlenmiştir?
Bu konuda bilgisi olan varsa, yardımcı olabilirmi?
Şimdiden Allah c.c razı olsun..:)


Cevap: Hz. Zeyd esinden neden bosanmistir?

ehli-sunnet
Diyanet vakfı 37. ayet açıklaması

Okudunuz mu?  Güvenirlilikle ilgili bi kıssa yazın çok lazım performans ödevi için

bu ayette zikredilen ve kuranda adı geçen tek sahabî olan zat, zeyd b. harisedir. çocukluğunda esir düşmüş, hz. hatice onu köle olarak satın almıştır. hz. haticenin kendisine hediye ettiği bu çocuğu, peygamberimiz azad edip evlat edinmişti. resulullah, zeyd’i çok severdi, ona halasının kızı zeyneb binti cahş’ı nikahlamıştı. fakat zeyneb, zeyd ile geçinemedi. zeyneb, asil bir aileden geldiği için bir köle azadlısı ile evlenmek istememiş, ancak bu yönde vahiy gelince onunla evlenmişti. zeyd’e bir türlü ısınamamış, bu yüzden ona karşı asaletiyle övünmekten geri durmamıştı. zeyd, bir süre daha buna sabretti ise de sonunda Allah’ın resulüne varıp zeyneb’den ayrılmak istediğini söyledi. bunun üzerine resulullah hoşnutsuzluğun sona ermesi için ayrılmalarını uygun bulduysa da bunu zeyd’in yüzüne söylemedi, ona sadece "karını yanında tut" dedi. hz. peygamber’in içinde gizlediği şey, zeynebin sonradan kendisine zevce olacağını bildiği halde bunu açıklamamasıdır. bu konuda uydurulan birtakım isnatların aslı yoktur. peygamberimiz, zeynebin güzelliğine hayran kaldığı için onunla evlenmiş değildir. zeyneb onun halasının kızı idi ve peygamber onu her zaman görüyordu. isteseydi onunla zeydden önce kendisi evlenebilirdi.

Okudunuz mu?  Savaştan kaçan dinden çıkar mı?

Yanıt: Hz. Zeyd esinden neden bosanmistir?

NurYüzlü
Bilgilendirdigin için Allah c.c razı olsun kardesim..


Cevap: Hz. Zeyd esinden neden bosanmistir?

yasemin
Geçenlerde bir kitapta denk gelmiştim , bugün açıklamasıyla okumak nasip oldu . Allah razı olsun


hz zeyd esinden neden bosanmistir, zeyd bin harise boşanma, zeyd eşini neden boşadı

Bu kategoride yer alan Salavatla ilgili ayet ve hadisleri paylaşırmısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Zeyd eşinden neden boşanmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.