Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa03
Abone

Allaha Tevekkül Etmek Ne Demektir

Allaha Tevekkül Etmek Ne Demektir

2215487515456
Arkadaşlar İslam dinimize göre Allah’a Tevekkül Etmek Ne Demektir ne anlama geldiği hakkında bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: Allah’a Tevekkül Etmek Ne Demektir

ehli-sunnet
Tevekkül, dinimizin bildirdiği sebeplere yapıştıktan sonra neticeyi sebeplerden değil, sebepleri yaratandan beklemektir.(Bir işe başladığın zaman, Allahü teâlâya tevekkül et, Ona güven!) âyet-i kerimesi, tevekkül ile beraber azmederek çalışmak gerektiğini gösteriyor. (Al-i imran 159)

Okudunuz mu?  Dini nikah için bilmemiz gereken 32 farz nedir ?


Tevekkül, herhangi bir işin, dinen, örfen sebeplerine yapışarak gayret gösterip, neticeye ihlasla teslim olmaktır. Yani sonucu Allahü teâlâdan beklemek ve bu sonucun kendisi için mutlaka hayırlı olduğuna inanmaktır. Doğru sebebe yapışan doğru netice alır.


Cevap: Allah’a Tevekkül Etmek Ne Demektir

Hoca
TEVEKKÜL

Okudunuz mu?  Utanma duygusu nasıl kazanılır

Bir amaca ulaşabilmek için gerekli olan bütün tedbirleri aldiktan sonra Allah’a güvenmeye ve sonrasını Ona bırakmaya "Tevekkül" denir. Meselâ: Bir çiftçi önce tarlasını zamanında sürer, tohumu eker ve gerekli bütün yapım işlerini yapar, sonra da Allah’a tevekkül eder. Yani "Takdir ne ise o olur, ben üzerime düşeni yaptim" diyebilir. Yoksa bunlarin hiç birini yapmadan "kader ne ise öyle olur, ben Allah’a güveniyorum" demek, tevekkül değil tembelliktir.

Okudunuz mu?  Psikolojik hastalık nasıl geçer?

Başka bir örnek daha verelim: Meselâ, bir öğrenci derslerine hiç çalışmadan "kaderim ne ise o olur, Allah dilerse sınıfımı geçerim" diyerek işi Allah’a bırakamaz. Böyle bir davranış hem Allah’a karşi gelmek olur, hem de kader inanci ile uyuşmaz. Halbuki önce derslere en iyi şekilde çalişmak, bütün konulari ögrenmek, işi ondan sonra Allah’a bırakmak, Onun yardımını dilemek gerekir ki, işte bu tevekkül olur.

Okudunuz mu?  Yeni Doğan Bebeğin Ahiretteki Adı

Yorum: Allah’a Tevekkül Etmek Ne Demektir

İSA TAŞ
Bir çok saba gosterip alaha işî birakmak


Kayıtsız Üye
Ellerinize sağlık tevekkulu çok güzel anlatmissiniz


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden çok güzel bir anlatim


Yaralı Melle
Tevekkül Nedir Kısaca

Tevekkül Kısaca anlamı Tevekkül, Allah’a teslim olmak, güvenmek, dayanmak ve sığınmak demektir. Dini terim olarak ise bir amaca ulaşmak için elden gelen tüm gayreti gösterip gerekli olan her türlü tedbiri aldıktan sonra, o işin sonucunun Allah’a bırakılmasıdır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin uhud savaşında şehid olan amcası kimdir?

Doğru tevekkül anlayışı nasıl olmalıdır? Kısaca bilgi

Tevekkül, Müslümanların imanlarının bir sonucudur. Tevekkül eden kimse Allah’a kayıtsız şartsız teslim olmuş, O’ndan razı kimsedir. Tevekkülde başkasının yardımına güvenmeyip yalnız Allah’a sığınarak çalışmak inancı vardır. Konuyla ilgili bir sözünde Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) şöyle buyurmuştur: Bir şey istediğin zaman yalnız Allah’tan iste. Yardım dilediğin zaman Allah’tan dile. Şunu iyi bil ki bütün yaratılmışlar el birliği ile sana bir menfaat bahşetmek isteseler, Allah’ın sana yazdığından daha fazlasını bağışlayamazlar. Yine yaratılmışların tümü elbirliği ile sana bir zarar vermek isteseler, Allah’ın sana takdir ettiğinden fazlasını yapamazlar. (Tirmizi Sünen, fi sıfati’l- Kıyame, 60)


Kayıtsız Üye
Ben bir örnekle açıklayacağım. 🙂 Örneğin sınava girmeden önce çalışıyoruz , sonra sınava girmeden önce (mesela sıradayken) Allah’a dua edip ben elimden geleni yaptım gerisi sana emanet Allahım diyoruz. Buna tevekkül etmek denir. 🙂

Okudunuz mu?  Korku ve kötü düşünceler

tevekkül etmek, tevekkül etmek ne demek, tevekkül etmek nedir

Bu kategoride yer alan Tesettürlü Birinin Açık Fotoğrafını Görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha Tevekkül Etmek Ne Demektir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.