Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:26
sizden8
Abone

Şehid olmak için yapılan bir dua var mıdır ?

Şehid olmak için yapılan bir dua var mıdır ?

Aliaksandr
Esselamın aleyküm… Ben size çok araştırıp bulamadığım birşeyi sormak istiyorum müridi olduğum tarikata sormaya çekindim ne yalan söyleyeyim:o ben yaklaşık 2 seneye kadar askerim inşAllah.ama ben askere gidipde geri dönmeyi hiç düşünmedim gerçekten.aklımda hep ama hep askerde şehid olmak var ama bunun için NASIL VE NE ŞEKİLDE DUA EDECEĞİMİ BİLMİYORUM.nasıl dua edeyim ne yapayım ve ben tövbekar birisiyim ama çokta günahkar değilim yani.bunun şehidliğe ulaşmamda bir engeli olurmu ve ayrıca bayağıdır ibadetlerimi bıraktım ve şimdi tekrar başlayacağım inşAllah bu duamı etlilermi Allah rızası için yardım edin…

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve tırnak kesimi

Cevap: Allah rızası için cevaplayın…

ehli-sunnet
Bir insanın ölmek için dua etmesi caiz değildir. Ancak şehit olmayı istemesi caizdir. Bu hususta Allah Rasulu (a.s.m )nun ifadeleri aynen şöyledir.

Hz. Enes ( r.a ) anlatıyor. Rasulullah ( a.s.m ) buyurdular: sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al. ( Buhari, merda,19)

Okudunuz mu?  Sela sözleri

Açıklama:

1- Hadiste Rasulullah ( a.s.m )’ın ilk muhatabı, ashab-ı kiram ise de kıyamete kadar gelecek bütün Müslümanlar aynı şekilde muhatap olmaktadırlar, yani yasak hükmü bakidir.

2- Hadiste mevzu bahs edilen zarar için, seleften bir çoğu dünyevi zarar demiştir. Buna göre, kişi dinde fitneye düşmek gibi dini bir zarar mevzu bahs olacak olsa, hadisteki nehyin dışında kalacağı belirtilmiştir.

İbrahim Canan, Kütüb-ü Site – Muhtasarı tercüme ve şerhi – Akçağ Yayınları, 5. cilt, s:

Okudunuz mu?  Eski eşimle tekrar nasıl evlenebilirim?

Ayrıca:

Ebu Musa Abdullah ibn Kays el Eşarî (r.a) Şöyle Dedi:
Resulullah {s.a.v}’e Biri "Cesaretini Göstermek Diğerleri Milletini Korumak Öteki İse Kendisine Yiğit Adam Dedirtmek İçin Savaşan Kimselerden Hangisi ALLAH Yolundadır?"diye Sorulduda Resulullah Şu Cevabı Verdi. "Kim İslâmiyet Daha Yüce Olsun Diye Savaşıyorsa,O ALLAH Yolundadır.Yani Şehid Ona Denir."
(Buhârî,İlim 45;Müslim,İmâra 150.)


Yanıt: Allah rızası için cevaplayın…

@mir
< Esselamın aleyküm… Ben size çok araştırıp bulamadığım birşeyi sormak istiyorum müridi olduğum tarikata sormaya çekindim ne yalan söyleyeyim:o ben yaklaşık 2 seneye kadar askerim inşAllah.ama ben askere gidipde geri dönmeyi hiç düşünmedim gerçekten.aklımda hep ama hep askerde şehid olmak var ama bunun için NASIL VE NE ŞEKİLDE DUA EDECEĞİMİ BİLMİYORUM.nasıl dua edeyim ne yapayım ve ben tövbekar birisiyim ama çokta günahkar değilim yani.bunun şehidliğe ulaşmamda bir engeli olurmu ve ayrıca bayağıdır ibadetlerimi bıraktım ve şimdi tekrar başlayacağım inşAllah bu duamı etlilermi Allah rızası için yardım edin… >
kardeş fena hayal kırıklığına uğrayabilirsin haberin ola
şehidlik öyle kolay değil
Resulullahın ordusunda öldürülüp de çaldığı bir tek hırkayla cehenneme yolcu olan var
yine onun ordusundan "desinler" diye savaşıp da cehenneme gidenler var
var da var

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'e göre erkeklerin sünnet olması?

bak kardeşin verdiği hadis ne güzel açıklamış durumu:
< Ebu Musa Abdullah ibn Kays el Eşarî (r.a) Şöyle Dedi:
Resulullah {s.a.v}’e "Biri Cesaretini Göstermek Diğerleri Milletini Korumak Öteki İse Kendisine Yiğit Adam Dedirtmek İçin Savaşan Kimselerden Hangisi ALLAH Yolundadır?"diye Sorulduda Resulullah Şu Cevabı Verdi. "Kim İslâmiyet Daha Yüce Olsun Diye Savaşıyorsa,O ALLAH Yolundadır.Yani Şehid Ona Denir."
(Buhârî,İlim 45;Müslim,İmâra 150.) >


Soru: Allah rızası için cevaplayın…

muhasebeci
bir arkadaşım çok güzei demiş.bizde her ölen kendını sehit sanıyo.adam trafık kazasında oluyo anası sehıt oglum dıye bagırıyo.adam askerde rastgele olmus hemen sehıt dıyoruz.kafaya gore herkez ben sehıt olucam sanıyo

Okudunuz mu?  Ramazanda çocuğun yarım gün oruç tutmasının sevabı var mıdır?

Aliaksandr
sağolun Allah razı olsun…


şaf_ak
Allah cc şehadeti hepimize nasip etsin..illa ki asker de şehit olunur diye bişey yok her daim din yolunda mücadele halinde olduktan sonra en sıradan ölümler bile bakarsın Allah katında kıymet kazanır şehit hükmüne geçersin..

Okudunuz mu?  Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi?

FtmaOlmak
selamun aleyküm. kardeş o duayı bir ara ben hep okuyordum. elimdeki kitaplardan birinde vardı. resailin nurculardan almıştım. kitap bende yok maalesef. ama diyanet işlerie aitti,adı Namazı Anlayarak Kılmak. inşAllah doğru kaynak söylemişimir. çünkü evdekilerde yazmıor. ama öyle bir dua okuyordum. ama dua duadır kardesim. tüm kalbinle okuduktan sonra:) Allah kalbine göre versin:)

Okudunuz mu?  Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ?

komite
Nihat Hatipoğlu’nun programında görmüştüm kardeş .Allahın adı olan ”Eş Şehid”.Şehid olmak isteyenler bunu günde 40 defa okusun.


YaZaROW
Allah razı olsun.


Aliaksandr
Abilerim kardeşlerim Allah razı olsun.çok sağolun


Hoca
Şehitliği kalben de olsa istemeyen bir Müslüman münafık olarak ölür.
Allah şehadeti bize sevdirsin ve nasip etsin.

Okudunuz mu?  Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi?

huseyin
ben sehit olmak istiyorum ve bundan dolayi calistigim kadariyla her namazimda her namazlarin sünnetinde dua edersem tum kalbimle ALLAHTAN SEHIT OLMAYI ISTERSEM ALLAH BANA SEHITLIK NASIP EDERMI AYRICA GUNAHMIDIR SUNU ISTEMEK?


Kayıtsız Üye
Sehitlik ole bir meretebidir ki dua etseniz bile rabbim eğer alin yazinza sehit yazmadiysa grne olmazsnz alin yaziniza sehitlik yazildiysa zaten sehit olursunuz

Okudunuz mu?  Kur'an okuduktan sonra ''SadakAllahülazim'' diyenlerin delili nedir?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar ve ey müslüman kardeşlerim ben şehit olmak istiyorum ama bunun için ne yapmam lazım bana yardım erdermisiniz


şehit olmak için dua, şehid olmak için dua, şehit olma duası

Bu kategoride yer alan Receb ayında yapılan Amellerin Faziletleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehid olmak için yapılan bir dua var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.