Anasayfa
14 Ekim 2021, 23:32
Siirler
Yönetici

Takvim Arkası Yazıları

Takvim Arkası Yazıları

YaZaROW
Selamın aleyküm arkadaşlar. Ben takvimin arkasındaki dini bilgileri sürekli okurum ve takip ederim. Bugünden itibaren sizlere de sunmak ve bilgileri paylaşmak istiyorum.

16 Ekim 2010

Anne Sütü

Anne sütü, bebeğin besin ihtiyaçlarını eksiksiz olarak gidermek ve bebeği olası enfeksiyonlara karşı korumak üzere Allah tarafından yaratılmış eşsiz bir karışımdır. Günümüz teknolojisi ile hazırlanan bebek mamaları dahi bu mucizevi besinin yerini tutamamaktadır.

Okudunuz mu?  İnsanlar neden ağlar ?

Anne sütünün bebeğe olan faydaları her geçen gün daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bilimin anne sütü ile ilgili yeni keşfettiği gerçeklerden biri ise bebeğin anne sütü ile iki yıl boyunca beslenmesinin son derece faydalı olduğudur. Bilimin yeni keşfettiği bu önemli bilgiyi Allah bizlere,

Okudunuz mu?  Atatürk olmasaydı (Senai Demirci)

"Anneler çocuklarını emziğin tamamlanmasını isteyenler için iki tam yıl emzirirler."(Bakara 2/233) ayetiyle on dört asır önce bildirmiştir.

Yusuf-i Hemedani’nin Kerameti

Kadının biri, Hemedan’dan ağlayarak Yusuf-i Hemedani’nin yanına geldi ve şunu söyledi:

"Avrupalılar kızımı esir alarak götürdüler." Yusuf-i Hemedani şöyle dua yaptı:
"Allah’ım, o kızın esaret bağlarını çöz, kısa zamanda onu kurtar." Bundan sonra kadına, "Şimdi evine git" dedi.

Okudunuz mu?  Mevlana'dan Resimli Sözler Dini Resimler

Kadın eve vardığı zaman kızını evde bulunca şaşırdı ve kızına bunun nasıl olduğunu sordu. Kızı da şöyle anlattı: "Ben Kostantiniye’de idim. Ayaklarıma zincir vurulmuş, bekçi de başımdaydı. Tam bu sırada biri gelerek, beni aldı ve buraya getirdi. Bu iş, göz açıp kapayıncaya kadar oldu."

Okudunuz mu?  Kim Allâh'tan korkarsa, Allâh ona bir çıkış yolu ihsân eder

Cevap: Takvim Arkası Yazıları

YaZaROW
17 Ekim 2010

Peygamber Efendimiz’in Konuşması

Resulullah’ın (s.a.v) beyanı o kadar tatlı, ifadeleri o kadar büyüleyiciydi ki o konuşurken başlar döner, bakışlar başkalaşır, kalpler duracak hale gelir, akıl ve muhakemeler teslim-i silah eder, insani duygular dirilir ve ruhlarda adeta kanatlanırdı.

Okudunuz mu?  İnsan dilinin altında gizlidir

Allah onun diline öyle bir güç ihsan etmişti ki onu dinleme bahtiyarlığına erenler, ifadeleri en özlü, beyanları en çarpıcı bir söz sultanının huzurunda bulunma muhabbetiyle adeta dilleri tutulur ve büyülenirlerdi.

Ne zaman onun dudaklarından hikmet pırlantaları dökülmeye başlasa, akıl ve muhakeme erbabının nutku tutulurdu.

Okudunuz mu?  Cennet Kaç Kattır

Yanıt: Takvim Arkası Yazıları

tekturk
Allah razı olsun ellerine saglik , bir yorum yazma mecburiyeti hissettim , sana ard arda yazmak yasaktir ihbari gelmesin diye..


Soru: Takvim Arkası Yazıları

ehli-sunnet
ALLAH C.c Razı oLsun Kardeşim çok güzel düşünmüşsün takvim arkasındaki yazılar bir nevi ilmihal kitabı gibi:)

Okudunuz mu?  Kul Hakkı ve Çeşitleri Nedir ?

takvim arkası yazıları, takvim yazıları, takvim arkası yazılar

Bu kategoride yer alan Beden Temizliği !.. (Nasıl Bir Beden Temizliği ??) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takvim Arkası Yazıları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.