Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:52
sizden07
Abone

Hz. Adem’den Bu Zamana insanlığın nasıl çoğaldığını kardeş kadeşlen mi evlenmiş?

Hz. Adem’den Bu Zamana insanlığın nasıl çoğaldığını kardeş kadeşlen mi evlenmiş?

No_Nıckk
arkadşalar bu soru aklımı baya kurcalamıştır size sormak istedim

hz.adem den sonra bildiğim kadarıyla habil ve kabil dünyaya gelmişlerdir ondan sonrasını ve insanlığın nasıl çoğaldığını kardeş kadeşlen mi evlenmiş baya bir aklımı kurcalıyor bu soru aydınlatırsanız sevinirim


Cevap: Hz. Adem ‘ Den Bu Zamana

Şema
Sorunun cevabı burda kardeş tıkla:
forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/17502-hz-adem-in-cocuklari-birbirleriyle-nasil-evlendi.htmlHz. dem’in ocuklar birbirleriyle nas l evlendi? – Mumsema islam

Okudunuz mu?  Kafirin tövbesi olurmu ?

Yanıt: Hz. Adem ‘ Den Bu Zamana

ehli-sunnet
İlk insan ve ilk peygamber Âdem (a.s)’in eşi, beşeriyetin anası ve ilk kadın.
Hz. Havva’nın ne zaman ve nasıl yaratıldığı hakkında muhtelif rivayetler bulunmakla birlikte, bu konuda tam anlamıyla net ve kesin bir bilgiye sahip değiliz. Şu kadar var ki, Hz. Âdem (a.s)’den (veya Adem ile aynı maddeden) yaratılmış olduğunu, Kur’ân’ın "Sizi bir tek nefisten yaratan ve gönlünün huzura kavuşacağı eşini de ondan vareden Allah’tır" (el-A’raf, 7/189) ve "Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini vareden ve her ikisinden pek çok erkek ve kadın titreten Rabbinize karşı gelmekten sakının " (en-Nisâ, 4/1) ayetlerinden öğreniyoruz.
Âyetlerden açıkça anlaşılan, Hz. Havva’nın, Hz. Âdem ile aynı madde (nefis)den yaratılmış olduğu ve önce Hz. Adem (a.s)’in bilahare Hz.
Havva’nın varedildiğidir. Bazı âlimler; "… ve eşini de ondan vareden Allah’tır" lafana dayanarak, Havva’nın Âdem’den, Âdem’in vücudunun bir uzvundan yaratıldığını ileri sürmektedirler.
Dikkat edilirse Kur’ân-ı Kerîm;
"Sizi bir tek nefisten yaratan O’dur" ifadesiyle, bütün insanların bir tek nefisten yaratıldığını, Hz. Havva’nın da "ondan" yani o nefisten yaratıldığını kasdetmekte olduğu anlaşılacaktır. Âyetteki "ondan" maksat, Âdem (a.s) olabileceği gibi, Âdem’in yaratılmış olduğu asıl madde de olabilir. Doğrusunu en iyi bilen hiç şüphesiz Allah’tır.
Havva’nın malum "bir tek nefis’ten yaratıldığı kesin olmakla birlikte, yaratılış keyfiyeti hakkında, Kur’ân-ı Kerîm’de daha fazla bir açıklama bulamıyoruz. Ancak bazı tefsirlerle birtakım zayıf hadislerde, Tevrat’ın ifadelerine benzer nakiller görmekteyiz ki, muhtemelen bu rivayetler İsrâiliyattan alınmadır. Bu konuda İbn-i Kesîr’in tefsirine aldığı rivayet aşağı yukarı şu mealdedir:
İblis (malum suçundan dolayı) Cennet’ ten çıkarıldıktan sonra, Âdem (a.s) Cennete yerleştirilir. Kendisiyle teselli olacağı bir eşi olmaksızın, yalnız başına bir müddet orada dolaşır. Bir ara uykuya dalıp uyanınca başucunda, Allah’ın, kaburga kemiğinden yarattığı bir kadın görür. "Sen nesin?" diye sorar. Kadın: "bir kadın" diye cevap verir. Daha sonra kadına niçin yaratıldığını sorar. Kadın, "benimle teselli olman için" diye cevap verir. Bu arada melekler onları görür ve Âdem’in bilgisini ölçmek için kadının kim olduğunu sorarlar. Âdem (a.s), onun Havva olduğunu söyler. Neden O’na bu ismi verdiğini sorduklarında; "çünkü o, canlı bir şeyden yaratıldı" diye cevap verir (İbn-u Kesîr, "Tefsîru’l-Kur’âni’l-Azîm", I, 112).

Okudunuz mu?  Büyü yapan kişi pişman olur tevbe ederse tevbesi kabul olur mu

İNSANLAR Hz. Âdem’le Hz. Havva’dan doğarak çoğalmışlardır. Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu. Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı. Hz. Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu.
İkizlerin birbirleriyle evlenmesi yasaktı. Yeryüzünde işlenen ilk cinayet olan Kabil’in Habil’i öldürmesi, kendi ikizi olan kız kardeşiyle evlenmek istemesi üzerine gelişen olayların bir sonucu oldu

Bediüzzaman Hazretleri de bu meseleyi şöyle izah eder:

"Asırlara göre şeriatlar değişir. Belki bir asırda, kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir. Hâtemü’l-Enbiya’dan (asm) sonra şeriat-ı kübrası [büyük şeriatı] her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır.”
(Sözler, s.485).

Meselâ, Yahudiler ancak havralarda, sinegoglarda, Hıristiyanlar sadece kiliselerde ibadet edebilirlerken, biz Müslümanlar her yerde namaz kılabiliyoruz. Yine sığır ve koyun gibi hayvanların iç yağları Hz. Musa’nın şeriatında haramken, bizim dinimizde helâldir.
Hz. Âdem ise ilk insan ve ilk peygamberdir. Allah ona da bir din ve şeriat göndermiş ve öğretmişti. O da Allah’ın kendisine gösterdiği şekilde hareket ediyordu. Cenab-ı Hak, Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmesini de bir zaruretten dolayı helâl kılmıştı. Çünkü insan neslinin artması gerekiyordu. Başka insan da olmadığına göre, bir zaruret olarak kardeşlerin birbirleriyle evlenmesi gerekiyordu. Bu âdet bir süre devam etti, fakat insanlar çoğalınca böyle bir evliliğe ihtiyaç ve zaruret kalmadı ve bu tatbikat da kalkmış oldu.

Okudunuz mu?  Küfre düştüm mü ?



Soru: Hz. Adem ‘ Den Bu Zamana

No_Nıckk
Allah Razı olsun hakketende tatmin edici Cevap Ve yorumlar Sağolun


Kayıtsız Üye
Allah tek ademle havvayi yaratmamistir insanlari yaratmistir.adem babamiz ilk peygamberdir.


hz ademden sonra insanlar nasıl çoğaldı, ademden sonra insanlar nasıl çoğaldı, insanoğlu nasıl çoğaldı

Bu kategoride yer alan Evlilikte nikâh düşmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Adem’den Bu Zamana insanlığın nasıl çoğaldığını kardeş kadeşlen mi evlenmiş? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.