Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:01
sizden01
Abone

Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

mrtcvk
Selamun aleykum arkadaşlar

Sizlere 2 sorum olucaktı.

1.
Ben nefret ettiğim birşeyi alışkanlık haline getirdim ve o işi yapmamak için ‘Allahım sana söz veriyorum yapmıcam’ demeye başladım.Verdiğim sözleri tutuyorum ama 3 kere sözümü bozdum ve nfret ettiğim şeyi tekrar yaptım.Tekrar töbe edicem ve akıllandım artık son bozmucam yeminimi.Acaba böyle bir durumda bağışlanırmıyım.Affedilirmiyim çok merak ediyorum.

2.

Okudunuz mu?  Esnerken ağza giren kıl veya tozu yutmak orucu bozar mı

Arkadaşlar ben bazı durumlarda durduk yere kendi kendime konuşuyorum ama sürekli bir şey değil.Ara sıra oluyor.Deli olduğumu düşünmeyin sadece içimdeki ses bana yön veriyor.
Örneğin Yüce Kuran-ı kerim i okurken birden kendi kendime ‘Elindekine dikkat et o yüce Kuran-ı Kerimdir dedim.
Ve yine birgün Allahım beni affet yaptıklarımı affet derken birden içimden ‘Allah herşeyi görür duyar’ dedim.Bu neden olabilir?

Okudunuz mu?  İçimdeki kötü sesi susturamıyorum

Cevap: Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

Şema
ve aleykumusselam.

1-Söz verdiğinde sözünde durmak insanın kalitesini gösterir. neticede münafıkların belirtisi sözünde durmamaktır. ama bu demek değildir ki hiç bir zaman sözler bozulamaz. bazen insan içten söz verdiği halde yerine getiremeyecek durma gelir. bu durumda yapılması gereken Allah’tan af dilemektir. elbette içten af dileyen herkesi Allah affedeceğine söz vermiştir.

Okudunuz mu?  Eskiden yaptığımız kötü anıları anlatmak

2- Bu sanırım hepimizde bazen oluyor normal bir durum.


Yanıt: Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

şaf_ak
Allah cc sözüne sadık kullarını sever………………….


Soru: Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

komite
Allah’ın üzerine ettiğim yemini 3 kere bozdum .Bu yeminin kefareti diğer yemin kefaretleri ile aynı mıdır ?Şimdiden Allah razı olsun ..

Okudunuz mu?  Cemaatle Namazdayken İmamdan Önce Ayağa Kalkarsak

Allah herşeyi affeder mi

Bu kategoride yer alan Dini nikahlı eşim beni boşamadan biz ayrılmadan başkasıylan resmi nikah yapmış bu caizmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.