Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:01
sizden01
Abone

İncil vahiy midir yoksa hz isanın davranışlarımıdır

İncil vahiy midir yoksa hz isanın davranışlarımıdır

BOYUTSUZ
BU KONUYA AÇIKLAYICI VE İKNA EDİCİ BİR CEVAP YAZARMISINIZ AÇİL LAZIM


Cevap: incil VAHİY MİDİR YOKSA HZ İSANIN DAVRANIŞLARIMIDIR

ehli-sunnet
forumduasi.com/i-j/6675-incil-dort-buyuk-kitaptan-birisi.html Buyrun


Yanıt: incil VAHİY MİDİR YOKSA HZ İSANIN DAVRANIŞLARIMIDIR

ehli-sunnet
İsa’nın hayatı

Okudunuz mu?  Müslümanın ölüm acısı (mümin sekerat acısını hissetmez olsada hafif olur deniyor)

İncil’ler Celile’li bir marangoz, öğretmen ve şifa dağıtıcı olan İsa’nın hayatını özetle anlatırlar. İsa bir Yahudi olarak Roma İmparatorluğu’nda dünyaya geldi (M.Ö. 8-M.Ö. 2). Hıristiyan ve İslami kaynaklara göre bir mucize eseri olarak Bakire Meryem’den babasız dünyaya geldi.
Yahudilerin yüzyıllardır beklediği Mesih olduğunu ileri süren İsa, dini öğretilerini yaydı ve geniş bir kitleyi peşinden sürükledi. Bazı Yahudi din adamlarının teşviki ve Roma’nın Yahudiye eyaletinin valisi Pontius Pilatus’un emri ile Kudüs’te çarmıha gerildi (M.S. 29-M.S.36). İslamiyet’e göre çarmıha gerilen kişi İsa değildir ve tanrı tarafından İsa gibi gösterilmiştir. Bununla birlikte az sayıda tarihçi ve araştırmacı İncil’ler ve Kur’an’da bahsi geçen ve tarihi dökümanlarda ismine rastlanılmayan İsa’nın mitolojik bir karakter olabileceğini düşünmektedir.

Okudunuz mu?  Gusül alırken ağza ve burna hangi el ile su verilir?

) İncil

İncil kelime olarak "müjde" anlamına gelir. Hz. İsa aracılığıyla İsrailoğulları’na indirilmiştir: "Kendinden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı olarak peygamberlerin izleri üzerinde, Meryem oğlu İsa’yı arkalarından gönderdik. Ve ona, içinde doğruya rehberlik ve nur bulunmak, önündeki Tevrat’ı tasdik etmek, sakınanlara bir hidayet ve öğüt olmak üzere İncil’i verdik" (el-Maide 5/46).

Okudunuz mu?  4 Yıllık Bir Kaza Namazı

İncil’e, ALLAH’tan Hz. İsa’ya indirildiği şekliyle inanmak imanın gereklerindendir. Fakat bugün İncil’in orijinal metni de diğer bozulmuş kitaplar gibi elde yoktur. Bozulmuş ve insanlar tarafından müdahaleye maruz kalmış şekli vardır. İncil Ahd-i Cedîd (Yeni Ahit) denilen Hristiyan kutsal kitabının ilk bölümünü teşkil eder.

Okudunuz mu?  Hayatımı zehir eden takıntılar :(

Bir müslümana önceki kutsal kitaplarda bulunan bir hususun haber verilmesi durumunda eğer bu husus, Kur’an ve sahih hadislerdeki bilgilere uygunsa kabul edilir; değilse reddedilir. Ayet ve hadislerde hiç bahsedilmiyor ve İslam’ın temel prensiplerine de zıt düşmüyorsa Hz. Peygamber’in şu tavsiyesi doğrultusunda hareket edilir: "Ehl-i kitabı tasdik de etmeyin, tekzip de (yalanlamayın). Biz ALLAH’a, bize indirilene, İbrahim’e indirilene inandık deyin" (Buharî, "Tefsîr", süre: 2/11; "İ’tisam", 25).

Okudunuz mu?  Arapça yazı çevirisi (Göz değmesine karşı Kalem Süresinin 51-52. ayetleri)

incil vahiy yoluyla mı indi, incil vahiy midir

Bu kategoride yer alan Yabancı bir kadına dokunmak ile gusül abdesti bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İncil vahiy midir yoksa hz isanın davranışlarımıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.