Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Önemli ! Dilek Dua’sı

Önemli ! Dilek Dua’sı

Fetva Meclisi
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Abdülehad Efendi hazretleri, büyük bir âlim ve evliyadır. Çok kıymetli bir Mektubat’ı var. Muhammed Said hazretlerinin oğludur. İmam-ı Rabbani hazretlerinin de torunudur. Dünyaya gelince İmam-ı Rabbani hazretleri bu torununa, kendi mübarek babasının ismini koymuş.

Abdülehad Serhendi hazretleri, babası vefat edince, amcası Muhammed Masum hazretleriyle ilim tahsiline başlamış. Muhammed Masum hazretleri bir gün ona buyururlar ki;
(Abdülehad, kırk defa sana teveccüh edeceğim. Kırkıncıdan sonra sen, Vilayet-i Muhammediyye-i hâssaya varacaksın, evliyalığın en üst derecesine ulaşacaksın.)

Bu sözü söyledikten sonra, takdir-i ilahi, Muhammed Masum hazretleri, teveccüh 34 olunca vefat etmiş. Tabii ziyaret kalabalık, ağlayan, sızlayanlar… Abdülehad efendi, (Amcam söz verdi, bizim bunu tamamlamamız lazım. Bizim iş yarıda kaldı) diyor. Vefatından sonra bir gece yarısı kabrine gidiyor, (Amca, verdiğin söz, 34’te kaldı. Bunu kırka tamamlayacak mıyız? Bu iş devam mı, tamam mı?) diye soruyor. (Devam, yalnız tenhada gel! Geldiğin zaman hiç kimse olmasın) diyor. O da, (Peki amca) diyor. Gece saat 3-4 gibi, yani herkes uyuduktan sonra gidiyor. Muhammed Masum hazretleri kabirden tecessüm ediyor, yani cisim haline geliyor ve aynen hayattaki gibi teveccüh ediyor, (Etti 35, yarın akşam yine gel) buyuruyor. 36, 37, 38, 39 ve 40. Bu son sefer Abdülehad Efendi, kâğıt kalem bile almış yanına. (Amca, bu yolun sünnetidir. Şu hilafeti yazsan) diyor. O da, (Peki, kâğıt kalem ver) buyuruyor ve Bismillahirrahmanirrahim diyerek, hilafet icazetini yazıyor, altını imzalayıp, (Al, bu da sana vesika) diyor. O da, (Allah razı olsun amca) diyor ve ayrılıyor.

Ertesi gün Seyfeddin-i Faruki hazretlerine, yani Muhammed Masum hazretlerinin oğluna gidiyor, (Bu yazıyı tanıyor musunuz?) diyor. O da, (VAllahi babamın yazısı) diyor. Abdülehad hazretleri de, (Dün akşam aldım) diyor. Tarihe bakıyorlar, doğru. (Helal olsun, icazeti de almışsın) diyorlar.

İşte bu Abdülehad serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki:
(70 kere Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kadîr
okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsm-i a’zam, ism-i Celal, Esma-ül Hüsna’dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu! Hiç olmazsa günde bir defa okumalı.


Cevap: Önemli ! Dilek Dua’sı

ZEHRA027
Allah razı olsun kardeşim..Not alıom yanıma..

Okudunuz mu?  Duanın Kabulüne Vesile: Salavât

Yanıt: Önemli ! Dilek Dua’sı

meryemgül1
(70 kere "Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kadîr” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir
Güzel dualar için Allah c.c.razı olsun değerli kardeşim


Soru: Önemli ! Dilek Dua’sı

Fetva Meclisi
Cümlemizden Kardeşlerim…

Okudunuz mu?  Veysel Karani hz duası... (Muhadramun Veysel Karani dua örneği)

rana
bu yazi kime ait kaynagi var mi?


svmş’ben
Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kadîr


muallimfatih
< bu yazi kime ait kaynagi var mi? >
Bu yazı, şu adresten aynen kopyalanmıştır:

mehmetalidemirbas


aşk-ı kübra
Allah siz kardeşlerimden razı olsun bu sıralar çok ihtiyacım var yardıma Allahım inşallh biz kullarını geri çevirmez hayırlısı neyse onu verir hepimize..teşekkürler kardeşlerim..

Okudunuz mu?  Dilek ve murat duaları ile hacet namazları

gulistan-ank
70 kere "Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kadîr” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir
Güzel dualar için Allah ccrazı olsun değerli kardeşim


muallimfatih
Meryemgül1‘den:
< (70 kere "Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kadîr” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir
Güzel dualar için Allah c.c.razı olsun değerli kardeşim >

gulistan-ank’tan:
< 70 kere "Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kadîr” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir >
< Güzel dualar için Allah ccrazı olsun değerli kardeşim >
Meryemgül1 ile gulistan-ank da onayladıklarına göre mes’ele yok(!)


Fetva Meclisi
< Bu yazı, şu adresten aynen kopyalanmıştır: >
muallimfatih Kardeş: Asıl Vermiş olduğun adres bizden bu konuyu olduğu gibi alıp kopyalamış.Bilip Bilmeden konuşma Bu Konunu Kaynağı Genç tefekkür dergisinden alıntıdır:

Okudunuz mu?  Mülk suresinden sonra okunacak dua

burak3535
aynı dua içinde ,birden fazla dilek dileyebilir miyiz?


hz alinin dilek duası, ya kaviyyu

Bu kategoride yer alan Bunalıma Giren Kimsenin Asıl Okuyacağı Dua Bu İşte! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Önemli ! Dilek Dua’sı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.