Anasayfa
4 Nisan 2022, 13:21
missa01
Abone

Yeni evli kişi kurban keser mi?

Yeni evli kişi kurban keser mi?

Kayıtsız Üye
3 ay önce evlendim.altınım nisap miktarının üzerinde kurban kesmem için aradan bir yılın geçmesi gerekiyor mu?kurban kesmem vacip mi?


Yeni evli kişi kurban keser mi?

muvaffak
Biriktirilmiş paranız varsa üzerinden yıl geçmesini beklemeye gerek kalmadan kurban kesmelisiniz. Kurban kesmeniz vaciptir.

Okudunuz mu?  Kabenin Hikmeti Nedir

Yorum: Yeni evli kişi kurban keser mi?

Kayıtsız Üye
Selam un aleyküm.
Kendi maddi durumu iyi olan, ve birikmiş parası olan evli kadın kocasının rızası olmadığı halde ve kocası borçlu olduğu halde kurban kesebilir mi?


Yorum: Yeni evli kişi kurban keser mi?

vel Fecr
ve aleykum selam.
eşinin borcu olsada sizin gücünüz yetiyorsa kurban kesmenizde bir beis yok.
eğer eşinizin borcu yüklüyse onu da rahatlatabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Mikatı ihramsız geçme cezası (Mîkât (ihrama Girme Yeri))

Kayıtsız Üye
Merhabalar
Yeni evliyiz eşim benim adıma vekaleten kurban kesmek istiyor (ben kesiyormuşum gibi) fakat bir şey daha dedi ilk kez duydum araştırıyorum ve bir yerden cvp bulamadım bir kişinin adına kurban kesiyorsun 7 kez kesmek zorundaymışsın oyle bişey varmış dedi ne derece doğru

Okudunuz mu?  Terk edildim çok acı çekiyorum

yeni evliye kurban düşer mi, yeni evliler kurban keser mi, yeni evlilere kurban düşer mi

Bu kategoride yer alan Nişanlıyım ve nişanlım benimle ilgilenmiyor beni önemsemiyor, ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yeni evli kişi kurban keser mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.