Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Dirayet ve rivayet tefsirleri ne demektir kısaca açıklayıp örnek verebilir misiniz?

Dirayet ve rivayet tefsirleri ne demektir kısaca açıklayıp örnek verebilir misiniz?

Kayıtsız Üye
Rivayet Dirayet Tefsiri Ne demektir Dirayet ve rivayet tefsirleri ne demektir kısaca açıklayıp örnek verebilir misiniz?


Yorum: Dirayet ve rivayet tefsirleri ne demektir kısaca açıklayıp örnek verebilir misiniz?

arifselim
Rivayet tefsiri:

Okudunuz mu?  Maide suresi 90. ayet: Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pislik

Rivayet tefsiri, kuranı kerimi yine kuranı kerim ile, hadisi şerifler ve sahabelerden gelen diğer rivayetler ile tefsir etmeye denir.

Dirayet tefsiri:

Dirayet tefsiri demek, kuranı kerimi sadece aklı kullanarak yapılan bir tefsir etme şeklidir. Bu şekilde yapılan tefsirlerin güvenilirliği pek fazla değildir. Daha çok tercih edilen rivayet şeklinde yapılan tefsirlerdir.

Okudunuz mu?  59-HAŞR Suresi 21.ayet

rivayet tefsirleri, rivayet ve dirayet tefsirleri, rivayet tefsiri

Bu kategoride yer alan Kuranın ilk tefsir ne zaman yapıldı ve kura hakkında detaylı bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dirayet ve rivayet tefsirleri ne demektir kısaca açıklayıp örnek verebilir misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.