Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Dinde uzaylı varmıdır

Dinde uzaylı varmıdır

yolcu365
uzaylı varmıdır dinde varmıdır varsa uzaylılarında ahiret hayatı var mıdır program izledim acayip yaratıklar gerçekten Allah insandan başka varlık yaratmış mı .


Cevap: dinde uzaylı varmıdır

saabe
Bunu bende merak ediyorum.Bilen biri açıklarsa çoq sevinicem.

Selamunaleyküm.


Yanıt: dinde uzaylı varmıdır

@mir
hepimiz aslında uzayda yaşamıyor muyuz?

Uzayda, uazaylı olup olmadığı konusunda sadece ki bilgi var CİN ve MELEKLER
Bu iki canlı dışında başka varlıklar konusunda dinimiz bize bilgi vermediği için bilemeyiz.
Ne var diyoruz ne de yok diyoruz.
En iyi bilen Allah Tealadır.

Okudunuz mu?  Küfür olan bir sözü, kalben onaylamak/mantıklı görmek küfür müdür?

Soru: dinde uzaylı varmıdır

Desert Rose
Kur"anı Kerim ve Hadis ışığında

Dünya dışında da başka varlıklar vardır. Ancak o varlıklar nurani varlıklardır. Şeriatın lisanında onlara Melaike ve Ruhaniyat denilir.
Kur’ân’da dünya ve yeryüzü "ard” olarak geçer, başta Âdem Aleyhisselam olmak üzere bütün peygamberlerin yeryüzüne, dünyaya gönderildiği bildirilir. Bu arada bazı sema katlarında İbrahim, İdris ve İsa Aleyhimüsselâm gibi peygamberlerin makamının bulunduğu da mi’rac hadisinde ifade edilir. Yine İsra 44, Talak 12 âyetlerinde yeryüzünün gökyüzü gibi yedi tabaka olduğundan bahsedilir. Ama bu yeryüzü tabakalarının nelerden ibaret olduğu, yeryüzü katmanları mı, yedi kıta mı, yedi iklim mi, neler olduğu kesin olarak belirtilmemiştir.

Okudunuz mu?  Şarabın Sirkeye Dönüşmesi

Ancak bu yaşadığımız dünyadan başka yaşama uygun farklı gezegenler olsa bile orada insan gibi mükellef ve sorumlu varlıkların yaşadığı konusunda bir ayet veya hadis yoktur.
Dünyadan başka sekiz ve son verilere göre on bir gezegenin daha olduğu varittir, ama oralarda böyle bir varlık türünün yaşadığı hususunda ne dini, ne de bilimsel bir doküman söz konusu değildir.
Bu arada şu gerçeği de gözden ırak tutmamak gerekir. Bu eski gezegen olan dünyamızda bu kadar canlı, ruh sahibi, akıl ve şuur sahibi varlıklar olduğu gibi diğer gezegen ve yıldızlarda, gök cisimlerinde oraların hayat şartlarına göre, oranın yapısına ve konumuna göre ruhani varlıklar vardır.
Bu meseleye Bediüzzaman

Okudunuz mu?  Oyunlarda bug yapmak günah mı?

Said Nursi şu açıklamayı getirir:
"Ecrâm-ı ulviye ve ecsâm-ı seyyare içinde küre-i arzın hakaret ve kesafetiyle beraber bu kadar hadsiz zîruhların, zîşuurların vatanı olması ve en hasis ve en müteaffin cüzleri dahi birer menba-ı hayat kesilmesi, birer mahşer-i huveynat olması, bizzarure ve bilbedâhe ve bi’t-tarikı’l-evlâ ve bi’l-hadsi’s-sâdık ve bi’l-yakîni’l-kat’î delâlet eder, şehadet eyler, ilân eder ki:

Okudunuz mu?  Etek Traşı Nasıl Yapılır?

"Şu nihayetsiz feza-yı âlem ve şu muhteşem semâvat, burçlarıyla, yıldızlarıyla, zîşuur, zîhayat, zîruhlarla doludur.
"Nardan, nurdan, ateşten, ışıktan, zulmetten, havadan, savttan, râyihadan, kelimattan, esirden ve hattâ elektrikten ve sair seyyâlât-ı lâtifeden halk olunan o zîhayat ve o zîruhlara ve o zîşuurlara, Şeriat-ı Garrâ-yı Muhammediye (Aleyhissalâtü Vesselâm), Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyan, "melâike ve cân ve ruhaniyattır" der, tesmiye eder.” (29. söz birinci maksat, birinci esas)
bu yazıdanda anlaşılıyor ki Kur anı Kerim de, başka yerlerde insanoğlu (cinler hariç) gibi sınava tabi tutulan başka varlıkların olduğu şeklinde herhangi bir ayet görünmüyor.

Okudunuz mu?  Abdestsiz camiye girmek

dr.mustafa
evet sizin kadar kuranı kerime vakıf değilim ama bazı Allh dostlarının Mars’ta hayat olduğunu söylediklerini biliyoruz.

EĞER BİLİM İNSANLARI AYA GİDECEKLERİNE MERİH (MARS)E GİTSELERDİ SAF SAF DURMUŞ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ GÖRECEKLERDİ

buyuruyor ehlullah’tan bir zât


mum
Dinimizde uzaylılar varmı sorusu

Okudunuz mu?  Gayri müslim için dua edilir mi?

< SAF SAF DURMUŞ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ >
Bu saf saf duranlardan kasıt uzaylılar değil meleklerdir.


ebuammara
Hadîs-i Kudsi: "Ben bir milyon millet yarattım." Başka bir rivayette de: «Yüzbin âlem vardır.» (Delâil-i Hayrat Şerhi «Kara Davud», Sayfa: 429) Diye bazı hadisler vardır sahih kaynaklarda geçmeyen . Ama ne ayet ve ne de sahih hadisler de cin ve insanlardan başka mükellef varlıklar dışında bir bilgi mevcut değildir . En iyisini Allah (c.c) bilir .

Okudunuz mu?  Cami temizlemenin sevabı

Kayıtsız Üye
bende merk ediyorum ya gercekten varlarsa insaa oglu yüzyılardır bunu cevabını arıyor cevabı bulan yok yada cevabı bizden saklıyorlar bunu okuyan lütfen düşüncesini yazsın


Habib
Tabii, doğru soruyu sormak bir sanattır. Teknik olarak biz de uzaylıyız. Dolayısıyla, soruyu "insandan başka varlığının farkında olan (zeki) canlı var mıdır?" diye sormak gerekir. Eğer yoksa bu kadar büyük yer ziyan edilmiş olmaz mıydı? Demek ki vardır. Yine de her şeyin doğrusunu O bilir!

Okudunuz mu?  Şirkli müziğe eşlik etmek

emirhan uysal
Kuranda geçen şey şu ki : İnsandan üstün bir varlık yoktur.Başka canlılar varsa da ancak bizim gibilerdir yada bizden daha zekilerdir.Ben bunu yıllarca araştırdım kitap yazdım ve projeler yapmaya da çalıştım.Fakat kesin bir bilgiye sadece öylesine bakarak cevap veremem.Şunu diyebilirim araştırma ve düşüncelerime göre.Kuran evrensel ise bizden başka canlılar da olabilir ve müslüman olabilirler.Bizim gibi canlılar insandır Çünkü : İnsan en üstün varlıktır.Bu kadar açıklayabilirim kitabımı yaktığım için fazlasını hatırlamıyorum.Birde o kadar çok takmışdım ki rüyamda Kuranda veya başka biryerde yazılı olmayan bir ayet gördüm.
Rüyamda ki ayette : Biz size başka dünyalar yok demedik yada Biz size başka canlılar yok demedik. yazıyordu.

Okudunuz mu?  Şüphe gusül abdestini bozar mı?

dinimizde uzaylılar varmı, dinde uzaylılar, uzaylı varmıdır

Bu kategoride yer alan Haçlı seferlerini anlatan oyunu oynamak caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinde uzaylı varmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.