Anasayfa
2 Şubat 2024, 7:22
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada insan dilinin kesilmesini görmek neye alamettir?

Rüyada insan dilinin kesilmesini görmek neye alamettir?

DİLEK
kalabalık bir ortamda tanıdığım insanın dilini kesiyolardı ve iki kere yardılar dilini ben ise sadece susarak baktım onlar gitti ben aydınlık bir kapıdan çıktım


Cevap: rüyada insan dilinin kesilmesini görmek neye alamettir?

Desert Rose
Rüyada görülen dil, sahibinin tercümanı ve işlerini yürütendir. Kavga ve münakaşa yaparken dilinin uzun olduğunu gören hayasızca söz söyler.

Bazan rüyada dil uzunluğu, sahibinin edebiyatta emsallerine üstün geldiğine yorumlanır. İki dili olduğunu gören kimsenin ilmi artar, düşmanına galip gelir.

Bir kimsenin rüyada dilinin tutulması o kimsenin başta kalmasına yorumlanır. Rüyada bir kimsenin dilinde siyah kıl bitmesi, hemen çıkacak bir kötülüğe, beyaz kıl bitmesi de sonradan çıkacak bir kötülüğe yorumlanır. Dil; kemal, güzellik, delil, gidişat ve şöhrettir.

Mahkemesi olan bir kimse rüyada dilinin kesildiğini görse, o kimsenin delili boşa çıkar ve kendisi de kahrolur.

Eğer bu rüyayı gören tacir ise, ticaretinde zarar eder. Eğer talebe ise, bir şey öğrenemez. Bazı yorumcular rüyada dilinin kesildiğini gören kimse, halim ve selim olur, dediler.

Bir kimse hanımının dilinin çoğalmış olduğunu görse, hamının iffetli bir kadın olduğuna işarettir.

Rüyada dilinin çenesine yap ıştığını gören kimse, emniyet edilip kendisine bırakılan bir malı veya hakkı inkar eder.

Bir kimse rüyada dilinde kıl bitmiş olduğunu görse, bu rüya bazan da o kimsenin söy ley eceği şiire yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada İbrahim (a.s) görmek (İmam Nablusi)

Halktan olan bir kimse rüyada dilini yediğini görse, o kimse söyleyeceği bir sözden dolayı pişman olur. Eğer o kimse kariyer sahibi ise, dili ve iyi konuşması sayesinde insanların mallarını yer.

Rüyada dilini yiyen kimse çok suküt, sinirine hakim ve idareci bir kimse olur, diye yorumlanır.

Bir kimse rüyada kendisinin ini olduğunu ve onda bir aslanı bulunduğunu görse; in, o kimsenin ağzı, aslan da onun dilidir. İnsanları yemesi için aslanını insanlar üzerine salıvermesi, diliyle insanlara eziyet etmesine yorumlanır.

Rüyada dilini ısırdığını gören kimse, sinirlenmemeye çalışır. Dilinin iki parça olduğunu gören kimse, yalancı olur.

Bir kimse rüyada insanların onun dilini yaladıklarını veya emdiklerini görse, onlar onun ilminden yararlanmayı arzu ederler. Bazan da dil, şöhret, rütbeye ve dilden çıkan ilme yorumlanır.

Bir kimsenin rüyada kesilmiş bir dil görmesi, gizli şeyleri meydana çıkaran adama ya da kötülüklü bir kimseye yorumlanır. Bir kimsenin rüyada çokça dili bulunduğunu görmesi, o kimsenin malca, ailece veya ilimce ziyadeliğine yorumlanır. Bazan da bu rüyanın sahibi çeşitli lisanları konuşur.

Rüyada kendi dili üzerinde kıl bittiğini gören kimse, güzel söz söyleme sanatına sahipse o kimsenin sözünün düzeni bozulur. Ve güzel konuşamaz. Eğer o kimse güzel konuşmuyorsa kuvveti, rızkı, iş ve idaresi güçleşir.

Bazan dil, esir ve hapsedilmiş kimseye ve deliğindeki yılana yorumlanır. Bir kimsenin rüyada kendi diline baktığını görmesi, o kimsenin dilini korumaya dikkat etmesi gerektiğine yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada İlkbahar görmek (İmam Nablusi)

İmam Nablusi.


Cevap: —>: rüyada insan dilinin kesilmesini görmek neye alamettir?

Kayıtsız Üye
benle arkadaşım ama rüyada kendisini tanımıyorum ilk kez görüyordüm kendisini bir anda dlini çıkarıp hepsini kıyma gibi kesti ben çok korktum ortalık kan reva içinde


arifselim
Dilin kesilmesi hayırlı değildir. Dil kesilmesi hak yolunun terkedileceği manasaında yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


istanbul
Kiz kardesimin rüyamda dilinin yarisini kesiyolardi kan gormedim peltek konusuyodu yabanci bir ev ama o evin erkeklerini taniyorum onlarin annesi kesiyodu senin yuzunden kesiyoruz dediler


arifselim
Rüyada dil kesilmesi gerçeklerden ve haktan ayrılmaya tabir edilir. Dili kesilen için hayırla tabir edilmez.


Kayıtsız Üye
Benim dilimi annem kesiyordu . sonra silah çıkartıp bana vuracaktı ki,ben ölü takliti yapıp onu yolladım. sonra onlar beni ceset zannediyordu ve beni uçurumdan attılar.


arifselim
Bu rüya hakikatlerin gizlenmesine ve gerçeklerden ayrılmaya tabir edilir. Dilin kesilmesi genellikle hayırla tabir edilmez.


Kayıtsız Üye
bende rüyamda kendi dilimi kestiğimi gördüm bir kütüğün üstüne koydum dilimi çokkk uzundu sonra ağzımda biraz dil kalmıştı o da normal dıl uzunluğundaydı sanırım çok konuuşuyorum.


arifselim
Merhabalar. Bu rüya dili ile gerçeklerden ve haktan ayrılmaya yorumlanır. Elbette genellikle bu rüya sahibi için bir uyarı niteliğindedir.


Kayıtsız Üye
Rüyada ben ve bir kaç tanımadığım insanların ilk önce dişlerini söküyorlardı sonra dillerini kesiyorlardi.

Okudunuz mu?  Rüyada iki kişiyi sevişirken görmek

arifselim
Bu rüya sıkıntılar yaşamaya ve gerçeklerden ayrılmaya tabir edilmiştir. Rüyayı gören kimse için hakikatleri söylemesi gerektiğine bir işaret vardır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ruyamda dilimin içinde gurtlar vardi gördüm dilimi kestim onlari kasikla aldim sonra yarim dile kaldim


arifselim
Bu hayırlı değildir. Hata ve günahlara işarettir. Bu hatalardan tövbe edilmeli ve salih amel işlemeye yönelmelidir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyada dilimin yarı kesilmis oldugunu gordm ama dilim dislerime yapışıktı çok tuhaf dislerim dustugunde yarı kesilmis dilimle birlikte dusuyordu bense aclar içinde kvranyordm sonra kanamaya basladı babam bana kanamasını durdurmam
Gerektigini soyledi yoksa evlenince cocugum olmayacakms tum bunlar ne demek olyr lütfen yorumlarmnsz?


arifselim
Bu tür rüyalar bir an önce işlenen günahları terketmek veya günahlara düşmemek için çok dikkatli davranmak gerektiğine yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyada kustugumu goruyordum kusarken ağzımdan bir bağırsak gibi bisey cıkıyordu ve annem kesiyordu ama bir kalabalıgın içindeydik


arifselim
Rüyada kustuğunu gören kimse yakın zamanda bazı üzücü şeylerle karşılaşır manasına işarettir. Ayrıca kusma bazı rüyalar için ise pişmanlık ve işlediği bir suçtan dolayı tövbe etmeye işarettir. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Kardeşim tanımadığım bir çocuğun dilini kesmişti ve ben kesilirken görmedim. Çocuğa rüyamda bakıyordum galiba. Çocuk kan revan içinde yatarken gördüm kardeşim 7 yaşında henüz ama rüyamda psikopat gibiydi ve ben ona saldırıyordum. Baya korkmuştum.

Okudunuz mu?  Rüyada İnsan Vücudu görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Hatalara, günahlara ve haktan ayrılmak olarak yorumlanır. Bu rüya belkide senin için bir ikazdır ve günahlarından tövbe etmen için bir işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen ancak Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda annemle babamın tartıştığını annemin konuştuğunu ama sesinin çıkmadığını sonra babamın elinde kırmızı bişeyle geldiğini görüyorum fakat hiç kan yoktu oysa ki babam annemin dilini kesmiş korkuyom


arifselim
Rüyada tartışmak tersi ile yorumlanır ve hayırlıdır. Fayda görmeye ve yardımlaşmaya işarettir. Dilin kesilmesi ise hak olan bir şeyi terketmeye yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ruyamda kotu bir adam annemi boguyordu. Annem bicakla o adamin dilini kesmemi soyledi. Bnde bicagi aldim ve o adamin dilini kestim. Anlami nedir?


arifselim
Anenene haksızlık eden birisine işarettir. Dili kesilen kişi aynı zamanda haktan sapan bir zalim olması manasındadır. Senin ise annene faydalı olmana ve yardımcı olmana alamet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar damak kısmında iltihap son derece büyüktü dilimleri dokundu patladı ve içinden siyah sıvı çıktı tukurdum ve diliminde bir anda uzadı üzerinin rengi yeşil olduğunu gördüm dudaklarına dilimi kıstirdigim yerden koparttim çöp tenekesine attım yanımda kiler çok pis kokusunu soyluyorlardi merakla cevabınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Rüyada intihar eden birini görmek

arifselim
Merhabalar. İltihap akması ve çıkması olumludur. Bu rüya kötü günlerin artık son bulacağına, şansının döneceğine, kısmetinin açılacağına, borçlarının kapanacağına, sağlığının ve neşesinin yerine geleceğine tabir edilir. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir tartışma oluyordu ben hakliydim haksız olan kişi benim dilimi kesiyodu ama kan falan çıkmıyordu konusmama engel de olumuyordu sonra özür dilemisti


arifselim
Dilin kesilmesi gören kimse için bir uyarı olarak yorumlanır. Rüyada dilinin kesildiğini gören kişinin bilerek ve isteyerek hak yolunu ter etmesine ve bu konuda dikkatli davranması gerektiğine işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda dilimi kardeşim kesmeye çalşyrdu. ağladım yerde kesilmiş dil gördüm yapma dedim her yer kan içindeydi. dilimi tam kesip koparacakken bıraktı dilimin altından oluk oluk kan aktı bende çok kötü ağlıyordum dilimi yukarı kaldırdığımda kanlar fışkıruyordu


arifselim
Dil, en açık ifade ile kişinin tabi olduğu hak yolu anlamındadır. Dilin kesilmesi hak yolundan sapılması anlamındadır. Bu rüyayı hakka uymaya dikkat etmek açısından kendine bir uyarı olarak kabul edebilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda evde annemle birlikte oturuyorum kapı çaldı ve kapıyı açtım kadın içeri girdi ve birşeyler anlatmaya başladı anlattıktan sonra ben gidiyorum dedi ve kalktı kadın kalktığı an benim dilim koptu ama hiçbirşey hisetmiyorum biran avucunun içine dilim düştü ve gıdım kan akmıyo zatyen okorkuyla yataktan zıplayarak kalktım

Okudunuz mu?  Rüyada İrmik Helvası görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Böyle bir rüya ürkütücü gibi gelse de aslında insana gösterilen bir uyarı manasında kabul edilebilir. Bu insanın hak olan şeyden sapmaması için bir uyarı gibidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda dilimi doktorlar tarafinda kopartilmasi gerekildigi soyleniyordu ve ben yaparim die kendi dilimi tutup kopartmaya calisiyodum


arifselim
Diğer yorumlarda olduğu gibi bu şekil rüyaları görenler için bu rüyalar bir uyarı olarak kabul edilir.Bu tür rüyalar bir ders ve ibret şeklinde yorumlanabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda dilimin ucunu toz gibi hissettim ve tükürdüm ağzımdan önce iki tane yengeç ve dilimin ucunun bir kısmı kopmuş olarak çıktı ağzımdan ve sonra dilimin ucunun diğer kısmını dislerimle kestim ve tükürdüm sonra içinden tırtır çıktı dilimin


arifselim
Bu tür rüyalar doğru olan ve hak olan bazı şeyleri terketmek demektir. Hataları işlemeye veya günahlara delalet etmesine anlamında tabir edilir. Bundan bir ders çıkarılabilir ve kendisine çeki düzen verilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda birinin muhtemelen bir erkegin kanserli dini alip patolojiye gonderiyoduk artan kismina bakiyorum siyah ve iglesecek gibi değil torbaya koyup cope atiyordum bir parcasini yanima aliyordum fakat kotu oldukca keserek kucultuyodum ve bu iglesmez diyordum

Okudunuz mu?  Rüyada İskele görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Kişiye yardımcı olan birisinin kötü, karamsar ve üzüntülü bir durumda olmasına tabir edilir. Çünkü dil, yardımcı anlamındadır. Kanser ise, kişiyi çok yoran ve sıkan durumların varlığına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyada 7 yaşındaki çocuğumun dilinin ortadan kesilmiş ama ayrılmamış olduğunu bu kestikten çok çok fazla kanlar aktığını çok ağladığını benimde çok korkmuş bir şekilde yapılması gerekeni yapmaya çalıştığımı gördüm


arifselim
Rüyada dilin kesilmesi ve kan akması iyi değildir. Ancak bu rüyan seninle mi oğlunla mı ilgilidir bilemeyiz. Hak olan yoldan ayrılmaya ve günahlara düşmeye alamet olarak tabir edilmiştir. Sen yinede Allah’u tealadan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda birden dilimi isirdim (konusurken) ve Dilim ikiye ayrildi. Zaman gectikce agirlik hissettim agzimin içinde. Dilimin diğer parcasi cünkü öndeki dislerime yaslanmisdi. Birinin bana yardımcı olmasini istedim ve yardim edecek birini aradim Ama bulamadim. Birden agzimin içine baktim ve dilim yine yerindeydi, Bir tek ortadan cizgili cizgili yara vardi. Ne anlama geliyor bu rüya?


arifselim
Böyle rüya gören kimse için bir uyarı niteliğindedir denilebilir. Rüya sahibinin çok büyük bir ayıbı işlemekle karşı karşıya kalabileceğine ve dikkat etmezse bunu bir ömür boyunca çekeceğine yorumlanır. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bile sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Islık Çalmak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
rüyamda tanımadığım bir erkek dikiş iğnesi ile dilini kesti fakat kan akmadı baya 2-3 çizik atmıştı ve derindi bende sanki tanışıyormuşuz gibi onu hiç korkmadan tiksinmeden izledim öylece


arifselim
Rüyayı gören kişinin olaylara karşı çok sakin bir tutum içinde olabildiği anlamındadır. Bunun dışında başka özel bir manada tabir edemeyiz. Allah’tan hayırlısını dile bu yeterli olur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda annem bir grup kadınla hac yolculuğuna çıkacakmış. Bian kayboluyor ortalıktan arıyorum tarıyorum onu kafileye yetiştirmeye çalışıyorum. Epey aradıktan sonra bir türbede buluyorum. Üftade hz turbesiymis ama gerçekte orasi değil. Orda turbedarla sohbet ediyormuş. Türbedar erkek olduğu için ben pek hoşlanmıyorum bu tavrından. Hadi çıkalım kafile hareket ediyor diyorum ben çıkıyorum o kapıda oyalanıyor. Aramızda mesafe var yüksek sesle çağırıyorum anne hadi gelsene diye. Çağırırken ağzımda üç tane iğne varmış boğazıma kaciyorlar. Iki tanesini çıkarıyorum bir tanesi boğazıma saplanmış çıkmıyor. Oksururken oksururken çıkıyor ama küçük dilimi koparmış iğne. Bir damlada kan düşüyor yere küçük dilimle birlikte. Konuşuyorum konuşmam hafif bozulmuş ama yinede iyi durumda diyorum çok şükür tamamen bozulmamış ne söylediğim anlaşılıyor diyorum bunlarida hafif sesli bir şekilde kendi kendime söylüyorum. Küçük dilimde yerde kaldı uçağa ben yetişmeye çalışıyorum bu kez annem binmeyince koşturuyordum uyandım…

Okudunuz mu?  Rüyada İlkokul Öğretmeni Olmak

Tohat
Dilin kesilmesi hayırla tabir edilmezken hac kafilesi hayırlara vesiledir. Dilinizin kesilmesi haksız yere suçlanıp kendinizi savunamayacak bir konuma düşeceğiniz şeklindedir. Hac kafilesinin tabirine göre ise düştüğünüz zor durumdan kurtulmanız yakın gördüğünüz biri tarafından gerçekleşecektir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben 19 yaşındayım, rüyamda dilimin damagı ile birlikte kendiliğinden kopup,kesildigini gördüm .acilen doktora gitmemiz gerekıyordu. Tam anlamıyla küçük dilin başlangıcından itibaren kopup,kesildiği için nasıl dikilecek diye aglarken kendiliginden yerine oturdugu ve ameliyata girmemek gerektigini gördüm.. Allah rızası için beni ürküttü yorumlayabılıt mısınız


arifselim
Merhaba. Rüya sahibinin çok ciddi bir haksızlık yapacağına, birini suçlamak veya ona haksızlık etmek gibi bir konuma gireceğine ve daha sonra durumunu toparlayacağına işaret olarak tabir edilir. Yinede Allah’tan rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda uzakta olan bir arkadaşimla canli muzigin oldugu bir yerde karsilasiyorduk. Sonra onun arkadaşi olan bir erkekle tanisiyorduk masada ailesinden nefret ettiğini ve onlarin ayrilmasi gerektigini konusuyordu. Ondan oncede teyzemin bana ve ablama para vererek bizi dugune davet ettigini goruyordum. Daha sonra mekandakiler yanimizdaki cocugu alip goturduler. Mekandan cikarken cocugun kapinin onune elleri baglanmis sekilde bagirmaya calistigini goruyordum sordugumda ise etraftakiler dilini kesildigini soylediler o kadar çok korkunc bagiriyordu ki rüyadan uyandim


Tohat
Söylenen şeylere dikkat edilmediği anlamına gelir. Ahlaki olarak da tabir edilen bu rüyanızda rüyada gördüğünüz kişinin sözlerine dikkat etmediği ve insanların hoşuna gitmeyecek şekilde konuştuğu ve konuşacağı şeklindedir. Allah hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Islaklık görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda birisi yada bir kişiler tarafından tam hatırlamasam da dilimde küçük kesik oluyor ama kanamaya başlıyor sonra kan hızlanınca bir adamın yanına gidip normal mi bu diyorum sonrasında dilimin yavaş yavaş ayrıldığını hissediyorum kan gördüm rüyamda çok fazla kan dilimi elimin içine alıyorum ve sözde adam beni amiliyat edecek ama dilim kökünden kesilmesine rağmen ben konuşa biliyordum hemde ağzım kan doluyken orda uyandım ve çok korkarak uyandım.


Tohat
Bile ve isteye bazı hatalara meyl etmene ve bunun daha çok dinin tasvip etmediği gerekçeler olup buna dikkat etmen gerektiğine, dini gereklerini yerine getirerek doğruluktan ayrılmayıp Allah’a sığınman gerektiğine işaret etmektedir. Allah hakkıyla bilendir.


rüyada dilin kesilmesi, rüyada dilinin kesildiğini görmek, rüyada dil kesilmesi

Bu kategoride yer alan Rüyada insana benzeyen yaratık görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada insan dilinin kesilmesini görmek neye alamettir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.