Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
missa0
Abone

İstihaze kanı ile hayız kanı arasındaki fark nedir?

İstihaze kanı ile hayız kanı arasındaki fark nedir?

sümeyye 123
ben normalde 10 gün adet görüyordum fakat bu ay adetim kesilmedi ve özürlü olarak namazıma devam ettim. Fakat bir süre sonra bu özür kanı normal adet kanamasına dönüştü. Adet olduğum zaman yaşadığım ağrıları da yaşadım ayrıca özür kanından çok farklı ve daha fazla oldu. Fakat 2 adet arasının en az 15 gün olması gerekiyor. benimse daha 15 gün olmadı. Ben de acaba namaz kılmalımıyım yoksa bırakmalımıyım bilemedim. ilk adetimin başladığı 4.veya 5. günümde aslında rengi beyaza dönmüştü ama normalde 10 gün sürdüğü için ben de 48 saat beklemem gerektiğini düşündüm. daha sonra 48 saat doladan tekrar lekelenme şeklinde gelmeye başladı. bende hayız halinin devam ettiğini düşündüm ve 10. günden sonra namaza başladım. ama şimdi böyle olunca ben de acaba o 5. günde özür halim başlamıştı ve şimdide bitti de ondan mı normal adet görmeye başladım diye düşünüyorum . Şuan ne yapmalıyım . Namaz kılmak hiç içime sinmiyor. Kendimi özürlü gibi hissetmiyorum.

Okudunuz mu?  Müezzinlik nasıl yapılır? Resimli sözlü anlatım

İstihaze kanı ile hayız kanı arasındaki fark nedir?

arifselim
Adet dönemi zaman zaman değişmesi normal bir durumdur. Bu yaptığın doğrudur yani onuncu günde akıntı bitmese bile gusül alır ve ibadetlerine başlarsın. Devam eden veya 15 gün dolmadan gelen akıntılar adet akıntısı olsa bile temiz hükmünde kabul edilir ve ibadetlerine bu şekilde devam etmelisin.

Okudunuz mu?  Açıktan imam hatip lisesi nasıl okunur?

Cevap: İstihaze kanı ile hayız kanı arasındaki fark nedir?

Kayıtsız Üye
Her namaz vakti namaz abdesti alıp namazını kılsın… olacağı kanaatindeyim.


Yorum: İstihaze kanı ile hayız kanı arasındaki fark nedir?

Kayıtsız Üye
Evet her namaz vakti için abdest alması gerekli. Gusül değil.

Okudunuz mu?  Tövbe ediyorum ama aynı hatayı bir daha yapıyorum,nefsime uymamak için ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Normalde yedi sekiz gün adet olan biri adeti bitip bir gün bekledikten temiz akıntı geldikten sonra gusül abdesti aldı ve o gün kan geldi gusül abdesti bozulur mu


mum
< gusül abdesti aldı ve o gün kan geldi gusül abdesti bozulur mu >
Bu sözünü ettiğiniz istihaza/hastalık kanıdır. Gusül gerekmez.

Okudunuz mu?  Arabada Kur'an bulundurmak ya da aynaya asmak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Benim adetim düzensiz oluyor. Bu yüzden dönemim ne zaman kaç gün sürecek bilemiyorum. Bi önceki biteli 15 gün olmuştu. Bir gün pecetemde bir miktar kan vardı. Ikinci gün tekrar biraz kan geldi. Üçüncü ya da dördüncü gün bir kez daha geldi. Ama aralarda normal günlük akıntılarım gelmeye devam ediyordu beyaz, sarı gibi. Bunun istihaze kanı olduğunu düşünmüştüm ama içime bir şüphe düştü. Hayız kanı akarken arada normal renkte akıntılar da gelir mi? Kıldığım namazları ya da okuduğum cüzleri tekrarlamam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Anne babaya karşı sorumluluklarımız ve görevlerimiz

arifselim
Aleykum selam. Adet arasında kesinti de olabilir ve diğer günlerde gelen akıntılarda gelebilir. Bu akıntılar adete engel değildir. Adet düzeni için doktora görünmen gerekir. Eğer 15 günlük temizlik süren dolduktan sonra gelmişse bu adetten sayılır.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben ilaç kullandığım için bende 2 gün kahverengi akıntı olmaya başladı ama henüz iki adet arası 15 gün olmadığı için ilaçtan dolayı bir akıntı olduğunu düşündüm. Yalnız bugün sancıyla beraber adet kanı geldi. İlacımın yan etkisine göre erken adet olabiliyormuşum benim namazı kesmem mi gerekiyor yoksa kılmam mı gerekiyor? Teşekkür ederim cevabınız için şimdiden

Okudunuz mu?  Kuran'a başlama Duası anlamı ve arapçası

mum
15 gün dolmadan asla adet olmazsınız


Kayıtsız Üye
Merhaba, benim normalde düzenli olan adetim şu anda kürtaj dan dolayı düzensiz
6 gün azalarak devam edip biten adetim,şu iki aydır azıcık bir sürüntüyü de dahil edersek 10 gün sürdü ama bunun ilk 2 günü ve son 4 günü sürüntü (yani 5 vakit içinde sadece 1 vakit gelen azıcık bir kan) şimdi ilk düzenime uyup 6 günden sonra özürlüyüm deyip namazları mı kılsam içim de şüphe kalıyor, kılmasam 10.günü beklesem özellikle son 4 gün boşa beklemiş gibi hissediyorum, ne yapacağıma karar veremedim, cinsel ilişki ise ayrı bir mevzu,10 günden sonra mı müsait sayılıyorum, ve birde Özür hallerini çoğu zaman bayanlar bu tarife uygun yaşamazlar, yani 10 gündem sonra diyelim ki namaza başlayan kadınların kesintisiz adet kanaması olmuyor,24 saatin bir yar saatinde azıcık oluyor, bu durumda özürlü sayılmıyor mu

Okudunuz mu?  Babanın kızına farklı gözle bakması

Şem’a
< ilk düzenime uyup 6 günden sonra özürlüyüm deyip namazları mı kılsam içim de şüphe >
6. günden sonra akıntı şeffaflaşmış ise öyle yapın ama gördüğünüz adet kanı ise maalesef adet günleriniz değişmiş.


Kayıtsız Üye
Hayırlı ramazanlar herkese. Yaklaşık iki yıldır rahatsızlığım nedeniyle mirena spiral kullanıyorum. Mirenadan dolayı bir yıldır adet görmüyorum.Ramazandan bir gün önce kahverengi leke geldi miktarı çok az ve sabah beyaz akıntı varken şimdi sarımsı bir akıntı gelmiş. Sorum şu ki adet mi yoksa hastalıktan dolayı mı geldiğini bilmediğimden orucumu bırakmadım ama namazımı da kılmadım. Şimdi gusül abdesti alıp namazıma başlayacakken bu sarımsı lekeyi gördüm. Ne yapmalıyım. Çok kaynak araştırdım ama net bilgi bulamadım

Okudunuz mu?  Dua ediyorum ama kabul olmuyor

muvaffak
Patolojik bir durum olabileceği gibi fizyolojik olağan sebepler de bu tür akıntılara sebep olmaktadır. Hastalık veya hamilelik durumunun teşhisi için doktora başvurulmalı, çıkacak sonuca göre ibadetlerin zamanı ve nasılının yolu çizilmelidir.


istihaze kanı nedir, istihaze kanı, istihaze

Bu kategoride yer alan Erkeklerin kaşlarının ortasını aldırmaları caizmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihaze kanı ile hayız kanı arasındaki fark nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.