Anasayfa
9 Nisan 2023, 3:32
sizden05
Abone

Arapça eserler.

Arapça eserler.

hüseyin_92
Selamunaleykum.
Arapça yazılmıs islami eserleri türkçe dilinden okunsa olurmu.? Yoksa illaki kendi dilindenmi okunması lazımmı.?


Cevap: Arapça eserler.

ehli-sunnet
Âleykum sêlâm ve Râhmetullah,

kardeşim neden okunmasın büyük evliyaların hemen hemen hepsinin eserleri arapça ee arapça bilmiyorsun diye ilimden bilgiden mahrum^mu kalacaksın herkesin okuduğu gibi arapçası olan hocaların bile arapça eserlerin türkçeye çevrilmiş haliyle okuyor Arapçasını okumak daha iyidir ama dediğim gibi arapça bilmiyorsan o kadar İlimden Bilimden geri kalınmaz 😉

Okudunuz mu?  İran'ı fetheden komutan sahabe kimdir?

Yanıt: Arapça eserler.

YaZaROW
Zaten Türkiye islam ülkesi olarak düşünülebildiği sürece o tür ilmi eserlerin dilimize çevrilmesi çok rahat olacaktır. İnşaAllah bu sürekli devam eder.


Soru: Arapça eserler.

hüseyin_92
Ama onlarıda okudukmu bir hoca sıfatına gelebiliriz değilmi.?
Evde sürüce türkçe islami eserler var

Okudunuz mu?  Günahlardan tövbe ettiysek buna şahit olanlar bizi dünyadada ahirettede rezil eder mi?

VanLi
Sanırım bir konuda’da alim olmak için arapça öğrenmelimiyim diye sormuştun bu sorunda hemen hemen aynı anlama geliyor.Kardeşim zaten yeteri kadar bilgi sahibi edinirsen arapçayıda çözersin arapça bilmeden hadis ve mealleri tam anlamıyla aktaramayabilirsin.

istedikten sonra olmayacak şeymi var arapça öğrenmek istersen öğrenirsin inşAllah istediğin ilim ve bilgi sahibi olur.Hoca yada alim.

Bu kategoride yer alan Aklımıza gelen kötü düşüncelerin sözlerin herşeyin vesvesesini şeytanmı veriyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arapça eserler. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.