Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:50
missa91
Abone

Esma-ül Hüsnaların Esrarı Ve Hikmetleri Nelerdir?

Esma-ül Hüsnaların Esrarı Ve Hikmetleri Nelerdir?

Kayıtsız Üye
Esma-ül Hüsnaların Esrarı Ve Hikmerleri


Cevap: Esma-ül Hüsnaların Esrarı Ve Hikmerleri Nelerdir?

caferi
Esma’ül Hüsna/ALLAH c.c en güzel 99 ismi ve esrarı
Esma’ül Hüsna/ALLAH (C.C.)’ın En Güzel 99 İsmi Ve Esrarı
Kuran-ı Kerim’in özü Fatiha Suresi, Fatiha Suresi’nin özü ise
BİSMİLLAHİR-RAHMANİR-RAHİM’dir.
HÜVALLAHÜLLEZİ LA İLAHE İLLA HU
(O, öyle Allah ki, O’ndan başka hiçbir ibadet edilecek ilah yoktur.)
allah-ü Teala;Ben, Cinleri ve insanları ancak Beni, tanısınlar ve Bana, ibadet etsinler diye yarattım. Bana, en güzel isimlerimle dua edin ki kabul edeyim Peygamber Efendimiz(sav) Esma’ül Hüsna’yı bilen cennetliktir.diyor
1. YA ALLAH : Bir olan yaratıcının öz adıdır. Diğer tüm isimleri içine alır, kapsar. (100 defa Ya Hu Ya Allah denirse dualar kabul olur. 200 defa Ya Allah denirse hasta şifa bulur. )
2. YA RAHMAN : Dünyada bütün kullarına rahmet eden (acıyan)dır.(Merhametli olur- Bereket-Maddi ve manevi zenginlik, güzel ahlak sahibi olur-298 defa-dilekleri gerçekleşir
3. YA RAHİM : Ahirette sadece mü’minlere rahmet eden (acıyan)dır.
4. YA MELİK : Mülk ve saltanatı devamlı olandır. (100 defa sıkıntıları yok eder. Zengin olur duaları kabul olur-Herkes tarafından sevilir-saygı görür)
5. YA KUDDÜS : Her türlü ayıp ve kusurlardan tertemizdir. (100 defa kalp huzuru, iç temizlik-şeytan-vesvese-kötülük-manevi hastalık-sevgi-saygı-sivilce için; Subhan ile birlikte söyle)
6. YA SELAM : Kullarına Selametlik verendir. (Hasta için 161 defa ok.şifa bulur.cin ve şeytan zarar veremez-132 defa duaları kabul olur-Allah işlerinde yardımcı olur)
7. YA MÜ’MİN : Kullarına Emniyet verendir. (136 def ok. Bütün bela ve musibetten emin olur Cin-ve-ins şerrinden korunur-yalan söylemez-namerde muhtaç olmaz-duası kabul olur-hiçbirşeyden korkmaz
8. YA MÜHEYMİN : Kullarını devamlı himayesi altında bulundurandır. (135 defa muradına nail olur-zeka ve anlayışı artar-günlük olaylar rüyasında görünür-dileği gerçekleşir-bela ve musibetlerden korunur-imanı ve ilmi artar.)
9- YA AZİZ : Mağlubiyet bilmeyen, güçlü ve tek galiptir. (Günde 40 kez okuyan kimseye muhtaç olmaz-kuvvet ve metanetli olur-zengin olur-Hiç birşeyden korkmaz-isteği gerçekleşir-beklemediği yerden rızık verilir-saygı görür-izzet ve şerefi artar.)
10- YA CEBBAR : Hükmünü bütün varlıklar üzerinde yürütendir.(Günde 21 kez-Musibet-zalimlere korku verir-sevilir-saygı görür-kazancında bereket-tesir altına alma-şeytan yaklaşamaz
11- YA MÜTEKEBBİR: Yaratıkların vasıflarına benzemekten yüce olandır.(İyi geçim bereket)
12- YA HALIK : Herşeyi yoktan var eden, yaratandır. ( Maddi manevi nurlanır-musibet ve belalardan korunur-başarılı olur-akıl hastaları şifa bulur-kaybedilen bir şey bulunur)
13- YA BARİÜ : Örneği olmaksızın yaratan, icad eden, var edendir (Maddi-manevi-cismani belalardan korunur-hiç bir şey korkutamaz-karanlık ve musibetlerden emin olur-sıkıntı ve kederleri sevince çevrilir-ağır işler kolaylaşır-elini dokunduğu hasta iyi olur-hasta şifa bulur-hasta bir gözün üzerine elini koyup okunursa şifa bulur)
14- YA MUSAVVİR : Her şeye bütün varlıklara şekil verendir (Bela-afat-sıkıntı ve musibetlerden korur-düşmanlığı dostluğa çevirir-muradına nail olur-temiz ahlaklı cocuk)
15- YA GAFFAR : Günahları bağışlayan, bağışlaması, mağfireti çok olandır. (Rızık bereketi-hayırlı evlat-günahların bağışlanması-sinir hastalıkları yok olur)
16- YA KAHHAR : Bütün güçleri yenen, tek galip ve hakimdir. (Nefis ve şeytan şerrinden korur-temiz kalp-düşmana karşı galibiyet-dileklerin gerçekleşmesi-şehvet ve hırsı yenmek)
17- YA VEHHAB : İvazsız ve gararsız, karşılıksız bağışta bulunandır. (Günde 14 kez bütün yaratılmışların şerrinden korunur, rızkı bol zengin olur, muradına erer-anlama güçlüğü olmaz)
18- YA REZZAK : Herkese tüm kullarına rızık veren, rızıklandırandır. (Sonsuz, sayısız lütuf-yemeklerden evvel 21 kez okuyanın zihni açık ve anlayışı çok kuvvetli olur-dünyada rızık darlığı görmez-şer-fitnelerden korur-kalp sıkıntısını yok eder)
19- YA FETTAH : Kullarına rahmet ve rızık kapılarını açandır. (Kalp ferahlığı-rızık bolluğu-işlerin kolaylığı-sıkıntıları yok olur-darlık çekmez-arzu edilen mertebeye ulaşılır)
20- YA ALİM : Herşeyi çok iyi bilendir.(İlim-İrfan sahibi olur-zekası artar-unutkanlık hastalığı yok olur)
21- YA KABID: Canları alan, rızıkları tutan, sıkan, daraltandır.(Şer-kötü huy-hürmet-dedikodu)
22- YA BASIT : Hayat veren, rızık yağdıran, açan, genişletendir. (71 kez. Kimseye muhtaç olmaz-korku ve sıkıntıları yok olur)
23- YA HAFİD : Alçaltan, yukarıdan aşağıya indirendir. (70 defa. Düşmanını mağlup eder, Cenabı Hakkın himayesinde olur- düşmanları kendisine zarar veremez. Bir dilek için 500 kez okunursa dileği yerine gelir.)
24- YA RAFİU: Yükselten, yukarıya kaldırandır.(İzzet-Şeref-manevi derece yüksekliği-zenginlik)
25- YA MUIZZ : Aziz (Güçlü ve galip) kılan, şereflendirendir.(Hürmet-saygı-insanların şerri-heybet-azamet-korkusuzluk-dilek ve isteklerin gerçekleşmesi için 75 kez-yücelik)
26- YA MÜZİLL : Zelil (Hor ve hakir) kılan, alçaltandır. (Haset ve kıskanç insanların şerrinden korunmak için 75 kez okunur. Allah okuyan kulunu koruyup, muhafaza eder)
27- YA SEMİ : Herşeyi çok iyi işitendir. (Hiç konuşmadan 100 kez bütün dilekler kabul olur-saygı görür-sözleri dinlenir-işitme güçlüğü olmaz varsa da yok olur-sesi uzaklardan duyulur)
28- YA BASİR : Herşeyi çok iyi görendir. (Manevi göz açılır-zeka-ezber-göz nuru-dünya ve ahiret korkusu olmaz-korunma-yazılarak su ile göze pansuman yapmak ağrıyı giderir)
29- YA HAKEM : Hükmü reddedilmeyen, hakim, hakkı yerine getirendir.(Sözü tesirli olur-muradı gerçekleşir-kavrama gücü artar
30- YA ADL : Hükmünde hiçbir surette adaletsizlik bulunmayan tek adildir. (Hürmet-itibarı artar-maddi ve manevi hallerin durumların iyileşmesi)
31- YA LATİF : Sonsuz lütufkar, en ince işlerin inceliklerini bilendir.( 129 kez oku-fakirlikten kurtulma-gönül ilişkisi-zenginlik, şifa-sıkıntıları yok olur-bunalıma düşmz-işlerinde başarı-hürriyet)
32- YA HABİR : Bütün eşyanın hakikatıne vakıf, haberi olandır. (Güzel ahlak-temiz kalp-zalim ve fena kimselerden korunma-kötü ahlaktan kurtulur-zihni gücü az olan yazarak içmeli zihni açılır)
33- YA HALİM : Hilm sahibi, geniş suçluları hemen cezalandırmayandır. (Belalardan korunur-musibet-sinirli insan 88 defa-merhametli olur-hürmet görür)
34- YA AZİM : İnsan aklının erişemiyeceği derecede büyük olandır. (Değer verilir-saygı-hürmet görür-şerefi artar- hasta ise şifa bulur. 1010-korku için 12 kez oku ve cesedine üfle korku geçer-dünya senin arkandan koşar-arayan değil aranılan kişi olursun)
35- YA ĞAFUR : Çok bağışlayıcı, mağfireti çok olandır. (Baş ağrısı )
36- YA ŞEKÜR : İtaatkar kullarını öven onları daha iyi mükafatlandırandır.Geçimdarlığı çeken ve bir gönül sıkıntısı, gönül darlığı olan 41 kere suya okuyup içmelidir. Gözü az gören kimse bu su ile yıkasa şifa bulur, gözünün nuru artar-kazandığını kaybetmez-vücud sağlığı-rağbet edilir-sözü geçer-bütün kapılar açılır-işleri kolaylaşır-rızık-bereket-korku-baş ağrısı-kalp sıkıntısı-strest veya diğer hastalıklar için bu mubarek ismi şerif üç satır halinde yazılır ve yutulursa Allahın izni ile şifa bulur
37- YA ALİYY: Çok yüce, pek yüksek, noksan sıfatlardan, ihtiyaçtan münezzeh olandır. (110 defa oku-Rızık bolluğu-gariplik duygusu olmaz-güzel ahlak sahibi olur-ilim-hikmet sahibi olur-kısmet darlığını giderir-kötü komşu, kötü arkadaş için okunursa Allah onların ahlakını düzeltir.)
38- YA KEBİR : Pek ulu, pek büyük olandır. (Her ortamda saygı görür-Anlaşamayan bir karı kocanın yiyecekleri yemeğe okunsa ve yeseler araları düzelir-borçlu borcundan kurtulur-rütbesi indirilen memur okusa yeniden rütbe ve makamına kavuşur-ilim-heybet-borçlarından kurtulma
39- YA HAFİZ : Koruyan, muhafaza edendir.( Hergün14 kez okuyan her türlü tehlikeden emin olur- 10 kez okuyana hiçbir kimse zarar veremez-düşman saldıramaz-cin saldıramaz-hastalık-kolay anlama-korunması için neye okunursa Allah onu korur-musibet-çile.)
40- YA MÜGID : Her canlının azığını verendir. ( 7 defa bir bardak suya okuyup üfleyerek içen müptela olduğu kötü ahlaktan kurtulur-çok ağlayan çocuk bu sudan içse ağlaması kesilir-vücudun beslenmesi-kuvvetli olur-rızık bolluğu-açlık hissi yok olur-Maddi ve manevi sonsuz nimete kavuşur)
41- YA HASİB : Cümle ihtiyaçlara yeten, herkesin hesabını bilendir. (Tüm ihtiyaçları giderir-Şifa-Huzur)
42- YA CELİL : Pek yüksek, büyüklük, ululuk sahibidir. (Şan-Şöhret-Güç-Maddi ve manevi nimet bolluğu)
43- YA KERİM : Çok cömert, keremi bol olandır.(Dünya ve ahiret saadeti-saygı görür-şeref ve itibarı artırır-uykudan evvel 270 kez okuyan Cenab-ı Hakkın sonsuz ikramına erer-Rızık ve bereket bolluğu-insan ve cinlerin şerrinden korur-ayıpları örter-karşı tarafın sevgisini artırır.)
44- YA RAKİB : Bütün varlıklar üzerinde gözcü olandır. (7 defa malı, evladı veya kendi üzerine okursa Cenab-ı Hak tüm afetlerden emin ve muhafaza eyler-korku içinde bulunan kimsenin üzerine, 7 kere el ile ensesi tutularak okunursa korkusu gider-kaybedilen eşyanın bulunması için çokça okunmalıdır-büyü yapılan evde 7 gün boyunca 312 defa okunursa büyü tesirsiz hale gelir-hastalıklardan korunur Malını kaybeden 312 defa okusa kaybettiği malını bulur.)
45- YA MÜCİB : Duaları kabul eden, kendisine yalvaranların isteklerini verendir. (Hergün 60 defa okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin Allah bütün dualarını kabul eder-korku-aleyhinde konuşulmaz-dedikoducu ve hasetçilerin kıskanmalarını tesirsiz hale gelir.)
46- YA VASİ : Nimeti bol geniş olandır. (137 defa oku-Bol rızık-iç sıkıntı-kin ve hased duygularını yok eder)
47- YA HAKİM : Hikmet sahibi, herşeyi yerli yerinde ve en iyi bir şekilde yapandır. (87 defa sıkıntı ve kederleri yok eder-musibetleri giderir-dilekler gerçekleşir-hacet- kalbi nurlanır-Hikmete erer-)
48- YA VEDUD:İyi kullarını seven sevilmeye en layık olandır.20 kez.İnsanlar arasında çok sevimli olur-Hürmet-saygı ve ilgi görür-borç-fakirlikten kurtulma-gerçekvedoğruları görür-kalp huzuru
49- YA MECİD : Şanı büyük ve yüksek şeref sahibi olandır. ( 9 defa oku-Hürmet-saygı-ilgi-şeytan yaklaşamaz-sevgi-ruhi bunalım-başarı)
50- YA BAİS : Peygamberler gönderen, ölümden sonra diriltendir. (Rızık bolluğu, zenginlik-tüm kapılar açılır-Allah korkusu-gafletten uyandırır-sıkıntıları giderir)
51- YA ŞEHİD : Gözünden hiçbir şey kaçmayan, her yerde hazır ve nazır olandır. (Allaha isyandan vaz geçer-isyan eden evladın elinin üzerine şehadet parmağını koyarak okunursa itaat eder-zor işler kolaylaşır-rızık-bereket)
52- YA HAKK : Gerçekten var olan, varlığı hiç değişmeyendir. (108 defa-Fakirlikten kurtulur-işleri kolaylaşır-doğruyu bilir-rızık-ahlaki güzellik-adaletli olur-)
53- YA VEKİL : Kullarının işlerini gören, onların menfaatine kefil olandır. (Bütün bela ve musibetlerden korunmuş olur. Malına-canına zarar gelmesinden korkan, denizde boğulmaktan, zelzele ve şiddetli rüzgardan, yangından korkan kimseler 76 kez hergün söylese hiçbir zarar görmez. Hayatı bolluk(rızkı bol) ve hayırlar içinde geçer.)
54- YA KAVİYY : Za’afa, zayıflığa uğramayan, çok güçlü olandır. (114 defa oku-isteği yerine gelir-çok kuvvetli olur-düşmanına heybetli görünür-dilekleri kabul olur-yorgunluk hissetmez-rüzgar, su, ateşin felaketinden korkmaz)
55- YA METİN : Çok sağlam, hiç sarsılmaz olandır. (Okuyan daima kuvvetli olur-düşmanını zararsız hale getirir-zenginlik-gücünü muhafaza eder-)
56- YA VELİYY : Yardımcı, iyi kullarına dost olandır.(Daima Allah’ın hoşnutluğu içinde olur—eşi itaat eder-tüm kapılar kendiliğinden açılır-maddi manevi temizlik.)
57- YA HAMİD : Her zaman her yerde, her lisanla, her varlığın diliyle öven ve övülen, Övmeye ve övülmeye en layık olandır.(62.Öğülen ve beğenilen bir ahlak sahibi olur-nimet bolluğu-yüzü nurlanır-hareket ve söz güzelliği-şifa-düzgün lisan-zor işler kolaylaşır. Duaların en büyüğü, en güzeli )
58- YA MUHSİ : Bütün eşyayı kavrayan, yarattığı şeylerin sayısını birbir bilendir. (148 defa-Kıyamet azabından emin olur-nefis terbiyesi-unutkanlık-rüyayı unutmaz-yalnızlık korkusu-zihin açıklığı-işittiğini anlama gücü- 20 lokma)
59- YA MÜBDİ : Bütün eşyayı ilk kez maddesiz ve örneksiz yaratandır. (57 defa-sevgiliyi rüyada görme-hikmet sahibi-gizli olanı bilir.Kadın çocuk düşürmez-karar verme-)
60- YA MU’İD : Hayattan sonra ölümüne ölümden sonra tekrar hayata çeviren, iade edendir. (Unutkanlık hastalığına düşenler Ya Mübdiü Ya Müid diye okusa kurtulur-124 defa-sara has-kaybettiğini bulur-gideni geri döndürme-korku-iş bozukluğu-ilim.)
61- YA MUHYİ : Dirilten, hayat veren, can bağışlayan, sağlık verendir. (68 defa-Hastalıklara şifa-sıhhat ve afiyet-işlerin düzene girmesi-ayrılık ve korku olmaz-sıkıntı-vücud diri kalır-başkalarının yardımına koşma-hastaya baksa, hasta şifa bulur-nefis)
62- YA MÜMİT : Öldüren, can alan, ölümü yaratandır.(68 defa-duası kabul olur-Nefis-düşman şerri
63- YA HAYY : Daima diri, sonsuz hayat sahibi olandır. (18 defa-hastalıklara şifa-Ömrü çok uzun ve bereketli olur-tesir altında bırakma-sapık yollardan uzaklaşma-ruhi bunalımlı hastaya güneş doğmadan önce 500 defa oku)
64- YA KAYYUM : Bütün varlıkları yeri-göğü ayakta tutandır. (Yemeklerde her lokmaya üflenerek yense, yemek midede nur olup kalbi nurlandırır-16 defa ezber gücü artar-unutkanlık olmaz- kalp nuru-bitkinlik ve tembellik olmaz-her işinde başarılı olur-hasta şifa bulur)
65- YA VACİD : Zenginliğinden hiç bir şey eksilmeyen varlıklı, istediğini istediği vakit bulandır.(14 defa- istediği her şeyi bulur-elde ettiğini korur-kalp zenginliği)
66- YA MACİD : Şan ve şeref sahibi şanı, şerefi pek büyük olandır.(48 defa-yüzü nurlanır)
67- YA VAHİD(YA EHAD) : Tek, bir tane, zatında, sıfatında işlerinde tek olandır. (19 defa-şeytani ve kötü düşünceler yok olur-sebepsiz rızıklanır-sıkıntı-güzel ahlak-korku-isteği kabul olur)
68- YA SAMED : Hiçbirşeye muhtaç olmayan, hertürlü ihtiyaç için baş vurulan tek mercidir. (134 defa-haram şeylerden korunur-Bütün istek ve muradına erer, saygı-şeref- 115 kez ok. Düşmanını yener-doğru sözlü-açlık hissi duymaz-kimseye muhtaç olmaz-)
69- YA KADİR : Kudretli, istediğini istediği şekilde yapmaya gücü yetendir. (305 defa-başkalarını tesiri altında bırakır-Abdest alırken oku-düşman şerrinden emin olur-maksat ve amacına nail olur-arzu ettiğini elde eder-hasta şifa bulur-.)
70- YA MUKTEDİR : İktidarlı, her şey üzerine kuvvet ve kudretli olandır. (Unutkanlık-Acizlik-işlerinde başarı-kimseden yardım beklentisi olmaz-ruhu kuvvetlenir-heybetli gözükür-insan, cin ve düşmanlarının şerrinden korunur-iyi muamele-her işi kolaylaşır)
71- YA MUKADDİM : Öne geçiren, istediğini ileri alandır.(184 defa oku-anında dilekler gerçekleşir-korkulan bir mahalde bulunan okursa hiçbirşey ona zarar veremez-madde ve mana aleminde bulunanlar üzerinde sözü geçer-sevgi-saygı-rütbe-mevki.)
72- YA MUAHHİR : Geri bırakan, istediğini geri alandır.(Okuyan kimsenin kalbinde şeytan vesvesesi yer bulamaz,istediğini elde eder, her bakımdan ilerlemek için 1630 defa oku.)
73- YA EVVEL : Başlangıcı olmayan, ilkdir.(çocuğu olmayan okumalıdır)
74- YA AHİR : Nihayeti olmayan, sondur.
75- YA ZAHİR : Varlığı güneş gibi açık olandır.
76- YA BATIN : Gizli olan, insanların O’nu tam bir şekilde bilememeleridir.
77- YA VALİ : Bütün eşyada tasarruf sahibi, tek başına idare edendir. (İşlerinde kolaylık-saygı değer-her musibetten emin olur-yıldırım çarpması-hayırlı işin gerçekleşmesi için 47oku.
78- YA MÜTEALİ : Pek yüce, çok yüksekdir. (Saygı-kötü huylu kadın okusa huyu düzelir-işi hallolur-her yönden yükselir-güçsüz insanlar kuvvetlenir-makam)
79- YA BERR : Kullarına karşı atifetli, İyiliği bol kullarını çok kayırandır. Nazar değmesinden korkulan çocuğa 70 defa okunursa, nazardan ve musibetlerden emin olur-felç hastalığı olmaz-kötü halleri yok eder-korunma)
80- YA TEVVAB : Tevbeleri kabul eden, günahları bağışlayandır.
81- YA MÜNTEKIM : Öç alan, suçluları adaleti ile cezalandırandır.Haksızlığa uğrayan hakkını alır
82- YA AFÜVV : Affı bol olan, bağışlaması, affetmesi çok olandır.
83- YA RAÜF : Son derece merhametli, acıması, şefkati bol olandır. (10 defa. Öfke-lutuf-bereket)
84- YA MALİK’ÜL MÜLK : Mülkün yegane,(tek) ve devamlı sahibi olandır. (Dua kab.olur-kimseye muhtaç olmaz-beklemediği yerden rızıklanır-şüphe ve vesveseyi yok eder)
85- YA ZÜL-CELAL’İ VE’L-İKRAM : Celal (büyüklük ve ululuk) ve ikram (kerem) sahibidir. (Sıkıntı-vesvese-şeytan bulunduğu yere gelemez-dilekleri kabul olur-işlerinde kolaylık-saygı)
86- YA MUKSİT : Adaletten şaşmayan adil, tüm işlerini denk ve birbirine uygun ve yerli yerinde yapandır. (Vesvese-sinir-sebepsiz ağlayan çocuğun üzerine yazarak konursa ağlaması kesilir-şeytan şerri-kalp sıkıntısını giderir gönüllere ferahlık 239 defa)
87- YA CAMİ : Toplayan, biraraya getiren, istediğini istediği yerde ve zamanında toplayandır. ( evini terk eden veya bir şeyi kaybolan kimse 114 kez okursa bulur-dost çokluğu-maksadına ulaşır-hasret ve ayrılık çekmez-saadet ve mutluluğu artar)
88- YA GANİYY: Çok zengindir. (oku eline üfle ağrıyan yerine sür şifa bulursun-cismani hastalık-rızık kapıları açılır-Çok zengin olur)
89- YA MUĞNİ : Zenginlik veren, istedigini zengin edendir. (121 defa okuyan kimseye muhtaç olmaz-ruhi bunalımlı hasta 1100 defa okur veya okunursa iyi olur-dilek ve hacetin gerçekleşmesi-bereket-zenginlik-eline oku ağrıyan yerin üzerine sür inş şifa bulursun)
90- YA MANİ : Önleyen, mani olandır. (161 kez oku. Her türlü korku ve zarardan emin olur-karı koca arasındaki soğukluğun izalesi için yatarken oku-dilek-istek-nefis-)
91- YA DARR : Zarara uğratan, elem, keder, zarar veren şeyler yaratandır.(dilek-istek-muradın gerçekleşir)
92- YA NAFİ : Menfaat veren, yararlı şeyler yaratandır. (eşler birleşme anında okursa okuyan sevilir-hastalık stres sıkıntı ve musibetten kurtulur-istek ve dilekleri kabul olur-hasta üzerine okumaya devam edilirse şifa bulur-elini koyduğu hasta iyi olur)
93- YA NUR : Işık veren, istediği gönüllere nur yağdırandır. (dua esnasında 20 kez oku duan kabul olur-semaya bakarak birkaç defa oku eline üfle, gözüne sür gözün nuru artsın)
94- YA HADİ : Yol gösteren, hayırlı yollar açandır. ( Göz hastalığı, gerçekleri görür )
95- YA BEDİ : Hayret verici şeyler icad edendir.
96- YA BAKİ : Devamlı olandır. (113defa oku. mülkü ve memuriyeti elinden gitmez-bereket-yatağa girince okuyan korktuklarından emin olur-elini bir hastanın üzerine koyarak okunsa hasta şifa bulur
97- YA VARİS : Herşeyin gerçek sahibi olandır. (107 kez-elem-keder-çocuğu olmayan-dilek-istek-sıkıntı-mal-mülk-söz, sohbet güzelliği)
98- YA REŞİD : Kullarına menfaat yollarını gösterendir. (100 defa-istekler gerçekleşir-herkes dinlemek zorunda kalır-doğru hareket eder)
99- YA SABUR : Çok sabırlı olan günah işleyenlere ceza vermek için acele etmeyendir. (Allah sevgisi-zulüm-iftira-zor durumlar-belalara karşı güçlü olur-maddi ve manevi rızık ve bereket bolluğu-kalp huzuru, derdi olan 3.000 defa okursa kurtulur Sabır, meyvesi en güzel ağaç gibidir)

Okudunuz mu?  İslam dininin sembolleri nelerdir ve anlamları nedir?

Ya mukaddim neden okunur

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin en sevdiği koku nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esma-ül Hüsnaların Esrarı Ve Hikmetleri Nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.