Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Kıble hangi yöndedir kıble nasl bulunur

Kıble hangi yöndedir kıble nasl bulunur

Kayıtsız Üye
arkadaşlar kıble hangi yöndedir mesela kuzydemi güneydemi pratik kıble nasıl bulunur resimli nlatım yapamazmısınız Allah için bunu öğrenmem lazım lazım.yolda baen kıble bulamıyoruz şimdiden Allah razı olsun


Cevap: Kıble hangi yöndedir kıble nasl bulunur

Darusselam
Kıble hangi yöndedir. kıble nasl bulunur?

Kıble, nerde olursan ol Mekke’ye doğrudur.

Okudunuz mu?  Açgözlülük ile ilgili hadisler

Mekke dışında oturanların kıblesi, fukahaya göre Kabe cihetidir. Sahi olanda budur. Ancak Kabe ciheti ne ile belirlenir:

a) Kasaba ve şehirlerde camilerdeki mihraplar ve minarelerin şerefeye açılan kapısıdır.

b) Camilerden uzak bir semtte ise yerli halktan sormak gerekir.

c) Yanında pusula taşıyor ve manyetik sapmaları da hesaba katmasını biliyorsa, onunla kıbleyi tayin eder.

Okudunuz mu?  Kayıp eşyayı bulmak için okunacak dua varmıdır?

Deniz yada Çölde bulunanlara gelince:

a) Yanlarında pusula varsa onunla tespit ederler.

b) Pusula yoksa güneşli bir havada bulunuyorlarsa, bulundukları yerin kuzey yada güney yarım kürenin nerede olduğunu hesaplayarak güneşe göre kıbleyi tayin ederler. Geceleyin ise yıldızlarla tespite çalışırlar.

c) Bunların hiç biri mümkün değilse ictihad edip kanaatlerine göre bir tespit yaparak namaz kılarlar.

Okudunuz mu?  İnternetten ve bilgisayardan abdestsiz olarak Kuran okuyabilir miyiz?

Binek üzerinde veya vasıtada olan kimse:

Bir özründen dolayı binekten veya vasıtadan yere inip namaz kılamayan kimse kıbleye yönelerek namaz kılması şart değildir. Mümkün olduğu şekilde hangi cihet olursa olsun niyet edip namaz kılar.

Kıbleyi belirlemede soracak kimse bulamadığında ictihad edip bulmaya çalışır. Namaz kıldıktan sonra başka cihete yöneldiğini anlarsa, artık namazı iade etmez. Ama namazda iken bunu fark ederse, namazı bozmadan yön değiştirir.

Okudunuz mu?  Captcha güvenlik kodu yazarak para kazanmak caiz mi

Yanında bulunduğu bölge halkından ve aynı zamanda kıbleyi bilenlerden bir kimse bulunduğu halde, sormayıp kendi ictihadına göre namaz kılar, sonra kıbleye yönelmediğini anlar veya kendisine bu hususta bilgi verilirse, namazı iade etmesi gerekir. Böyle hallerde kıbleyi sormadan namaza durulmaması gerekir.

Okudunuz mu?  Ehliyet sınavında kolaylık için okunacak dua nedir?

Boş arazide kıbleyi belirlemekte şüpheye düşmeden namazını kılar, sonra şüpheye düşerse, yanlış cihete yöneldiğini kesin olarak bilinceye kadar kıldığı namaz caizdir. Namazda iken hata ettiğini anlarsa, fukahadan bir kısmına göre yeniden namazı kılar. Kıbleyi isabet ettiğini anlarsa namazını tamamlar.

Kıble konusunda şüpheli olur, fakat araştırmadan rast gele bir cihete yönelerek namaz kılar ve namazda hata ettiğini anlarsa o namazı bozup yeniden kılması gerekir. Namazı bitirdikten sonra hata yaptığını anlarsa, yine iade etmesi vacibdir. İsabet ettiğini anlarsa artık namazı iade etmesin egerek kalmaz.

Okudunuz mu?  Bütün insanlar cennette aynı yaşta mı olacak?

(İslam Fıkhı, Celal Yıldırım)


Kıble Bulma

heartless
Evde Namazı kılarken Kıble yönünü aile büyüklerimizin söylediği yöne doğru kılmışımdır hep. ama play storeden indirdiğim Kıble bulucular başka yönü gösteriyor ne yöne kılacağımı şaşırdım önerisi olan var mı ne yapmalıyım :/


Yorum: Kıble hangi yöndedir kıble nasl bulunur

ACİLSERVİS
Evin dışındaki insanlara da danış. play storeden ne indirdiğini bilemem ama diyanet namaz vakti uygulamasını tavsiye ederim onda da kıble bulma seçeneği var. Buna güvenebilirsin denemelerini çokça ve farklı telefonlardan yap. Soruşturmana da devam et.

Okudunuz mu?  Lohusa kadının yanında dua ve Kur'an okunmasında bir sakınca var mıdır?

heartless
teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
Pusula her telefonda var Kıble bulucu uygulamalar hep yanlış gösteriyor. Sol kolunu Doguya kaldıracaksın Sag Kolunda Batı yönüne Kaldıracaksın Kuzey yönü Arkatarafında olcak Güney yönü kıble bu kadar basit Türkiye de Güneydogu diyorlar


kıble hangi yöndedir, kıble hangi yönde, kible hangi yondedir

Bu kategoride yer alan Eşimle birlikte güzel vakit geçirmek istiyorum ne yapmalıyım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıble hangi yöndedir kıble nasl bulunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.