Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:54
sizden01
Abone

Şafii fıkhı kitapları konusunda tavsiyeler

Şafii fıkhı kitapları konusunda tavsiyeler

mumsema
GELEN MAİL:

esselamu aleykum mum hocam
bir arkadaşım Batman sason ilçesinin bir mezraasına imam olarak atandı kendisi hanefi ama batman bölgsinde şafiilerin çoğunlukta olduğu bilgisini aldık.
(Dr Mustafa el-Hin, Dr Mustafa el-Buğa ve Ali eş-Şerbeci tarafından kaleme alınan ve Ali Arslan tarafından çevirilen bu eser kendi alanında Türkçeye aktarılmış en büyük ve en kapsamlı kaynaktır ) mumsema hocamızın ismini verdiği kitabı almayı düşünüyoruz dün akşam tek ciltlik (ama çevirenini hatırlayamıyorum) olanını bir yerde bulduk ama bize sadece bunun yetmeyeceğini söyledi ve halil Gönenç hocanın da şafi ilmihalini ve bir de Mehmet Emre nin fetva kitabını önerdi. Bu iki kaynağın güvenirliliğini ve varsa sizinde tavsiye edebileceğiniz detaylı bir şafii ilmihali ve fetva kitabı. İlk göevi olduğu için problem yaşamaması ve halkın isteklerine cevap verebilmesi için araştırma içerisine girdik.
________________________-

Okudunuz mu?  Gece saat kaçta başlar?

ve aleykumusselam ve rahmetullah
Yıllardır fıkıh dersi veren biri olarak şafii fıkhında Türkçe terceme olarak en çok beğendiğim "Dr Mustafa el-Hin, Dr Mustafa el-Buğa ve Ali eş-Şerbeci" hazırladığı "Büyük Şafii Fıkhı"nı tavsiye ediyorum.
Bu eserin hem özet olarak tek cildi hemde 4 cilt şeklinde basılmış.
Dört cilt olan eser huzur yayınevinden çıkmış.
Tek ciltlisi ise gonca yayınlarından.

Okudunuz mu?  Ayak kırılması nasıl olur

Cevap: Şafii fıkhı kitapları konusunda tavsiyeler

Ramadan
Türkiyede yaşayan tüm müslümanların, bence hem şafii fıkhını hem hanefi fıkhını bilmeleri ve imamı azam ile imamı şafinin usullerini ve hayatlarını öğrenmeleri gerekir.


şafii fıkıh kitapları, safii fikih kitaplari, en iyi şafii ilmihali

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii fıkhı kitapları konusunda tavsiyeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.