Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:14
Alim
Yönetici

Mahmud Efendi Hazretleri (k.s) Hicri 15.Asrın Müceddidi ilan edildi

Mahmud Efendi Hazretleri (k.s) Hicri 15.Asrın Müceddidi ilan edildi

ehli-sunnet
Mahmut Efendi Hazretlerine İslam’a Üstün Hizmet Ödülü Verilmesi
Ve
Hicri 15. Asrın Müceddidi Olarak İlan Edilmesi.

Hindistan-Hayderabad Al Mahad Ul Aaali Ali İslami Üniversitesi ve Marifet Derneği tarafından İstanbul WOW otelde düzenlenen ve 2 gün süren Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu, Mahmut USTAOSMANOĞLU Efendi Hazretlerine "İslam’a Üstün Hizmet Ödülü" verilmesi ile sona erdi.
42 ülkeden ve tamamı Ehli sünnet olan 350 alim ve 6 bin kişinin iştirakiyle gerçekleştirilen sempozyum, büyük ilgi gördü. Muhammed Avvame, Yusuf El-Kardavi (Video kaydıyla) ve Faruk Hamade gibi seçkin alimler konuşma yaptı.
Ödül töreni ise meşhur kurra Abdussamed Abdülbasit`in oğlu Yasir Abdüssamed`in Kur`an-i Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ödül komitesi başkanı Halid Seyfullah Rahmani, Şeyh Erşed Medeni, Cübbeli Ahmet Hoca, Şeyh Üsâme Rifai ve Muhittin Muhammed Avvame birer konuşma yaptılar.
42 ülkeden yaklaşık 350 alimin hazır bulunduğu merasimde Lübnan-Akkar müftüsü büyük alim Usame Er-Rifai hazretleri yaptığı duygulu konuşmasının sonunda; allah-u Te’âlâ ilmi ve dini âlimler vasıtasıyla devam ettirmektedir. Rasûlüllâh (SallAllahu Aleyhi ve Selem): " Allâh-u Te’âlâ her yüz senenin başında bu ümmet için din işini yenileyecek birisini gönderecektir."
(Herhangi bir tarihte dine hizmet eden bir kişiye müceddid ünvânı verilemez. Ancak bu vasıf yüzyılın başında hayatta ve hizmette bulunan birine nasib olur.) Şu anda biz hicri takvime göre 15.asrın, miladi takvime göre de 21.asrın başında bulunmaktayız.
İşte bu münasebetle hüsnü zan, bilakis araştırma neticesinde ve gerçeğe uygun olarak ifade ediyorum ki: Üstadımız Hazrat-ü Mevlânâ eş-Şeyh Mahmud en-Nakşibendî el Müceddidî el-Halidî Efendi Hazretlerin de: "Ümmetin diriliş ve tecdid yani yenileme vasıflarının toplandığını görüyorum". Hal ile kal yani söyledikleriyle yaşadıkları arasını cem etme münasebetiyle ki, "O"gerçekten böyledir. 15.asrın başında bu ümmetin dinini yenilen şahsiyet bu zat olmalıdır. Diyerek: Mahmud Efendi Hazretlerini Hicri 15. Asrın Müceddidi ilan etti.
Cüppeli Ahmet Hoca ise konuşmasında Mahmut Efendi Hazretleriyle aynı mekânda olmanın manevi bereketini yaşadıklarını, Mahmut Efendi Hazretleri ve onu takip eden insanların Allah ve Peygamber yolunda olduklarını, salonda bulunan konukların bir kısmının alim olmakla beraber aynı zamanda bakanlık, başmüftü, kraliyet danışmanlığı gibi devlet erkânından olduğunu, dünyanın değerli âlimlerini İstanbul’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Cevap: Mahmud Efendi Hazretleri (k.s) Hicri 15.Asrın Müceddidi ilan edildi

Kayıtsız Üye
Paylaşım için Allah razı olsun buna çok sevindim..

Okudunuz mu?  Geceleyin elinizdeki uyuşma ile mi uyanıyorsunuz?

Cevap: Mahmud Efendi Hazretleri (k.s) Hicri 15.Asrın Müceddidi ilan edildi

Kayıtsız Üye
İyiki varsını mustafa hocam


asrın müceddidi, 15.asrın müceddidi, 15. asrın müceddidi

Bu kategoride yer alan Müellif Muhammed Yusuf Kandehlevî Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mahmud Efendi Hazretleri (k.s) Hicri 15.Asrın Müceddidi ilan edildi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.