Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Gusul
Yönetici

Cünüp olunmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir?

Cünüp olunmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir?

mrdin47
Selam Aleykum arkadaşlar cünüp olmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir açıklar mısınız ?


Cevap: cünüp olunmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir?

ehli-sunnet
Aleykum selam

1 – Cuma namazı için yıkanmak sünnettir.
Cuma günü, hadîs-i şerîflerin de beyanı üzere, Seyyidü’l-Eyyâm, yani; günlerin en şereflisi ve üstünüdür. Aynı zamanda mü’minlerin bayram günüdür. Resûlüllah Efendimiz, birçok hadîs-İ şerîflerinde, ümmetine, cuma günü yıkanarak ve temiz kokular sürünerek mescide çıkmalarını tavsiye buyurmuştur.
Perşembe günü veya cuma gecesi yıkanmak ile de sünnet yerine getirilmiş olur. Cuma günü yıkanmakla ilgili hadîslerin çokluğuna ve bu husustaki şiddetli tavsiyeye bakarak, âlimler, cuma guslünü sünnet-i müekkede olarak kabûl etmişlerdir. Traş olmak, tırnak kesmek gibi diğer beden temizlikleri de yine cuma günü yapılması tavsiye edilmiştir.
2 – Bayram namazları için de yıkanmak yine sünnettir.
3 – Hac ve ömre için ihrama girerken yıkanmak.
Bu yıkanmak, mânevî temizlikten ziyade, maddî temizlik için olduğundan, kadınlar o sırada hayız ve nifaslı dahi olsalar, bu guslü yapabilirler. Şayet su yoksa, teyemmüm yapılmaz.
4 – Hacıların arefe günü Arafat’da vakfe için yıkanmaları da sünnettir.

Okudunuz mu?  Eşimle banyo yapmak harammı?

Yanıt: cünüp olunmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir?

svmş’ben
emeğine sağlık kardeşim

Bu kategoride yer alan Duş altında gusül tam olarak nasıl olmalı.anlatırmısınız.? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp olunmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.