Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:20
missa93
Abone

Kaybolan eşyayı bulmak için yapılacak dua var mıdır?

Kaybolan eşyayı bulmak için yapılacak dua var mıdır?

Kayıtsız Üye
ben uzun süre önce yüzüğümüyaklaşık 1 ay önce de anneannemden manevi değeri olan bilekliğimi ve sım kartımı kaybettim.bu arada çok da unutkanlık var.selamlar


Cevap: kaybolan eşyayı bulmak için yapılacak dua var mıdır?

Desert Rose
KAYIP BULMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Okudunuz mu?  Kuran kaç ayetten ve kaç cüzden oluşuyor?

Hz. Ömer’in oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur: Bir eşyasını kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekât namaz kıldıktan sonra şöyle dua eder: "Allâhümme rabbe’d-dâlleti ve hâdiye’d-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bir kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike."

ANLAMI: "Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah’ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir." (Bostanu’l-Arifin; Bilal Eren, Açıklamalı Dua Hazinesi s. 304)

Okudunuz mu?  İçkili sarhoş iken Küfür ettim Dinden çıktım ne yapmam gerekir?

Kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün 25 kere, "Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innAllahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne ……" duasını okuyabilir. Buluncaya kadar okumaya devam eder. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir. (İbni Âbidin)

Okudunuz mu?  Arapça bir duanın türkçe açıklamasını öğrenmek istiyorum

Cevap: kaybolan eşyayı bulmak için yapılacak dua var mıdır?

Kayıtsız Üye
ben bundan 3 ay önce yüzüğümü kaybettim ve nereye koyduğumu hatırlayamıyorum eşimin kayınbabam almıştı söyleyemedimde çok üzülüyorum inşAllah dualarla bulurum ….


kayıp eşya duası, eşya kaybolduğunda okunacak dua, kayıp eşya bulma duası

Bu kategoride yer alan Hasta ziyareti ile ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaybolan eşyayı bulmak için yapılacak dua var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.