Anasayfa
9 Haziran 2023, 12:22
missa06
Abone

Hz.musa ile firavunun nil nehrini tersine akıtmak imtihanı gerçekmidir. Eğer gerçekse hangi ayette açıklanmıştır

Hz.musa ile firavunun nil nehrini tersine akıtmak imtihanı gerçekmidir. Eğer gerçekse hangi ayette açıklanmıştır

İSMAİL 48
hazreti musa ile firavunun nil nehrini tersine akıtmak imtihanı gerçekmidir.Eger gerçekse hangi ayette açıklanmıştır.


Cevap: Hz.musa ile firavunun nil nehrini tersine akıtmak imtihanı gerçekmidir. Eğer gerçekse hangi a

Ramadan
Nil Nehri’ni tersine çevirmek ile ilgili hiç bir bilgi bulunamadı.

< Hz.Musa ve Firavun halkın huzurunda iddaya girişirler. Hz.Musa benim Rabbim Nil nehriyle Mısıra hayat verir der. Firavun ben istersem Nili ters çeviririm der. Hz.Musa hadi diyince Firavun süre ister. Ertesi gün buluşmak için sözleşirler.

Hz.Musa Yaradanın buyruğunu dile getirmenin huzuruyla eve gider ve istirate çekilir. Firavunsa sabaha kadar Musanın Rabbine dua eder.

Sabah Nil nehrinin önünde buluşurlar ve Nil nehri Firavunun söylediği üzre ters akmaya başlar.

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek traşının hükmü nedir. Ne kadar zaman da bir yapılmalıdır?

Hz.Musa yaradanına yakarır: "Ben senin söylemediğin birşeyi söylemedim neden böyle irade buyurdun"

Allah cevap verir: "Senin söğlediğin doğruydu der ama sen uyurken o dua etti. Ben herkesin Rabbiyim herkesin duasına cevap veririm." >


Cevap: Hz.musa ile firavunun nil nehrini tersine akıtmak imtihanı gerçek midir

Kayıtsız Üye
Böyle bir bilgiye hiç rastlamadım ilk defa duyuyorum.


Cevap: Hz.musa ile firavunun nil nehrini tersine akıtmak imtihanı gerçekmidir. Eğer gerçekse hangi a

Kayıtsız Üye
ben bunu çok sevdim iyiki hocamız arafet hocamız bu ödevi vermiş


Tah ir
Bunun gerek olup olmadığını nasıl anlamamız gerekiyor .. Neden kaynak belirtmiyorsunuz


Kayıtsız Üye
Gerçekliğinden ziyade, Burada anatılmak istenen husun insanlara emsal teşkil etmesi olduğunu düşünüyorum. Duanın evrenselliğini anlatmaya çalışıyor. Nasılki Allah kendisini inkar edeni bile çalışıp gayret ettiği sürece rızıklandırıyorsa, kendisine dua eden tüm kullarınıda geri çevirmiyor. Burada Rabbin yüceliği anlatılmak isteniyor. O var olan canlı cansız herşeyin rabbi. Yalnız herkez onu rabbi olarak görmeyebilir. Bence bu açıdan bakmak yeterli.

Okudunuz mu?  Çiğ et yemenin dini hükmü nedir bu konuyla ilgili Ayet yada hadis varmı?

Kayıtsız Üye
selam müslüman kardeşim
böyle bir kıstas islami kaynaklarda yok bu tamamen uydurma bir hikaye imanı olan buna itikat etmez


Kayıtsız Üye
Tamam inanmayalim da sen buna inanlara neye dayanarak imansız diyorsun onu de hele


Kursad
Allahu Teala’nın ulül azm bir peygamberini Allah’tan uzak, gece deliksiz yatabilen sıradan biri gibi sunan, buna mukabil de firavun gibi bir zalimi muvakkat de olsa bir peygambere üstün gösteren böyle bir hikaye mesnedi olmazsa Kur’ana iftira olur.
Zira Kuranda Hz Musa’dan güzel vasıflarıyla nasıl defaatle bahsedildiği ve firavnun da zıt olarak nasıl ele alındığı ortada.

Okudunuz mu?  Kendine Beddua etmek, Yemin kefareti Gerektirir mi?

Duanın gücü için anlatılabilecek bir sürü menkıbe ve hergün yaşanan bir sürü örnek var. Çok dikkat etmek lazım.


Bilgin Birey
Bu hikaye duanın önemini anlatmak için ortaya atılmış olabilir .Firavun Allah’a inanmıyordu. İnanmadığı Allah’a dua etmesi abes değil mi?

Firavun, tüm sihirbazları toplar ve hz. musanın yalancı olduğunu ortaya çıkarmaya çalışır. hz musanın asası yılana dönüşmüştür. sihirbazların yılanını yutup onları yenmiştir. bunun sonucunda sihirbazlar hz. musanın gerçek bir peygamber olduğuna iman etmişlerdir. firavun ise halen inançsızlığına devam etmiştir.

Ayette asanın yılana dönüştüğü bildirilmiştir;
Mûsâ, sopasını yere attı, derken sopa apaşikâr kocaman bir yılan oldu._Araf107.ayet

Okudunuz mu?  Online oyun üzerinden ticaret caiz midir?

Kayıtsız Üye
Bu hikayede bir kaç uyumsuz meseleler bulunuyor.
Kendini tanrı olarak ilan eden firavunun inkar ettiği Allah’a dua etmesi..
Peygamber’in davranışları :

Allah’a isyan etmesi

Resul ve peygamber olarak insanlara gönderilmiş olan ve insanları Allahın varlığından inandırması için gönderilmiş hz. Musa’nın küçük ve malup düşürülmüş olması ve Allah’ın buna güya izin vermesi
Vesaire vesaire …

Kur’an’daki bildirilen şeylere ve peygamberin sıfatlarına aykırı olacak bazı şeyler bulunuyor. Bu hurafeye inanmak çok sakıncalı ve yanlış. Malesef iyi niyetli anlatılan böyle hurafeler çok, ama çokta yanlış. Kaş yapmak isterken göz çıkarmak gibi bişey oluyor yani.


Omer
İki delikanli ormanda duşman kavmin saldirisina ugrar düşmandan kaçarken akintisi çok yüksek olan dere önlerine çikar biri dua eder Allah tan yardim ister dereyi atlarken düşer ve ölür digeri hemen arkasindan atlar tam derenin ortasindan düşecekken hızır as delikanliyi yakalar derenin karşi tarafina gecirir buna anlam veremeyen peygamber sorar Allah tan yardim isteyene degilde niye digerine yardim ettin Allah’a dua eden normal hayatinda dua etmez digeri Allah in emirlerine uymaya çalişan biriydi o an korktu Allah’a siginmayi unuttu ama Allah onu unutmadi ve bana emretti bende kurtardim Allah her zaman iylerlen beraberdir

Okudunuz mu?  Kabe'de doğan tek kişi kimdir?

Kayıtsız Üye
Firavun ALLAH ın varlığından haberdar, zaten kafir, küfürde olan, gerçeği saklayan anlamında kullanılıyor. ilahlık taslaması o günkü şartlar altında eline geçen bir imkanı kullanma bakımından. yoksa kendi de biliyor ALLAH ın varlığını. şeytan da bilmiyor mu ?


Kayıtsız Üye
Firavunun Allah’a dua etmesi ona taraftar kaybettirir .onun vasıflarını bilmediği bir Tanrı’ya dua etmesi hem de Mısır’ın geleneksel binlerce putu varken bunu yapması inandırıcı değil.her konuda peygamberini destekleyen ,onun Allah’a İman ettiği için üstün olduğunu vurgulayan ve bütün insanları bu üstünlüğe davet eden Allah’ın Firavun’a böyle bir şey nasip etmesi hz Musa’ya taraftar kaybettirir yani bu olası değil.

Okudunuz mu?  Kurban kesim duası kurban keserken okunan dualar

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar firavunu da Allah yarattı diğer tüm görüp görmediğiniz bilmediğiniz mahkukatlar gibi. Buradan çıkarmanız gereken bir na fikir vardır yaşantınıza uygulamanız gereken bir düşünce vardır ki bunu Allah nasip ederde düşünüp bulursunuz. Her hangi bir insanı diğer bir insandan aşağı görmek bizim haddimize değildir Allah bazı olayları düşünmemiz için yaşatır. Musa nın her dediği olsaydı o zaman insandan üstün olurdu ki peygamber efendimiz bile ben sizler gibi normal insanım demiştir. Kişiye hüküm vermeden olayları ele alın ki hakikatle düşünebilesiniz. Allah hepimize ilim versin

Okudunuz mu?  Zulme uğrayanın bedduası nedir?

Kayıtsız Üye
Halkin içinde iddaya tutustular hz musa inanilmasi için o kadar aciktan uyarici olarak bir çok mucize gosterdi Allahin izni ve emriyle ama firaun inanmadigi halde gitti dua etti kabul oldu oylemi 5 buyuk ululazam peygamberlerden biri tuş oldu oylemi ve milletin içindede rezil oldu oylemi yahu peygamberler nefislerinddn konusmazlar kaldiki ewliyalar sabaha kadar uyumazlar Allahin sewgili peygamberimi uyudu uyanik olun birakin bu isleri millete yanlis bilgi aktarmayiniz lütfen simdi hakli doğru olan musa as cikti yoksam fraunmu cikti topluma karsi

Okudunuz mu?  Organları oluşmuş , düşük sebebiyle kürtaj olunmuş bebeğe isim konulur mu ?

Kayıtsız Üye
Çok yazık böyle uydurma hikayelerle zalimlere hoşgörü yolunu açıyorsunuz Mevlüt Özcan sorumsuzca söylenen sözler kitabını okuyabilirsiniz


nasır
arkadaşlar bu hikayenin devamı da vardır.

firavun ağaca kendini ayaklarından asar diye biliyordum. bu sırada firavunun adamları gelir ve derler ki; asi bir kişi var, efendisine karşı geliyor. onu nasıl cezalandıralım. firavun;ben meşgulüm der. nasıl cezalandırırsanız cezalandırın. gidin yanımdan der. onlar da öldürelim mi derler. firavun öldürün der. nasıl öldürelim derler. firavun nasıl öldürürseniz öldürün. farketmez. beni meşgul etmeyin der. boğalım mı derler. firavun boğun olur der.

hz. musa kızıldenizi geçtikten sonra firavun deniz benim için, dualarımla yarıldı diye o da yürür. ancak denizin ortasına gelince deniz kapanır. firavun bunun üzerine tövbe ettim deyip secdeye kapanır. ancak ona tövbe kapısının kapandığı, efendisine asi olanın boğularak öldürülmesinin kendisinin söylediği belirtilir ve tövbesi kabul olmadan öldürülür. secdeye kapanmış şekilde.

Okudunuz mu?  Sözünde durmayanlara karş ı insanlar nasıl davranırlar?

bu şekilde bulunan cesedin firavuna ait olduğu da söylenmektedir.


Kayıtsız Üye
Bu tür hikayeler gerçek değildir, gerçekleri yani hak din konusunda insanların kafasını karıştırmak için uydurulmuştur. Eskilerin tanımlaması ile İSRAİLİYYAT diye bilinir. Allah RAHMAN sıfatının tecellisi olarak dünyalık konusunda çalışan herkese (inansın/inanmasın) çalışmasının karşılığını verir, ancak RAHİM sıfatı sadece iman edenlere yöneliktir. Hiç bir peygamber Allahın emri/izni olmadan böyle bir iddiaya girmez, Allah peygamberini kendisine karşı savaş açmış bir küfür önderi-tağut (ilahlık taslayan) karşısında yalnız bırakmaz. Bir peygamber Allah’a sığınıp yaslanmadan, ona dua etmeden böyle bir olaya girmez, bu nedenle bu hikaye iyi niyetli görünerek fesat ve kafa karışıklığı oluşturmaya yönelik, kötü niyetli bir komplodur. Herhangi bir delili, dayanağı ve kaynağı da yoktur. Akla, mantığa, Kur’ana açıkça aykırıdır

Okudunuz mu?  Burnuma Misk-i Amber Kokusu Geldi

firavunun nil nehrini tersine akıtması, hz musa firavun nil nehri, hz musa nil nehri

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin hayatındaki önemli olaylar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.musa ile firavunun nil nehrini tersine akıtmak imtihanı gerçekmidir. Eğer gerçekse hangi ayette açıklanmıştır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.