Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:04
Sahabe
Yönetici

Ya Ahiret Varsa İnkarcıları düşündüren mesele Kıssadan hisse

Ya Ahiret Varsa İnkarcıları düşündüren mesele Kıssadan hisse

ehli-sunnet
Bir gün Hz.Ali (R.A.)Efendimiz, namaz kılmış giderken müşriklerden(puta tapan kafirlerden) biriyle karşılaşır. Müşrik. Hz. Ali Efendimize şöyle der:
Ya Ali! Şu sizin halinize bakıyorum da düşünüyorum. Ahiret var, insan bu dünyada yaptıklarından bir bir hesab verecek diye , namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz, zekat veriyorsunuz. Sonra da diyorsunuz ki , ikinci bir hayat-ahiret hayatı var, Cehennem var diyorsunuz… Ben bunların hiç birine inanmıyorum. Hem aramızda ne fark var, sende yaşıyorsun, bende yaşıyorum. Sizin bu kadar çabanız nedir? Her gün vaktinde namaz kılacağım diye bu kadar çaba niye?..

Hz. Ali Efendimiz bütün bunları sükunetle dinledikten sonra şu cavabı verir:
Ey koca kafir! Farzet ki, öldükten sonra dirilmek yok. (var ya…) Bizim imanımız var. (ikinci hayat var). Muhal farz, senin dediğin gibi dirilmek yok. senin dediğin gibi çıkarsa yok. O zaman ben bu yaptıklarımdan ne kaybederim. Namaz kılıyorum, Allah’ımın, Dinimin emrini yerine getiriyorum. Bu benim kulluk vazifemdir. Bundan hiç bir zarar dünyada görmüyorum. Ahirette bir zararım olur mu?
Oruç tutuyorum. Burada senin gözünle bir zarar görüyormusun? Hayır. Zekat veriyorum, hem dinimin emrini yerine getiriyorum, hemde fakir, muhtaç insanlara yardım etmiş oluyorum. Bundan benim bir kaybım olur mu? Ne dersin?..
Ya Ahiret varsa! Burada yaptıklarımdan hesab varsa, imandan, namazdan, oruçtan, zekattan, hakdan, hukuktan, insan yaptığı, işlediği her amelinden (işinden) hesaba çekilirse, ya bütün bunlar varsa!..
Ömrünü puta tapmakla geçiren ihtiyar müşrik uzun uzun, derin derin düşünmeye başlar… Ve Hz. Ali’ nin önüne diz çökerek:
Ya Ali! Evet, ya varsa!… Sizin dediğniz gibiyse?.. Öldükten sonra yeniden dirilir, Allah’ ın huzuruna çıkarsam o vakit benim halim nice olur?..der. Ve derhal iman eder. Böylece aklını alt üst eden şüphecilik ve imansızlık zindanından kurtulur ve hidayete erer…
Hz. Ali Efendimizin derin imanı, vakarlı hareketi. Ya varsa sözü bir hidayet ışığı olarak adamın kalbine parlayıp hidayete ermesine vesile oluyor. Bu küçük kıssa bütün inkarcıları, şüphecileri düşündürmelidir.
Şüpheyi, tembelliği bırakıp dinin direği olan namaza devam etmeli. Namazlarını kazaya bırakmamalıdır. Vaktinde namazlarını kılmalıdır. İmanları zayıf olanlar içinde bu kıssada ibret vardır. Namazı yarın kılarım, şimdi daha gencim, biraz ihtiyarlayayımda o zaman kılarım gibi eksik, yanlış, olayıcı, şeytan avutma ve tesellileri ile kendini aldatmak, saklamak akıllı insanların mesleği değildir. Bugün yaşayan gencin elinde yarın yaşayacağına dair bir senet, bir kontrat var mı ? Elbette yok … Namazlarını ihtiyarladıktan sonra kılmak isteyen genç ya ihtiyarlamadan, gençken ölüm gelipte ölü verirse ne yapacak ?…
Ya ihtiyarlamazsa !.. İşte bunları düşünüp ibadetlerimizi, namazlarımızı vaktinde kılalım .

Okudunuz mu?  En sevilen (sevdiğiniz) sahabe kimdir

Kaynak: Tam Namaz Hocası – Yusuf Tavaslı


Cevap: Ya Ahiret Varsa İnkarcıları düşündüren mesele Kıssadan hisse

Ferhat1991
Allah (celle Celaluhu)
Razı Olsun Kardeşim


ahirete iman ile ilgili hikayeler, ahirete iman ile ilgili dini hikayeler, Dini sahabe hikayeleri

Bu kategoride yer alan Sahabelerin şakaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ya Ahiret Varsa İnkarcıları düşündüren mesele Kıssadan hisse Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.