Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

Öğle uykusu(Kaylüle) tam olarak hangi saatlerde uyunur ?

Öğle uykusu(Kaylüle) tam olarak hangi saatlerde uyunur ?

Kayıtsız Üye
Kardeşlerim bana kaylüle ile ilgili yazının linkini atıp bırakmayın zira yazıları okudum ve sonuç olarak sabah 10.00 — 13:00 arası uyunan uyku gibi algıladım (net yazılmasa da)

Yine de soruyorum kaylule uykusuna başlanan ve biten zaman diliminin kesin ya da en yakın formulü nedir

Okudunuz mu?  Çocuğa konulan isim nasıl değiştirilir

(Örneğin : Öğlen ezanı okunmadan 1,5 saat önce başla ve öğle ezanından 1,5 saat sonra uyan )
Gibi …
Rabbi’miz hepimizi affetsin amin …


Cevap: Öğle uykusu(Kaylüle) tam olarak hangi saatlerde uyunur ?

Hoca
öğleye 1-2 saat kala da olur ama en makbul olanı öğleden sonradır.


Yanıt: Öğle uykusu(Kaylüle) tam olarak hangi saatlerde uyunur ?

meryemgül1
Allah c.c.razı olsun mum hocam:)

Okudunuz mu?  Tütsü yakmak caiz mi

Cevap: Öğle uykusu(Kaylüle) tam olarak hangi saatlerde uyunur ?

rana
Allah c.c. razı olsun 🙂


yardimsever
Hocam ben de baya okudum ettim araştırdim şu sonuca ulaştım peygamberimiz öğle namazını kıldıktan sonra uyuyomus yaklaşık. 50 dk civarı batılı ünlü uyku uzmanı bilim adamlari insan vücut sıcaklığının en yüksek olduğu zamanda yani 14 ila 16 arasi bir saatte yapılmasini uygun görüyolar öğlen uykusunu zorunlu uygulattiran çin ve meksika gibi ülkelerde de en sıcak olduğu zamani tercih ediyolar sonuç olarak şu yaz zaman dilimi içerisinde 13.00 ve 14.00 arası 1 saati geçmemek şartıyla uyunabilir hem sünnet yerine getirilir hem de gün içi dinçlik sağlanir

Okudunuz mu?  Hazreti Ömer kaçıncı müslümandır ve müslüman olunca ne söylemiştir?

Kayıtsız Üye
İlk başta cevaplayan kardeşim (Kayıtsız Üye)
Öğlenden 1.5 saat önce uyuyup öğlenden 1.5 saat sonra kalkarsan öğlen namazını nasıl kılıcağız acaba?
Peygamberimiz (s.a.v) yani öğleni mi kaçırıyordu?
Cevabın yanlış diye düşünüyorum.


Kayıtsız Üye
Neyi yanlış Allah aşkına öğleyi kılıp uyuyordur bunu düşünmek bu kadar zor değil ??

Okudunuz mu?  El ezher üniversitesine okumak istiyorum bunun için neler gereklidir?

Kayıtsız Üye
Uyku üç nevidir.
BİRİNCİSİ: Gaylûledir ki, fecirden sonra, tâ vakt-i kerahet bitinceye kadardır. Bu uyku, rızkın noksaniyetine ve bereketsizliğine hadisçe sebebiyet verdiği için, hilâf-ı sünnettir. Çünkü rızık için sa’y etmenin mukaddemâtını ihzar etmenin en münasip zamanı, serinlik vaktidir. Bu vakit geçtikten sonra bir rehavet ârız olur. O günkü sa’ye ve dolayısıyla da rızka zarar verdiği gibi, bereketsizliğe de sebebiyet verdiği, çok tecrübelerle sabit olmuştur.
İKİNCİSİ: Feylûledir ki, ikindi namazından sonra, mağribe kadardır. Bu uyku ömrün noksaniyetine, yani, uykudan gelen sersemlik cihetiyle, o günkü ömrü nevm-âlûd, yarı uyku kısacık bir şekil aldığından, maddî bir noksaniyet gösterdiği gibi, mânevî cihetiyle de, o gün hayatının maddî ve mânevî neticesi ekseriya ikindiden sonra tezahür ettiğinden, o vakti uykuyla geçirmek, o neticeyi görmemek hükmüne geçtiğinden, güya o günü yaşamamış gibi oluyor.
ÜÇÜNCÜSÜ: Kaylûledir ki, bu uyku sünnet-i seniyyedir. Duhâ vaktinden, öğleden biraz sonraya kadardır. Bu uyku, gece kıyamına sebebiyet verdiği için sünnet olmakla beraber, Ceziretü’l-Arabda, vaktü’z-zuhr denilen şiddet-i hararet zamanında bir tatil-i eşgal, âdet-i kavmiye ve muhitiye olduğundan, o sünnet-i seniyyeyi daha ziyade kuvvetlendirmiştir. Bu uyku hem ömrü, hem rızkı tezyide medardır. Çünkü yarım saat kaylûle, iki saat gece uykusuna muadil gelir. Demek, ömrüne hergün bir buçuk saat ilâve ediyor. Rızık için çalışmak müddetine, yine bir buçuk saati, ölümün kardeşi olan uykunun elinden kurtarıp yaşatıyor ve çalışmak zamanına ilâve ediyor.
Said Nursî

Okudunuz mu?  Burnundan sümük gelmesi abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Son yorum için teşekkürler hocam


kaylule uykusu ne zaman, kaylule ne zaman yapılır, kaylule saati

Bu kategoride yer alan İstemeyerek yanlış cümle kurmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğle uykusu(Kaylüle) tam olarak hangi saatlerde uyunur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.