Anasayfa
5 Eylül 2023, 18:58
Sizden
Yönetici

Oğuz Kaan kimdir?

Oğuz Kaan kimdir?

Allahın1Kulu
Selamun Aleyküm

Benim bir sorum var biliyorsunuz Türklerin atasıdır Oğuz Kaan bazı yerlerde Oğuz Kaanın Peygamber olduğu iddia ediyor HZ. Zülkarneyn Peygamberin Oğuz Kaan olduğunu iddia edenler var acaba doğrumu bu bir ikincisi ise mesela bende Oğuz Kaanı HZ. Zülkarneyn olduğunu kabul eysem ve Oğuz Kaanı Peygamber olarak görsem tanıtsam günah olurmu ?

Okudunuz mu?  Hatim yaparken sessiz okumak

Cevap: Oğuz Kaan ?

ehli-sunnet
Aleykum Selam Ve Rahmetullah,

Kardeşim Oğuz Kaan’ın Kesin olarak Hz Zülkarneyn Olduğuna dair bir şey yoktur Kaan’ın Zülkarneyn’e benzediği söyleniyr zaten Hz Zülkarneyn sanılan 3 4 kişi daha vardı isimleri aklımda değil türk değildi ama bir genelleme yapacak olursak Oğuz Kaan’ın Hz Zülkarneyn olması o diğer 3 kişiden daha iyi ihtimal
Ayrıca bu dediğim 4 kişide olmayabilir bide Kardeşim Oğuz Kaan’ın Hz Zülkarneyn olduğu kesin belli değildir OLmadığı halde neden Peygamberdir diyorsunki ?:)

Okudunuz mu?  Mezi ve idrar bulasan kıyafet ile namaz kılmak

Yanıt: Oğuz Kaan ?

Allahın1Kulu
öyle diyorsun ama toplumda değişik görüşlü biri çıkarda Oğuz Kaana küfür ederse hiç değilse dersin Allahın Peygamberine küfür edemezsin diye ! yani tabi Peygamber ise aslında demek istediğim yani Oğuz Kaanın HZ. Zülkarneyn olabileceğini iddia ediyorlar mesela ben de o iddia edenlere katılsam Peygamberdir desem Oğuz Kaan için bir sakıncası varmı onu öğrenmek istedim.

Okudunuz mu?  Yara ve namaz

Soru: Oğuz Kaan ?

VanLi
Tam olarak kesin bilmediğin bir şey hakkında yorum yapıp millete anlatırsan eğer böyle bişey gerçektende yoksa yanlış bilgilendirme yapmış olacaksın milleti kandırmış olacaksın.Kesin bilmedik şeylerden uzak durmak gerek emin olmak gerek.


Allahın1Kulu
Allah Razı Olsun Kardeş…

Okudunuz mu?  Namazı nasıl huşu içinde kılabilirim

mertfb190707
facebooktan bende gördüm bu iddiayı…sonuç olarak bir iddia,bir çıkarımdır ama yine de bir türkü coşturmaya yetiyor…benim okuduğum yazıda oğuz kaan olarak değil bilge kağan olarak geçiyor…bilindiği üzere orhun anıtlarından biri bu hanın adına dikilmiştir…ve bu anıtlardaki yazılar kehf suresiyle ciddi benzerlik gösteriyor…

Okudunuz mu?  Rabıta tek başına yapılır mı?

oğuz kağan isminin anlamı, yafes, mete han

Bu kategoride yer alan Ağza-Burna 3 kere su verdikten sonra tekrar ağıza su verirsek abdeste engel mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oğuz Kaan kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.