Anasayfa
4 Şubat 2024, 7:06
Sohbet
Yönetici

Hz Hızır İle Hz İlyas’ın Buluşması !

Hz Hızır İle Hz İlyas’ın Buluşması !

ehli-sunnet
Bu mektûb, Bedî-uz-zamana gönderilmiştir. Hızır ve İlyâs ile buluşmağı bildirmektedir:

Allahü teâlâya hamd olsun! Onun seçdiği kullarına selâm olsun! Çok zamandan beri, sevdiklerimiz Hızır için soruyorlar. Onun için bu fakire lâzım olan bilgi verilmediğinden cevâb yazmıyordum. Bugün sabah vakti toplanmıştık. İlyâs ile Hızır alâ nebiyyinâ ve aleyhimessalevâtü vetteslîmât ruhanî şekllerde geldiler. Hızır ruhanî olarak dedi ki, (Biz ruhlar âlemindeniz. Allahü teâlâ, bizim ruhlarımıza öyle kuvvet vermiştir ki, insan şeklini alırız. İnsanların yaptığı işleri, bizim ruhlarımız da yapar. İnsanların yaptığı gibi yürürüz, dururuz, ibâdet ederiz). (Namazları şâfi’î mezhebine göre mi kılarsınız?) dedim. (Biz şeriatlere uymakla emr olunmadık. Kutb-i medârın işlerine yardım ederiz. Kutb-i medâr şâfi’î mezhebinde olduğu için, biz de onun arkasında şâfi’î mezhebine göre kılıyoruz) dedi. Bu sözünden anlaşıldı ki, bunların ibâdetine sevap yoktur. Yanında bulundukları kimseler gibi ibâdet ederler. İbâdetin yalnız şeklini yaparlar. Bu konuşmadan da anladım ki, vilâyetin kemâlâtı şâfi’î mezhebine uygundur. Peygamberlik kemâlâtının hanefî mezhebine bağlılığı vardır. Kıyâmete kadar hiç Peygamber gelmiyecektir. Bu ümmete bir Peygamber gönderilse idi, hanefî mezhebine göre ibâdet ederdi. Hâce Muhammed Pârisâ hazretlerinin, (Füsûl-i sitte) kitabındaki, (Hazret-i Îsâ gökten indikten sonra, imam-ı a’zam Ebû Hanîfe mezhebine göre iş yapar) sözünün ne demek olduğu şimdi anlaşıldı. Bu iki büyükten yardım ve düâ istemeği düşündüm. (Allahü teâlânın lutfüne, ihsanına, nîmetlerine kavuşan bir kimseye biz ne yapabiliriz?) dedi. Sanki kendilerini aradan çektiler. Hazret-i İlyâs bu konuşmaya hiç katılmadı. Birşey söylemedi. Vesselâm.

Zikr et zikr, bedende iken cânın!
Kalbin temizliği zikr iledir Rahmânın!

Okudunuz mu?  Muhteşem Yüzyıl Rezaleti

Mektubat-ı Rabbani 282.Mektup


Cevap: Hz Hızır İle Hz İlyas’ın Buluşması !

Şema
Bu yazıyı okudum şok oldum
Ne Şafii si ne Hanefi si
SubhanAllah!


hz hızır ve hz ilyas, hızır ilyas buluşması, hz.hızır ile hz.ilyas

Bu kategoride yer alan Sağlık personeli için Hac sınav soru ve cevapları 2014 başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Hızır İle Hz İlyas’ın Buluşması ! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.