Anasayfa
16 Kasım 2023, 6:11
Sohbet
Yönetici

İbrahim Hakkı Bursevi Kürtler Hakkında SAVLarı

İbrahim Hakkı Bursevi Kürtler Hakkında SAVLarı

ehli-sunnet
ibrahim hakkı bursevi ruhul Beyan’ında Bursevî, İbn Ömer(r.a.)’den rivayetle, Hz. İbrahim Peygamber’in yakılmakla cezalandırılmasını teklif edenler Arap acemlerindendir, yani Kürtlerdendir dedikten sonra, ne diyordu?

Diyordu ki:

Hayatıma yemin ederim ki, insanlara cefa ve eziyet vermelerinde şimdi de ileri gidiyor ve ondan ayrılmıyorlar. Halil İbrahim’in dini olan İslâmiyet’in ahlakından ve amelinden onlar üzerinde bir eser göremezsin. Kürtlerin ahlakları onların mallarını talan etmektir. İşleri zulümdür, hırsızlıktır, öldürmektir ve yol kesmektir. VAllahi bunlar, yani Kürtler Müslüman değildir. Allah, insanlar arasında bunların benzerlerini çok etmesin. Sakın bunların en Salihleriyle bile arkadaşlık etmeyin ve bunların bastığı toprağa da basmayın!

(Harun Ünal, Uydurma Hadisler, c.1, s.161)

Sadece 2 Hadis yazalım
1736- عَنِ ابنِ عُمَرَ رَضِيَ اللَّه عَنْهُمَا قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللَّه صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم : « إِذا قَالَ الرَّجُـلُ لأَخِيهِ : يَا كَافِر ، فَقَدْ بَاءَ بِهَا أَحَدُهُما ، فَإِنْ كَان كَمَا قَالَ وَإِلاَّ رَجَعَتْ عَلَيْهِ » متفقٌ عليه .
1736. İbni Ömer radıyAllahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."

Okudunuz mu?  Peygamberimizin spor ile ilgili hadisleri

Buhârî, Edeb 73; Müslim, Îmân 111. Ayrıca bk. Tirmizî, Îmân 16

Aşağıdaki hadis ile birlikte açıklanacaktır.
1737- وعَنْ أَبي ذَرٍّ رَضِي اللَّه عنْهُ أَنَّهُ سمِعَ رَسُولَ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم يَقُولُ : « منْ دَعَا رَجُلاً بالْكُفْرِ ، أَوْ قَالَ : عَدُوَّ اللَّهِ ، ولَيْس كَذلكَ إِلاَّ حَارَعلَيْهِ » متفقٌ عليه . « حَارَ » : رَجَعَ.
1737. Ebû Zer radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim bir adamı ey kâfir diye çağırır veya ona ey Allah’ın düşmanı derse, o adam da böyle değilse, bu söz, söyleyenin kendisine döner."

Buhârî, Edeb 44; Müslim, Îmân 112

(Mümine kâfir diyenin, kendisi kâfir olur.) [Buhari

Okudunuz mu?  Evlilik hakkında Ayet, Hadis ve Sözler


Cevap: İbrahim Hakkı Bursevi Kürtler Hakkında SAVLarı

batur
ırkçılık İSmail hakkı Bursevi’ye yakışmaz.
Lütfen kullanılan kelimenin tarihi manasını bilmeden polemik çıkarmayın. Arap acemlerinden yani Kürtlerdendir şeklinde tercüme etmeniz çok saçma değil mi? ARaplar sami bir ırk ikem Kürtler irani bir kavimdir. Ekrad kelimesi göçebe başıbozuk bedevi gibi vs anlamlarında kullanılmıştır. O tarihlerde yazılan OSmanlı tahrir defterlerinde yörük Türk boylarına dahi ekrad olarak kaydedildiği görülüyor.
Buna göre metinde geçen arap acemi ekrad arapların yerleşik olmayanları, bedevileri, göçebeleri anlamına gelmesi muhtemeldir. OSmanlıca bilen arkadaşlar bu konuda daha tafsilatlı bilgi verebilir. Lütfen böyle konularda iyi araştırmadan fitneye vesile olmayınız.

Okudunuz mu?  Hayatımın anlamı kalmadı Allah rızası için yardım! eski imanımı istiyorum

Cevap: İbrahim Hakkı Bursevi Kürtler Hakkında SAVLarı

imam
ismail hakkı bursevi kürtler hakkındaki tutumu bu ise gerçekten (ki inanmıyorum) ona h,iç itibar edilmez.
Gerçekliğini araştırmak lazım


ismail hakkı bursevi kürtler, ibrahim hakkı bursevi, ruhul beyan kürtler

Bu kategoride yer alan Candan çok sevdiğim dayım vefat etti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbrahim Hakkı Bursevi Kürtler Hakkında SAVLarı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.