Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:30
missa96
Abone

Yürürken Yol üzerinde Küçük Bir Miktar Para Buldunm Ne Yapmalıyım

Yürürken Yol üzerinde Küçük Bir Miktar Para Buldunm Ne Yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Yürürken Yol üzerinde Küçük Bir Miktar Para Buldunm Ne Yapmalıyım Bunu Kullana Bilirmiyim


Cevap: Yürürken Yol üzerinde Küçük Bir Miktar Para Buldunm Ne Yapmalıyım

aziz83
küçük miktar derken??

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyunları oynamak caiz midir ?

Yitik, kayıp eşya manasına ‘lukata’ denilen ve bu unvan altında fıkıh kitaplarında yer alan hükümlere göre; yolda bulunan para zâyi olmaması açısından mutlaka alınmalıdır.

Fıkıh kitaplarımızda, bulunan kayıp eşyalara karşı davranış tarzımızı belirleyen bölümler vardır . Yitik, kayıp eşya manasına ‘lukata’ denilen ve bu unvan altında fıkıh kitaplarında yer alan hükümlere göre; yolda bulunan para zâyi olmaması açısından mutlaka alınmalıdır. Sonra Efendimiz (sas)’in bir hadis–i şeriflerinde belirttiği üzere insanların, genelde toplanmış olduğu mescid, pazar vb. yerlerde bir yıl boyunca ilan edilecektir. Para, miktarını veya cüzdan içinde ise cüzdanın vasıflarını bilen kişiye –ki sahibi demektir– teslim edilir. Bir yıl sonunda sahibi çıkmazsa parayı bulan kişi muhtaç biriyse onu kendi şahsi harcamalarında kullanabilir. Muhtaç değilse, ihtiyaç sahiplerine dağıtır. Asıl para sahibi, daha sonraki günlerde ortaya çıkıp ve parasını talep ettiği takdirde, parayı bulan kişi onu sahibine iade eder.. Kıyemî eşyada olduğu gibi aynını ödemek şart değildir. Bu durumda para harcanmış dahi olsa, misli iade edilebilir. Para mislî bir maldır

Okudunuz mu?  Arkadaşıma darıldım özür dilemesini bekliyorum özür dilemezse onunla konuşmayacağım

Allah(c .c.)’a emanet olun…


Yanıt: Yürürken Yol üzerinde Küçük Bir Miktar Para Buldunm Ne Yapmalıyım

aziz83
dinleyelim>>>

[url]http://www.mehmetalidemirbas.com/Ses/Bulunan_Seyler.mp3


yolda bulunan para, Küçük miktar para bulunursa

Bu kategoride yer alan Mezar ziyaretinde ölenler bizi görürmü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yürürken Yol üzerinde Küçük Bir Miktar Para Buldunm Ne Yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.