Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Hz. İsa’nın ölüleri diriltmesi

Hz. İsa’nın ölüleri diriltmesi

1903
arkdaşlar biyerde gördüm Hz. İsa ölüleri diriltebilme mucizesi verilmiş fakat bir kişi ölürse tekrar gidemeyecegini Allah CC bildiriyor
kafam karıştı bu konuyu bana bir açıklarmısınız


Yorum: Hz. İsa’nın ölüleri diriltmesi

Omer Faruk
Allah’ın doğaya koyduğu kurallara sünnetullah diyoruz. Kur’an bu sünnetullah’ın değişmeyeceğini söylüyor ancak Kur’an’da çeşitli peygamberlere sunulan mucizeler Allah tarafından konulan bu sünnetullah’ın dışında gerçekleşen istisnai hallerdir. Zaten bunun için adı mucizedir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken tırnakların altını yıkamalımıyız

Öldükten sonra geri dönmemek de sünnetullah’tır. Ancak Allah’ın peygamberlerine verdiği bu istisnai hal ile bu mümkündür. Peygamberin olmadığı yerde herhangi bir kimsenin bunu gerçekleştirmesi mümkün değildir. Maalesef günümüzde bazı üçkağıtçı şeyhler bu tür hallere, Kur’an’dan kendileri peygambermiş gibi örnek veriyorlar. Bu tabii ki doğru değildir.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra elinin kanadığını görmek

Bir diğer konu ise Kur’an mucize ile edilen imana olumlu bakmamıştır. Kur’an’ın kuralları zaten insan hayatı için mucize niteliğinde bir rehberdir.


Hz İsa As ölüleri Diriltmesi Ile Alakalı

Kayıtsız Üye
Merhaba herkese. Bi ayet vardı ve ne kadar anlamını okusamda anlamadım. Hz isa ölüleri diriltme konusu. Hz İsa, Allahın izni ile mi diriltti yani kendisimi dirilti. Yoksa Allah’mı dirilti ve Hz isa sadece ordamıydı (Yani sadece vesilemi oldu). Sürekli içimden yanlışmı düşünüyorum acaba diye geliyor kafam allak bullak. (Hz isa değil, Allah dirilti diyince aklıma; ayetimi inkar ediyorum diye geliyor, Hz isa Rabbimin izniyle diriltti diyincede; Allah’a şirkmi koşuyorum diye geliyor). Çıldırmak üzereyim gerçekten 🥺

Okudunuz mu?  Nafile Namazını Tam Bitirirken Ezan Okunursa

Yorum: Hz. İsa’nın ölüleri diriltmesi

Ensar
Allah cc insanlar arasından seçmiş olduğu Peygamberlerine birtakım mucizeler vermiştir. Amaç İnanmayan kulların bu mucizeye karşı iman etmeleri ve sadece Allah ı ilah edinmeleriydi. Peygamberler Allah cc izni olmadan mucizeleri göstermeleri imkansız dı. Örneklerden birisi de Hz isa as dır. Hz isa as ölüleri Allahın izniyle ölüleri diriltirdi bu sadece Allahın kendisine verdiği bir mucizeydi, tabi bu Allahın izniyle elbette. Asıl dirilten Allah ancak Rasul ün nida etmesiyle ayağa kalkarlardı.
Hz isa as ın dirilttiği insanlar elbette uzun süreli yaşamamakta ve hemen tekrar vefat etmekteydi burada amaç ; Allah cc sonsuz olan kudretine ölümden sonra dirilişin var olduğuna, mucizeler gösteren peygamberlerin doğru kimseler olduğu, son olarak biz insanların imanını dahada kuvvetlendirmek için adeta delil ve örnek teşkil etmektedir.
İçinizi rahat tutun, böyle düşüncelerin gelmesi normal bir durımdur, kendinizi uzak tutmaya çalışın. vesvesenin şeytandan olduğunu unutmayın. Kalın selametle

Okudunuz mu?  Psikolojim bozuldu ölmek istiyorum

Hz. İsa ölüleri diriltirken

Bu kategoride yer alan Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. İsa’nın ölüleri diriltmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.