Anasayfa
11 Mayıs 2022, 5:02
missa94
Abone

Kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır bunlar hangi ayetlerdir

Kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır bunlar hangi ayetlerdir

Kayıtsız Üye
kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır .. bunlar hangi ayetlerdir..


Cevap: kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır bunlar hangi ayetlerdir

VanLi
Toplamda 88 yerde geçiyor.

Okudunuz mu?  Evlenmeyi çok İstiyorum.

Geçtiği Süreler.

Bakara (11)
Al-i İmran (7)
Nisa (9)
Maide (15)
Enfal (6)
Tevbe (6)
Hac (1)
Nur (3)
Ahzab (7)
Muhammed (2)
Hucurat (5)
Hadıd (1)
Mücadele (3)
Haşr (1)
Mümtehine (3)
Saf (3)
Cuma (1)
Münafikun (1)
Tegabun (1)
Tahrim (2)

Not:Kendi Sayımımdır.

Okudunuz mu?  Günahını bilmeden yemin etmek

Cevap: kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır bunlar hangi ayetlerdir

Hoca
Ey İman Edenler! Allah`a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitap`a ve daha önce indirdiği Kitap`a inanmakta sebat gösterin. Kim Allah`ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz derin bir sapıklığa sapmıştır .( Nisa.136 )
Ey İman Edenler Allah ve Peygamber, sizi, hayat verecek şeye çağırdığı zaman icabet edin. Allah`ın kişi ile kalbi arasına girdiğini ve sonunda O`nun katında toplanacağınızı bilin . ( Enfal.24)
Ey İman Edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın, belki de onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da başka kadınları alaya almasınlar, belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın; birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın; inandıktan sonra yoldan çıkmış olmak ne kötü bir addır. (Bu günahlardan) Tövbe etmeyenler, işte onlar nefislerine zulmedenlerdir .(Hucurat.11)

Ey İman Edenler! Allah`tan sakının; herkes yarına ne hazırladığına baksın; Allah`tan sakının, çünkü Allah işlediklerinizden haberdardır .(Haşr.18)
Ey İman Edenler! Şeytana ayak uydurmayın. Kim şeytanın ardına takılırsa, bilsin ki, Şeytan, hayâsızlığı ve fenalığı emreder ( Nur 21)
Ey İman Edenler! Sizi, mallarınız ve çocuklarınız Allah`ı anmaktan alıkoymasın; böyle olanlar hüsrana uğrayanlardır . ( Munafikun 9 )
Ey İman Edenler! Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu cehennem ateşinden koruyun. (Tahrim.6)
Ey İman Edenler! Sabır ve namazla (Allah’tan) yardım dileyin. Allah, muhakkak ki sabredenlerle beraberdir.(11)
Değerli Kardeşlerim, Yüce Allah’ın bizlere olan ilahi hitaplarına devam edelim.
Ey İman Edenler! Allah`tan sakının, inanmışsanız, faizden arta kalmış hesaptan vazgeçin. Böyle yapmazsanız, bunun Allah`a ve Peygamberine karşı açılmış bir savaş olduğunu bilin. Eğer tövbe ederseniz sermayeniz sizindir. Böylece haksızlık etmemiş ve haksızlığa uğramamış olursunuz .( Bakara.278-279)
Ey İman Edenler! Allah için adaleti ayakta tutup gözeten şahitler olun. Bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sürüklemesin; adil olun .(Maide 8)
Ey İman Edenler! Allah`tan sakınırsanız, O size iyiyi kötüden ayırt edecek bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter, sizi bağışlar. Allah büyük, bol nimet sahibidir .( Enfal.29)
Ey İman Edenler! Yürekten nasuh bir tövbe ile Allah`a dönün ki, Rabbiniz kötülüklerinizi örtsün, sizi, içlerinden ırmaklar akan cenne tlere koysun .(Tahrim 8)
Ey İman Edenler! Rüku edin, secdeye varın, Rabbinize kulluk edin, iyilik yapın ki saadete erişesiniz .(Hac 77)


Cevap: kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır bunlar hangi ayetlerdir

musab
bunların birde latincesini yazabilirmisin 🙂

Okudunuz mu?  Kök birası yani alkolsüz içmek caiz midir ?

ey iman edenler diye başlayan ayetler, ey iman edenler ile başlayan ayetler, kuranda ey iman edenler diye başlayan ayetler

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed in olağanüstü olayları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır bunlar hangi ayetlerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.