Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Alın yazısı varmı?

Alın yazısı varmı?

Kayıtsız Üye
her kes alın yazısı olduğunu söylüyor ama sahidende böyle 1 şey var mı mesele 1 insan kendini öldürüyor tabiki de cehenneme gidecektir ama bu onun alın yazısıdır bence ALLAH ÖYLE OLACAK BİLDİRDİ onun içinde öyle oldu. ama bu sahiden de böyleyse biz alın yazısına uyuyorsak neden cehenneme gidiyoruz?

Okudunuz mu?  Mezara neden su dökülür

Yorum: Alın yazısı varmı?

Kuldurdileyen
Alın yazısını alna yazılan bir yazı gibi düşünenler var. Şaka değil gerçek ne zihinler var evet haklılar alına yazılmış bir yazı yok. Allah ın neyin nasıl olacağını bildirdiğini evet biliyoruz çünkü onun her şeyi bildiğini biliyoruz. Allah hep doğru söyler evet doğru hatta yalancıları da sevmediğini biliriz. Allah vaadinden dönmez evet doğru hatta vaadinden dönenlere de afferim doğru yaptın demediğini biliriz. Kimin neden nereye gideceğine sadece o karar verir, evet doğru her şeyin sahibinin sahibi olduğu şeylerde tasarruf hakkına sahip olduğunu da biliriz. Allah dünya sınavlarında insanlara tercih yapmalarına izin vermiştir, evet doğru. O kullarnın kendileri için iyi tercihler yapmalarını diler, iyinin ne olduğunu da bize bildirmiştir. Dileği ilim olana ilim vermiş, dileği sevmek olana sevgi vermiş, dileği öfkelenmek olana öfke vermiş dileği Allah ı yoktur demek olana bunun içindil vermiş dünya da ona karışmamıştır. Evet doğru. Ama sınav bitince karışmayacağım demedi. Sizi yarattım tek başınıza bırkatım demedi. Sadece benim yaratıığım kaza ve kadere dünya da inanmamakta serbestsiniz dedi. Yani ona döndürüldüğünüzde tercihlere göre ödül ve cezalar var dedi. Bunu da siz dünya ya gelmeden önce kabul etmiştiniz. Bunu da sınavdan çıkınca hatırlayacak itiraz edemeyeceğiz evet doğru. doğru doğru da yanlış nerde? Yanlış içinize şeytanın attığı tohumlarda. Kime inanıp kime inanmadığınızda.

Okudunuz mu?  Sünnette korkudan istiklal marşı :) Sünnet Olurken Korkudan İstiklal Marşı Okuyan Çocuk

Doğrunun da yanlışın da ancak sınav bittikten sonra ortaya çıkmasında yanlışlık yoktur. Bu İşte size sınavın ne kadar hakkaniyetle yapıldığına bir ispat daha. Allah tan daha iyi kim altın kim sahte ortaya çıkarabilir ki, biz mi Alah mı?


alın yazısı var mıdır, alin yazisi varmi, alın yazısı varmıdır

Bu kategoride yer alan Alkol bırakma duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alın yazısı varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.