Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:36
Oruc
Yönetici

Oruç Ve Namaz Ne Zaman Farz Kılındı

Oruç Ve Namaz Ne Zaman Farz Kılındı

Kayıtsız Üye
Oruc Ve Namaz Ne Zaman Farz Kılındı İslamda oruç ve namaz ne zaman Müslümanlara farz kılınmıştır ?


Cevap: Oruç Ve Namaz Ne Zaman Farz Kılındı

Ecrinim
Namaz, oruç, zekat ve hac ne zaman farz oldu? Tesettür ne zaman emredildi?

Okudunuz mu?  Tedavi için sürülen jel orucu bozar mı?

Beş vakit namaz, miladi 621 yılında ve hicretten bir yıl önce mirac gecesinde farz oldu. Mirac’dan önce, yalnız sabah ve ikindi namazı vardı.
Hicret, 622 de oldu.
Ramazan orucu, 624’te farz oldu.
Zekat da 624’te Ramazan ayında farz oldu.
Hac ise 631’de farz oldu.
625 ve 627 yılında kadınlara örtünme emri geldi

Okudunuz mu?  Oruç ile ilgili vaazlar

Baran isimli üyeden alıntı


Cevap: Oruç Ve Namaz Ne Zaman Farz Kılındı

Hoca
Namaz’m Teşrî Kılınma Tarihi
Namaz, bilinen en eski ibadetlerdendir. Allah Teâlâ, Hz. İsmail hakkında şöyle buyurmuştur:Halkına namazı ve zekâtı emrederdi. Rabbinin katında kendisinden razı olunmuş bir kimseydi. (Meryem/55)Namaz, Hz. İbrahim’in dini olan Din-i Hanifte de vardı. Hz. Musa’nın tabileri de namazı bilmekteydiler. Allah Teâlâ, Hz. İsa’nın dilinden şöyle buyurmaktadır:(Rabbim) hayatta olduğum sürece bana namazı ve zekâtı emretti. (Meryem/31)Hz. Muhammed (s.a) peygamber olarak gönderildiği zaman sabah ve akşam ikişer rekât namaz kılıyordu. Bazı âlimler, Hz. Peygamber’e hitab eden şu ayetle, sabah ve akşam kılınan bu namazların . kastedildiğini söylerler.Rabbini hamd ile akşam-sabah (=bi’l-aşiyyi ve’1-ibkâr) teşbih et! .(Mü’min/55)

Okudunuz mu?  Gece sahura kalkamadım ve niyet edemedim sabah yedim,bana 60 gün kefaret borcu düşermi?

namaz ne zaman farz kılındı

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz (sav) doğum gününde oruç tutulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç Ve Namaz Ne Zaman Farz Kılındı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.