Anasayfa
31 Ekim 2021, 21:29
missa07
Abone

Allahın Dünyayı Altı Günde Yaratmasının Hikmeti Nedir

Allahın Dünyayı Altı Günde Yaratmasının Hikmeti Nedir

Kayıtsız Üye
Allah dünyayı 6 günde mi yarattı? Bilgi verir misiniz Allah Kainatı Neden Altı Günde Yaratmıştır


Yorum: Allahın Dünyayı Altı Günde Yaratmasının Hikmeti Nedir

arifselim
Yerlerin ve göklerin belirli sürelerde yaratılmasının çok farklı yorumları vardır. Mutlaka herşeyi hikmetle yaratan Allah bunları da sayısız hikmetlerle yaratmıştır. Ayrıntılı ve doyurucu bilgiler için mutlaka geniş bir tefsirden okumakla bilgi edinilebilir bu daha isabetli olur.

Okudunuz mu?  Şirkten Korunmak İçin (Sabah-Akşam) Okunacak Dua

"De ki: Siz dünyayı iki günde yaratan Allah’ın tek İlah olduğunu inkâr edip O’na birtakım eşler, ortaklar mı uyduruyorsunuz? Halbuki bütün bunları yapan, Rabbulâlemindir." (Fussilet, 41/9)

"O, yerin üstünde yüce dağlar yarattı, orayı bereketli kıldı ve orada arayıp soranlar için gıdalarını, bitkilerini ve ağaçlarını tam dört günde takdir etti, düzenledi." (Fussilet, 41/10)

Okudunuz mu?  Doğmadan ölen bebekler ne olacak?

"Derken, iki gün içinde, gökleri yedi kat olarak şekillendirdi ve her bir göğe kendisine ait işi vahyetti. Biz dünya semasını kandillerle, yıldızlarla süsledik, bozulup yıkılmaktan koruduk. İşte bu, azîz ve alîm (üstün kudret sahibi, her şeyi en mükemmel tarzda bilen) Allah’ın takdiridir." (Fussilet, 41/12)

Okudunuz mu?  Amber nerede kullanılır?

Allahın dünyayı yaratması, Allahin dunyayi yaratmasi, Allahın dünyayı 6 günde yaratması

Bu kategoride yer alan Ehlisünnet ile alevi ortak kurban kesebilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahın Dünyayı Altı Günde Yaratmasının Hikmeti Nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.