Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa01
Abone

Temizlik imandandır hadisinin açıklayan bir yazı

Temizlik imandandır hadisinin açıklayan bir yazı

Kayıtsız Üye
temizlik imandandır hadisinin açıklayan bir kompozisyon


Cevap: temizlik imandandır hadisinin açıklayan bir yazı

meryemgül1
"Temizlik imandandır" Hadis-i şerifinin kaynağı ve yorumu

Değerli Kardeşimiz;

"Temizlik imandandır" Bu hususta bir çok hadis rivayet edilmiştir. (Müslim, taharet 1; Darimi, Vudu 2; Müsned, 5/342,344; Acluni, keşfu’l- hafa, 291)

Okudunuz mu?  Doktorlar olmasaydı hayatımızda ne tür zorluklar olurdu

Evet, temizlik imandandır. Ancak, imandan sayılan temizlik, sanıldığının aksine sadece maddi temizlikten ibaret değildir. Kalp ve beden temizliği diye ifade edebileceğimiz maddi–manevi iki katlı temizliktir imandan sayılan temizlik…

Çevresine karşı dürüst davranmayan, başkalarının mutluluğundan mutluluk duymayıp tam aksine rahatsızlık hisseden, ibadeti ve ibadet edenleri hafife alan insanın kalp temizliğine sahip olduğunu söylemek kolay olmasa gerektir. Bu insan kalbindeki bu gibi kötü duyguları gidermeyi bir manevi temizlik olarak kabul etmeli, hemen beraberinde bedenindeki kirleri gidermeyi de maddi temizlik olarak bilmeli, böylece maddi manevi temizlik yaparak imandan olan temizliğe ulaşmış olacağını düşünmelidir. İşte bu iki temizliğe Efendimiz:

Okudunuz mu?  Nişanliyken başkasını seviyordum ama çok pişmanım. eşime anlatmalı mıyım?

– Ennezafetü minel iman! buyurmuştur. Yani temizlik imandandır… Bir diğer hadiste de:

İslam temizlik temeli üzerine inşa olunmuştur! buyurarak, kalp ve beden temizliğinin İslam’ın temeli olduğuna işarette bulunmuştur…

Öyle ise bu iki temizlikten birini ötekinden ayrı düşünemeyiz. Çünkü kalp temizliği ibadet etme duygusu meydana getirirken, beden temizliği de bu ibadetin sahih olmasını sağlayacak vücut ve elbise temizliğini temin edecektir. Bedeni ve elbisesi temiz olmayanın ibadeti de sahih olmayacaktır elbette.

Okudunuz mu?  Çocuğunun üzerine yemin etmek nasıl bozulur

Ahmet Şahin


Temizlik imandandır demek

Kayıtsız Üye
Temizlik imanandır sözü

Mesela birisi vesveden dolayı VE hastalıktan dolayı çok temizlik yapıyorsa. (Mesela ellerini birçok kez yıkıyorsa) bu yukarda yazılan gibi imandanmıdır? Yani birisi yukarda yazıl ı olan ellerini birçok kez arka arkaya yıkıyorsa buna imandandır veya temizlik imandandır demek doğrumu? Yada günahmı?

Okudunuz mu?  Kesira, Kebira, Teslima ne demektir?

Yorum: Temizlik imandandır hadisinin açıklayan bir yazı

ACİLSERVİS
Evet doğrudur temizlik imandandır.


temizlik imanın yarısıdır arapça yazılışı, hadisi açıklayan kompozisyon, temizlik imandandır kompozisyon

Bu kategoride yer alan Yanlışlıkla Kedinin ölümüne sebep olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temizlik imandandır hadisinin açıklayan bir yazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.