Anasayfa
22 Haziran 2021, 3:31
Sozler
Yönetici

Şeytandan Korunmak Için Peygamberimizin Sözleri

Şeytandan Korunmak Için Peygamberimizin Sözleri

yavv
Şeytandan Korunmak Için Peygamberimizin söylediği sözlere örnekler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: şeytandan Korunmak Için Peygamberimizin Sözleri

Hoca
Şeytandan korunma hakkında hadisler

Şeytanın İnsana Tasallutu

956 Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem’in zevcesi Safiyye radiya’llâhu anhâ’dan rivâyet olunduğuna göre, Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem Ramazan’ın aşr-ı ahîrinde mescidde i’tikâfta iken Safiyye (Hazretleri) Resûl-i Ekrem’i ziyâret etmişti. Bir saat nezd-i Peygamberî’de görüştükten sonra avdet etmek üzre ayağa kalkmış, Resûlullâh da onu menziline geçirmek üzere onunla berâber kalkmış. Ümm-i Seleme’nin odası önündeki mescid kapısına geldiğinde Ensâr’dan iki kimse oradan (acele) geçmişti de Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem’e selâm vermişlerdi. Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem bunlara:

Okudunuz mu?  Anne baba ile ilgili atasözleri

– Acele etmeyiniz, durunuz! Yanımdaki kadın, Safiyye bint-i Huyey’dir, buyurdu. Bu iki Ensârî zât: Yâ Resûla’llâh! Biz Cenâb-ı Hakk’ı, (Resûlünün lâyık olmıyan bir harekette bulunmasından) tenzîh ederiz, dediler. Ve (Resûl-i Ekrem’in Safiyye’nin ta’yîn-i hüviyetine mecbûriyet his etmesi), bunlara ağır geldi. Bunun üzerine Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem:

– Şeytan, insa (n vücûdü) nde (deverân eden) kan mesâbesindedir. Ben, sizin (temiz) gönüllerinize Şeytanın (kötü) bir şübhe atmasından haklı olarak korktum, buyurdu.

Okudunuz mu?  Yardımlaşma ile ilgili atasözleri

1353 Ebû Hüreyre radiya’llâhu anh’den rivâyete göre, Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem şöyle demiştir:

Sizden her hangi birinize şeytan gelir de: (Şunu) böyle kim yarattı?, (Şunu) böyle kim yarattı?, En sonu: Rabb’ini kim yarattı? d (iye vesvese ver) ir. İmdi şeytanın vesvesesi Rabb’ınıza kadar erişince o vesveseli kişi hemen "Eûzü bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm" di (yerek Allâh’a sığın) sın!. Ve vesveseye son versin!.

1359 Ebû Hüreyre radiya’llâhu anh’den Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem’in:

Okudunuz mu?  Gülme komşuna gelir başına atasözü atasözü ile ilgili bir öykü

"Sizin biriniz uykusundan uyanıp da abdest aldığında burnundaki nesneyi nefesiyle üç def’a dışarı çıkarsın!. Çünkü şeytan uyuyanın genzinde geceler" buyurduğu rivâyet olunmuştur.

——————————————————————————–

Şeytan İnsanı Namazdan Alkoyması

588 Ebû Hüreyre radiya’llâhu anh’den şöyle rivâyet edilmiştir:

Resûl-i Ekrem salla’llâhu aleyhi ve sellem buyurmuştur ki:

Sizin biriniz (gece) uyuyunca Şeytan onun boyun köküne üç düğüm düğümler. Her düğüm (yerine): "Senin için uzun bir gece vardır, rahat uyu" (diyerek eliyle) vurur. O kimse uyanıp (Kur’ân okuyarak, tesbîh ve tehlîl ederek) Allâh’ı anarsa, bir düğüm çözülür. Abdest alırsa, bir düğüm daha çözülür. Namaz da kılarsa, Şeytânın düğümlerinin hepsi çözülür. Artık o teheccüd sâhibi düğümü çözük ve gönlü hoş ve neş’eli bir halde sabâha dâhil olur. Fakat zikretmez, ve abdest alıp namaz kılmazsa gönlü kirli ve uyuşuk bir halde sabaha girer.

Okudunuz mu?  Hacı bektaş veli'nin sözleri ve anlamları

589 Abdullâh (İbn-i Mes’ûd) radiya’llâhu anh’den şöyle rivâyet edilmiştir:

Abdullâh demiştir ki: Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem’in huzûrunda birisi anıldı. Ve bu adam sabâha kadar uykuya dalar, namâza kalkmaz denildi de, Resûlullâh:

"Öyle ise bunun kulağına Şeytân işemiştir" buyurdu.

——————————————————————————–

Okudunuz mu?  İhtiyarlıkla İlgili Sözler

Şeytanın Şerinden Allah´a sıgınmak

1353 Ebû Hüreyre radiya’llâhu anh’den rivâyete göre, Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem şöyle demiştir:

Sizden her hangi birinize şeytan gelir de: (Şunu) böyle kim yarattı?, (Şunu) böyle kim yarattı?, En sonu: Rabb’ini kim yarattı? d (iye vesvese ver) ir. İmdi şeytanın vesvesesi Rabb’ınıza kadar erişince o vesveseli kişi hemen "Eûzü bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm" di (yerek Allâh’a sığın) sın!. Ve vesveseye son versin!.

1356 Süleymân İbn-i Surad radiya’llâhu anh’den rivâyete göre şöyle demiştir: bir kere ben Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem ile berâber oturmakta idim. O sırada iki kişi sövüştüler. Bunlardan birinin (şiddet ve gazabından) yüzü kızarmış ve şah damarları şişmişti. Bunun üzerine Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem:

Okudunuz mu?  Temizlik ile ilgili meşhur atasözleri

– Ben bir kelime bilirim ki: eğer şu kişi o kelimeyi söylese kendisinde bulunan gazap hâli muhakkak gider. (Evet) o kişi "Eûzü bi’llâhi mine’ş-şeytân" dese kendisinde bulunan bu hal gider, buyurdu. Orada bulunan Ashâb o kişiye:

– Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem şeytandan Allâh’a sığın! buyurdu, dediler. O da:

Okudunuz mu?  Dünya ve ahiret ile ilgili atasözü

– Vay, bende delilik mi var? diye i’tirâz etti.

1358 Ebû Katâde radiya’llâhu anh’den rivâyete göre Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

– (Sûreti ve ta’bîri cihetiyle) güzel rü’yâ Allah’tandır. Fenâ rü’yâ da şeytandandır. Biriniz korkunç yâni karışık rü’yâ gördüğünde hemen sol tarafına tükürüp, üflesin ve o rü’yânın şerrinden Allâh’a sığınsın, (Eûzü bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm, desin!). Bu sûretle o rü’yâ, gören kimseye zarar vermez.

1363 Ebû Hüreyre radiya’llâhu anh’den rivâyet olunduğuna göre Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

Horozların öttüğünü işittiğinizde (dileklerinizi) Allâh’ın fazl-ü kereminden isteyiniz!. Zirâ horozlar melek görmüşler (de öyle ötmüşler) dir. Merkebin anırmasını işittiğinizde de şeytan (ın şerrin) den Allâh’a sığınınız (ve: Eûzü bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm, deyiniz). Çünkü merkep şeytan görmüş (de öyle anırmış) dır.

Okudunuz mu?  İyilik ve yardımseverlik ile ilgili sözler

1384 İbn-i Abbâs radiya’llâhu anhumâ’dan gelen bir rivâyete göre şöyle demiştir:

Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem (muazzez hafidleri) Hasen’le Hüseyn’e (meâli aşağıdaki duâyı) okurdu. Ve: (Büyük) babanız (İbrâhîm) de bu duâyı (oğulları) İsmâil ile İshâk’a okurdu! der idi:

Allâh’ım -insin, cinnin, şeytanı(nın şerri)nden, (zehirli) haşerattan ve dokunan her kötü gözden- şifâ veren kelimelerine sığınırım.

Okudunuz mu?  Çevreyi korumakla ilgili sözler

——————————————————————————–

Şeytanların Kulak Hırsızlıgı

1326 Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem’in zevcesi Âişe radiya’llâhu anhâ’dan rivâyet olunduğuna göre Âişe, Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem’i şöyle derken işitmiştir:

Melekler "Anân"e -ki, buluttur- inerler de gökte kazâ ve hükmolunan (istikbâle âit) bâzı şeyleri (kendi aralarında) görüşürler. Bu sırada şeytanlar (bu havâdisi) kulak hırsızlığı yaparlar. (İşittiklerini de) kâhinlere gizlice ulaştırırlar. Bu haberlerle berâber yüz (lerce) yalan da kendiliklerinden uydururlar.


Cevap: Şeytandan Korunmak Için Peygamberimizin Sözleri

@hmet
şeytandan korunmak için peygamberimizin sözlerinden 3 tavsiye:

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güzel ahlakı ile ilgili sözler

1- auzu çekmek
2- euzu bikeimetilah
3- bismillahillezi la yedurru


şeytandan korunmak için peygamberimizin sözleri, peygamberimiz bize tavsiye etiği dua şeytandan korunmak

Bu kategoride yer alan Anne babaya saygı ile ilgili güzel sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytandan Korunmak Için Peygamberimizin Sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.