Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

Bediüzzaman ve Mehdi

Bediüzzaman ve Mehdi

Kayıtsız Üye
Yapılan yorumların çoğu Bediüzzaman’ın kendisi Mehdiliği reddettiği için Mehdi olmadığı yönünde,acaba günümüze kadar gelen diğer müceddidlerden hangisi Müceddid olduğunu kabul etmiş ki bundan dolayı Bediüzzaman Mehdi değildir deniyor.Malumunuz İmam-ı Şafii, kralın ona isnad ettiği Mehdilik ve fetva emiri görevini kabul etmediği ve ona layık olmadığını belirtmesi üzerine 100 kırbaç yediğini ve hapis yattığını siz de bilirsiniz.Acaba daha önceki Müceddidler bu kadar mütevazilikte bulunur da Mehdi-i Azam mütevazilikte onlardan geri kalır mi?Ayrıca Bediüzzaman biliyor ki bir şahıs tek başına dünyanın idaresini sürdüremez,çünkü şahıs fanidir,eğer hakikatleri sadece kendisine bağlarsa onun vefatıyla birlikte hakikatleri de onunla birlikte geçip gider.Teşbihte hata olmasın peygamber efendimiz bile en büyük peygamber,Allah’ın habibi olduğu halde o bile hakikatleri yalnızca kendine bağlamamış;onunla birlikte KUR’AN-I KERİM gönderilmiştir.Bediüzzaman diyor ya:Baki hakikatler fani şahıslara bina edilemez;edilirse o hakikatlara haksızlık olur.Bu yüzden kendisini değil de eserleri olan Risale-i Nur’ları ön planda tutmuş ve açıkça diyor ki:"ZAMAN GÖSTERDİ KİO ADAM,ADAM DEĞİL BELKİ(arapçada ve eski türkçede belki,esinlik anlamında kullanılır)RİSALE-İ NUR’DUR. Yani benden sonra Mehdi gelecek derken demek istediği;ben Risale-i Nur için uygun zemini hazırladım;o da asıl fütuhatı yapacak,İslamiyet’i dünyanın başına geçiecek.Zaten günümüzde herşey kitaplar üzerine inşa edilir.

Okudunuz mu?  Çocuğuma nazar değmiş mi? Nazar değmesi için dua

Yorum: Bediüzzaman ve Mehdi

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Müslümanların konusu mehdilik konusu değildir? Müslümanların konusu; can, mal, akıl, din ve nesil emniyeti konusudur. Müslümanlar bu konuları hollywood filmlerindeki gibi bir süpermenin çözeceğini ve kendilerinin de rahat edeceğini düşündükleri için batı karşısındaki bu duruma düştüler.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin erdemli davranışları

Bu konuları tartışmaktan haz alabiliriz. Bunun üzerinden fikir kavgaları yapabiliriz ama bu; şu anda bunları yazmak için kullandığınız teknoloji dahil yaşamın her alanındaki BECERİKSİZLİĞİMİZİ örtmez. Eğer bu sorumluluğu yüklenmezsek daha çooook MEHDİ bekleriz.

Kendisi ahlaklı olmayan müslüman; gavurun standardına güvenip, kendi standardına güvenmeyen, müslümana MEHDİ ne yapacak ki… Hz. Rasul bu anlamda ümmetin MEHDİSİ idi. hiçbir şeyi mucizeye, keramete bırakmadı, her yaptığı işi sonuna kadar takip etti en ince ayrıntısına kadar planladı. Eğer RASUL bize örnek ise hangi önlemi aldık da MEHDİ meselesini tartışıyoruz. Rasul’ün örnekliği yetmiyor mu?

Okudunuz mu?  Nur ismi kadın ismi mi? Erkek ismi mi?

Bugün kerametten, mucizeden bir edebiyat ve dünya kurmuş kardeşlerimiz hiç şunu sormuyolar mı? Acaba Filistin’de müslümanlar katledilirken, Suriyede katledilirken, Irak, Arakan’da katledilirken, kadınlarımızın namusu kirletilirken, bunu yapanları NORMAL insanlar olarak biz bilirken ehl-i keramet (!) Kabede tayyı mekan işiyle mi uğraşıyor.

Okudunuz mu?  Erkeklerin küpe takması caizmidir?

Uhud harbini, Bedir harbini bizatihi planlayan, her yere habercilerini ajanlarını sevkeden Rasulullah, bunları yapmadan Hz. Allah’tan haber alamamış mı?

Lütfen, artık uyanalım, müslümanların Mehdiye değil, ahlaka, çalışkanlığa, disipline, tevazuya, kardeşliğe ihtiyacı var, vesselam!


Mehxi

Bu kategoride yer alan Ölüm korkusu beni korkutuyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bediüzzaman ve Mehdi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.