Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Gusul
Yönetici

Hamilelik sırasında leke görülmesi gusül abdesti gerektirirmi

Hamilelik sırasında leke görülmesi gusül abdesti gerektirirmi

Kayıtsız Üye
hamilelik sırasında leke görülmesi gusül abdesti gerektirir mi. namaz kılmak için


Yanıt: hamilelik sırasında leke gorulmesi gusül abdesti gerektirirmi

Ecrinim
İstihaze akıntısı olan kadın özürlü olduğu, ve istihaze akıntısı devamlı olduğu için her defasında çamaşırını değiştirmesi gerekmez. Bu akıntının kirlettiği yerleri temizlemekle mükellef değildir. Namazını bu şekilde abdest alarak kılabilir.

Okudunuz mu?  Okula gidiyorum rüyalandım gusül almalı mıyım?

Tıp ilmine göre, gebe olunduğu halde normal adet günlerinde daha az miktarda ve daha kısa süreli kanama olur. Halk arasında buna "Üste görme" denir.

İslam’a göre bu tür kanamlar adet değil özür kanıdır. Hamile kaldıktan sonra adet görülmez.
Hamile olduğu halde kanaması olan kadın özürlü sayılır ve özürlüler gibi ibadetlerini yerine getirir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce tüyler alınır mı

Özür sâhipleri için, dînimiz büyük bir kolaylık göstermiştir. Bunların abdestleri, abdest bozucu özürleri devam ettiği halde bozulmaz. Bu halde iken namazlarını kılarlar. Abdest bozucu kan, irin, istihaze akıntısı, idrar gibi akıntıların kirlettiği yeri tekrar temizlemekle de mükellef tutulmazlar. Çünkü, bu kirler temizlendikten hemen sonra yeniden vâki olmaktadır.

Okudunuz mu?  Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

Sorularla İslamiyet Editör


Yanıt: hamilelik sırasında leke gorulmesi gusül abdesti gerektirirmi

Yakut
Allah c.c razı oslun ecrinimm kardeşim


Yorum: Hamilelik sırasında leke gorulmesi gusül abdesti gerektirirmi

Kayıtsız Üye
Hamilelikte adet kanı diye bir şey yoktur her türlüsü özürdür. hamilelik boyunca bütün ibadetlerimizi rahat bir şekilde yapabiliriz..

Okudunuz mu?  Gusül abdesti nasıl alınır erkek

Kayıtsız Üye
Hamileyim bebeğimin kalbi durdu doktor doğal düşük olsun dedi ve bekliyoruz bu arada açık Kahverengi akıntı var ama daha düşük yok namazıma devam etmeli miyim?


arifselim
Geçmiş olsun ve Allah size şefaat vesilesi eylesin. Hamileliğin devam ettiği sürece yani bebeğin kalbi durmuş olsa bile o karnında olduğu sürece hamile hükmünde devam edersin. Namazlarını kılmaya devam et.

Okudunuz mu?  Boy abdesti sırasında

hamilelikte kanama gusül gerektirirmi, hamilelikte gelen kahverengi leke namaza engel mi, hamilelikte kan gelmesi gusül gerektirirmi

Bu kategoride yer alan Kulak rahatsızlığım var oraya su dökemiyorum sorun olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hamilelik sırasında leke görülmesi gusül abdesti gerektirirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.