Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:03
sizden06
Abone

Birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur?

Birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur?

Ferhat1991
SELAMUN ALEYKÜM ABİLERİM ABLALARIM KARDEŞLERİM ASKERE GİDEN birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur?


Yanıt: birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur?

VanLi
şehit olması için Allah’a dua eden yalvaran sahabeler vardır ve sonunda duaları kabul olup şehitlik mertebesine ulaşmışlardır.(Allah onlardan razı olsun)

Okudunuz mu?  Rükudan doğruluşta semiAllahu limen hamiden yerine Allahu Ekber demek namazı bozar mı?

örnek için bknz,okuyunuz…

forumduasi.com/peygamberimizin-hayatindan-oykuler/18026-ya-allah-ya-nevfel.html


Yanıt: birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur?

Ferhat1991
Cevap Için Allah (c.c) Razı Olsun InşAllah


Cevap: birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur?

Fetva Meclisi
Cennet ehlinden olmak için duâ

Şu duâyı yakîn ile inanarak gündüz okuyan kimse gece olmadan ölürse Cennet ehlinden olur. İnanarak gece okuyan sabah olmadan ölürse Cennet ehlinden olur.
Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min şerri mâ sana’tü ebûü leke bir ni’metike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente. (45)
Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim.Beni mağfiret et. Çünki günahları ancak sen bağışlarsın.

Bu kategoride yer alan Aklımdaki sorular ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.