Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Sıla-i Rahim hangi akrabalar için geçerlidir? Kadın kocasından izin almadan akraba ziyareti yapabilir mi?

Sıla-i Rahim hangi akrabalar için geçerlidir? Kadın kocasından izin almadan akraba ziyareti yapabilir mi?

Fetva Meclisi
Sıla-i Rahim hangi akrabalar için geçerlidir? Kadın kocasından izin almadan akraba ziyareti yapabilir mi?

Soru

Sorunun bendenmi yoksa hanımın ailesindenmi kaynaklanıyor, onu en iyi ALLAH bilir.hamımımla ufak tefek sorunlar hariçinde iyi anlaşıyorum.hanımın ailesi mersinde biz ise izmirde oturuyoruz. onları görmek içimden hiç geçmiyor zaten onlarında izmir gelmek gibi bir ihtimalleri bulunmuyor şimdilik.HANIMIM BENDEN HİÇ BİR İZİN İSTEMEDEN OLAYA GİDECEĞİNİ VE GÖNLÜMÜ ALAMAYA GEREK GÖRMÜYOR.hamımın bu yöndeki talebi hakkı mı ve hamımım için şu anda kimler sılai rahimdir?
Kullanıcı: gizli özne | Tarih: 24-Kasım-2007, Saat: 13:24:57
Cevap

Okudunuz mu?  İslamda Sağ ve Sol kavramı

Değerli Kardeşimiz;
Kadın kocasından izin almadan anne babasını ziyaret edebilir mi? Cevabı okumak için tıklayınız…

Kadın anne babasını ziyaret edecek olursa öncelikle kocasından izin istemelidir. Bu izin ne zaman gideceği orada ne kadar kalacağı konusundadır. Şayet kocası hiç izin vermiyorsa o halde kadın izin almadan gidebilir. Yoksa kadın tamamen serbest hareket edebilir diye bir durum söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  Peygamber meleklerden seçilseydi ne olurdu?

SILA-İ RAHİM (hangi akrabalar sıla-i rahim hükümlerine tabidir?) Cevabı okumak için tıklayınız…

"Allah’tan korkun ve akrabalık bağlarını kesmekten sakının" (en-Nisâ, 4/I);

"Onlar ki Allah’ın gözetilmesini emrettiği hakları gözetirler (akrabalık bağlarını devam ettirirler ve iyilikte bulunurlar); Rablerine saygı beslerler ve kötü hesaptan korkarlar…";

Okudunuz mu?  Küfür etmemek için ne yapmalıyım

Fakat Allah’ın tevhit akidesini kabullendikten sonra onu bozanlar ve Allah’ın bağlanmasını emrettiği bağları koparanlar (akrabalık bağlarını kesenler) ve yeryüzünü fesada verenler var ya; işte bunlar, lânet onlara ve yurdun kötüsü Cehennem de onlara" (er-Ra’d, 13/21, 25).

Ayet ve hadislerde geçen "rahim" (akraba) sözünün hangi derecede akrabaları içine aldığı hususunda farklı görüşler vardır. Bazılarına göre kendileriyle evlenilmesi haram olanlar; bazılarına göre vârisler akraba sayılır. Bazı âlimler de, mahrem olsun olmasın, kişinin bütün yakınları akraba (rahim) dir demişlerdir. Bu son görüş, toplumsal yardımlaşma bakımından daha kapsamlıdır.

Okudunuz mu?  Hz muhammedin mekkeden medineye hicretinin sebepleri

Bu durumda bazı alimlere göre sizin de kayınbaba ve kaynananızı ziyaret etmeniz gerekmektedir.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Yorum: Sıla-i Rahim hangi akrabalar için geçerlidir? Kadın kocasından izin almadan akraba ziyareti yapabilir mi?

Kayıtsız Üye
Tüm blok lara girdim slahi rahimin kim oldunu bir alimden ögrenemedim eviriyorlar ceviriyorlar sana en yakin olanlar slahi rahim diyen yok islamda slahi rahim kimse onlara daha yakin olalim.

Okudunuz mu?  İçki içen 40 gün içinde ölürse imanı ne olur?

Yorum: Sıla-i Rahim hangi akrabalar için geçerlidir? Kadın kocasından izin almadan akraba ziyareti yapabilir mi?

arifselim
Sıla-i rahim demek, yakın akrabaları ziyaret etmek demektir. Sıla-i rahime bütün ne kadar akraba varsa tamamı dahildir. Anne, baba, kardeşler, amca, dayı, hala, teyze ve onların çocukları şeklinde bu daireyi genişletebilirsiniz. Akrabalık bağınızın olduğu kimseleri sormak, aramak ve elinden geldiği imkanlar dahilinde onlara maddi ve manevi destek olmak demektir.

Okudunuz mu?  Arapça dövme yaptırmak günah mı?

Senin dediğin gibi bu konuda farklı görüşler vardır ama ne makbul olan görüş şudur; mahrem olsun olmasın, kişinin bütün yakınları akraba (rahim) dir demişlerdir.


Sıla-i Rahim Yapmam Gerekir Mi

Kayıtsız Üye
Sıla-i rahim nedir ? Sıla-i rahim yapmazsak ne olur ?

Yıllar sonra öz kardeşlerim olduğunu öğrendim bunlarda sıla-i rahime girer mi ? Ayrıca akrabalarımla kan bağım olmadığını da öğrendim onlara da sıla-i rahim geçerli midir ?

Okudunuz mu?  Müslüman olmayan biriyle arkadaş olmak

Ensar
islam dinimizde sılai rahim ehemmiyet gerektiren ve yapılamsı elzem davranışlardandır. sıla ı Rahim yakın akrabaları ziyaret ve gözetim etmektir onların hal hatırını sormak gerekirse yardımda bulnmaktır. Yıllar sonra kardeşleriniz olduklarını öğrendikleriniz sizin aynı kandan olan akrabalarınızdır bunlarada sıla i rahim yapmak gereklidir sonuçta sizler kardeş ve aynı kandansınız. Akraba olmayana gitmeniz elbette güzel bir davranıştır ancak akraba olmayana gitmezseniz bir sorumluluğu yoktur.

Okudunuz mu?  Ahlak soruları

sıla i rahim kimlerdir, sıla-i rahim kimleri kapsar, sılayı rahim kimleri kapsar

Bu kategoride yer alan Harama bakmanın sorumluluğu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıla-i Rahim hangi akrabalar için geçerlidir? Kadın kocasından izin almadan akraba ziyareti yapabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.