Anasayfa
31 Ocak 2024, 15:24
missa5
Abone

Çağrı Filmnin Özeti

Çağrı Filmnin Özeti

emre_34
Arkadaşlar bana çağrı film nin özetine ihtiyacım var bana çağrı film nin özetini yazar mısınız ?


Yanıt: çağrı Filmnin özeti

Desert Rose
Buyur oku kardeş bu yazı kısaca çağrı filmini özetliyor….

_________________________________________
İslamiyetin doğuşu

Din ve inanış:
İslamiyet’ten önce Arapların çoğunluğu Putperestti. Kâbe bütün Araplarca kutsal sayılırdı. Puta tapıcılıktan başka Musevilik ve Hristiyanlık dinlerine inananlar da vardı. Ayrıca Araplar arasında Hz. ibrahim in dinini yaşayan ve kendilerine Hanif adı verilen birçok kimse vardı.

Sosyal ve iktisadi Hayat :
Arapların çoğu Bedevi (çölde yaşayan göçebe Arap) idi. Bunlar geçimlerini hayvancılıkla temin ederlerdi. fiehirde oturan Araplara Medeni denirdi. fiehirlerde oturanlar ticaret ve ziraat ile uğraşırlardı. Araplarda, ailede erkek egemendi. Bir erkek istediği kadar kadınla evlenebilirdi. Kadının miras hakkı yoktu. Kız çocukları bazen diri diri mezara gömülürdü. Kölelik kurumu kökleşmişti. Kabileler arasında sürekli çatışma vardı ve kabilecilik ön plandaydı.

Okudunuz mu?  Çok talihsizim

Dil ve Edebiyat :
Arap toplumunda en gelişmiş sanat edebiyattı. Bütün Araplar şiir ve hitabete çok meraklıydılar. Bugünkü Arap yazısının temelini Nebat alfabesi oluşturmuştu. Bu sırada Hz. Muhammed 40 yaşındaydı. Hz. Muhammed önce yakınlarını sonra da Mekke deki diğer insanları islam dinine davet etmeye başladı. Onun davetini ilk kabul edip Müslüman olan karısı Hz. Hatice dir. Daha sonra amcasının oğlu Hz. Ali, azatlı kölesi Zeyd, yakın dostu Hz. Ebubekir Müslüman oldular.

Okudunuz mu?  Müezzinin okuduğu dua nedir?

Hz. Muhammet (s.a.v.) Dönemi :
Hz. Muhammed 20 Nisan 571 de Mekke de doğdu. Babası Abdullah, annesi Âmine Hatundur. Doğmadan önce babasını, altı yaşındayken de annesini kaybetti. Dedesi Abdülmuttalip, Hz. Muhammed i (s.a.v.) yanına aldı. Dedesi ölünce amcası Ebû Talip yeğenine sahip çıktı. O nu korudu ve büyüttü. Hz. Muhammed, küçük yaştan itibaren çevresinde doğruluğu ve zekası ile tanındı. Ona her bakımdan güvenilir anlamına gelen El Emin lakabı verilmişti. Gençliğinde amcası ile kervan ticaretine katıldı. Suriye ve Yemen e gitti. Daha sonra Hatice adında bir hanımın kervanlarını yönetti. Yirmi beş yaşındayken Hz. Hatice ile evlendi. Hz. Muhammed (s.a.v.) içinde yaşadığı toplumun sosyal hayatını benimsemiyordu. Yaşı ilerledikçe insanlardan uzak bir hayat yaşamaya başladı. Zaman zaman Nur Dağı ndaki Hira Mağarası na gidip düşüncelere dalıyordu. Bir gün bu mağaradayken, kendisine ilk Vahiy geldi (610). Cebrail adlı melek ona Yaratan Rabbinin Adıyla Oku dedi. Bu olay Hz. Muhammed in (s.a.v.) peygamberliğinin ve islam dininin başlangıcıdır. Önceleri insanları islam dinine çağırma işi gizli yapıldı. Hz. Ömer in Müslüman olmasıyla insanlar açıkça islam dinine davet edilmeye başlandı. Müslümanlara Mekke de eziyetler giderek arttı. Bunun üzerine Hz. Muhammed (s.a.v.) yakınlarına Habeşistan a gitmelerini söyledi. Mekkeliler Habeşistan a gidenleri geri getirmek istedi fakat Habeş Kralı Asmaha onları geri vermedi. (Müslümanların ilk hicreti Habeşistan a olmuştur (615). Mekkeli müşriklerin inananlara baskıları gün geçtikçe artıyordu. Müslümanlar çok güç duruma düştüler. Bu sırada Mekke ye gelen Medineliler, Hz. Muhammed i (s.a.v.) ve diğer Müslümanları Medine ye davet ettiler .Hz. Muhammed yakın dostu Hz. Ebubekir le beraber Medine ye göç etti. Bu olaya islam tarihinde Hicret adı verilir (622). Hicretle beraber Medine de bir islam devleti doğdu . Bu devletin başkanı, ordu komutanı ve yargıcı Hz. Muhammed (s.a.v.) idi. Hicret Hz. Ömer in halifeliği zamanında Hicri takvimin başlangıcı kabul edilmiştir. Bedir Savaşı (624): Müslümanlarla Mekkeli Müşrikler arasında yapılan ilk savaştır. Savaş Medinelilerin zaferi ile sonuçlandı. Müslümanların kendilerine olan güvenleri arttı.

Okudunuz mu?  Günahlarımın ortaya çıkmasından çok korkuyorum

Uhut Savaşı (625) :
Mekkeli müşrikler, Bedir yenilgisinin öcünü almak için bir ordu hazırlayarak Medine üzerine yürüdüler. 625 yılında yapılan Uhut Savaşı nda Hz. Muhammed yaralanmış ve Hz. Hamza da şehit olmuştur. Mekkeliler üstünlük sağlamış olmalarına rağmen kesin bir sonuç alamadılar.

Okudunuz mu?  Kadınlarla ilgili bazı hadisler

Hendek Savaşı (627) :
Mekkeli müşrikler, Müslümanlara kesin darbeyi vurmak amacıyla harekete geçtiler. Müslümanlar Medine nin saldırıya açık taraşarına hendek kazarak savunma savaşı yaptılar. Müşrikler başarı sağlayamadan geri döndüler. Bu savaştan sonra Müslümanlar savunma durumundan taarruz durumuna geçeceklerdi.

Hudeybiye Barışı :
628 yılında Müslümanlarla Mekkeli müşrikler arasında yapılan ilk barıştır. 629 yılında Müslümanlar aleyhine çalışan Yahudilere ait Hayber Kalesi Müslümanlar tarafından alındı. 629 yılında yapılan Mute seferiyle Müslümanlar ilk kez Bizans la karşı karşıya geldi. 630 yılında Hz. Muhammed Mekke yi fethetti ve Kâbe yi putlardan temizledi. 630 yılında Hevazin kabileler topluluğuyla yapılan Huneyn savaşı
sonunda Taif şehri alındı. 631 yılında Müslümanlar Mute yenilgisinin bıraktığı olumsuz izleri silmek amacıyla Bizans a karşı harekete geçtiler. Bizans tan herhangi bir hareket olmayınca Müslümanlar geri döndü.
632 yılında Hz. Muhammed veda Haccını yaptı. Veda Haccından sonra Medine ye döndü. 8 Haziran 632 yılı Pazartesi günü vefat etti.

Okudunuz mu?  Hastaları ziyaret etmek niçin önemlidir ?

Çağrı Film Müzikleri

Kayıtsız Üye
çağrı film fon muziği


Cevap: çağrı Filmnin özeti

Misafir
çok uzun olmuş kısa ve öz olabilirdi ama yinede elinize sağlık


Allahu ekber
Allahımız ve peygamberimiz hep doğru yolu gösterdiler gelin bizde bunu sağlayalım arkadaşlar


Kayıtsız Üye
arkadaşlar bana çok acil bugün ve en geç yarına kadar "Çağrı" filminin özeti lazım .Yukarıdaki yazıyı okudum ama ben onları biliyorum bana filmin özeti lazım . Bu konuda hassasiyet göstermenizi bekliyorum.Çünkü bu ödev ve benim bu dersin notunu yükseltecek tek şey bu . Şimdiden bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkürler.Sıla.

Okudunuz mu?  Öksürükle gelen meni gusül gerekir mi

Kayıtsız Üye
sılacım zaten yukarıda çağrı filminin kısaca özeti yazıyor … KÜBRA


Muhasibi
Çağrı fon müzik


cagdas06
iyi ve güzel bir proje ellerinize saglık


Kayıtsız Üye
Projemi bunun sayesinde yapıyorum


Kayıtsız Üye
teşekkürler mumsema iyi ki varsın 😀


kayıtsız üye
çok saolun sayenizde 100 aldım teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Kureyş kabilesi soy ağacı

Kayıtsız Üye
hazırladiginız için elinize sağlık saolun


Kayıtsız Üye
bence çok güzel olmuş saolun


Kayıtsız Üye
Harika din
kültürü ödevimde yardımcı oldu


Kayıtsız Üye
ya iiyi güüzel ama keşke çıkarımlarımızı ve bu filmin amacını da yazsaydınız..


Kayıtsız Üye
Sagolun gercekten 10 numara 5 yildiz

Okudunuz mu?  Lam harfinin manası

Kayıtsız Üye
sıla ben yukarıdaki özeti kısaltarak yazdım bence sende dene yüksek not alırsın .Alperen.


Kayıtsız Üye
çok uzun ama işime yarayacağını umuyorum


Busem
Çok sağol sizin sayenizde odevimide yaptım


Kayıtsız Üye
çok uzun olmus kısa ve öz bir sekil olabilirdi…

Okudunuz mu?  Sabah Namazından Okunan Salavat

Kayıtsız Üye
Allah raza olsun çok işime yaradı teşekkürler…..zeynep korkusuz


Kayıtsız Üye
bu çağrının özeti değil ki bu normal konu hakkında anlatım bu çağrı dizisi ile alakası yok .


Kayıtsız Üye
aynen benimde din kültürü ödevim filmini izleyeme çünkü film 3 saat

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim Okumaya Başlamadan Önce Okunacak Dua

çağrı filminin özeti, çağrı filminin yazılı özeti, çağrı filmi özeti

Bu kategoride yer alan İslama göre kordon bağlatma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çağrı Filmnin Özeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.