Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:30
Namazlar
Yönetici

Hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar

Hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar

Kayıtsız Üye
hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar vs açık dualar dilek hacet dualarını arıyorum bulamadım


Yanıt: hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar

Desert Rose
MUHARREM AYI VE HİCRİ YILBAŞI:
Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların kameri yılbaşı gecesidir. (Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselam miladi 571’de 20 Nisana rastlayan Rebiul-evvel ayının on ikinci Pazartesi sabahı Mekke’de doğdu. 622’de Mekke’den Medine’ye hicret etti. 20 Eylül Pazartesi günü Medine’nin Kuba köyüne geldi. Bu tarih Müslümanların Şemsi yılbaşı oldu. O yılın Muharrem ayının birinci günü de Kameri yıl başı oldu. Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların kameri yılbaşı gecesidir.)
Muharrem ayı Zilkade Zilhicce ve Receb ile beraber Kur’an-ı kerimde kıymet verilen dört aydan biridir. (Tevbe 36)
Bu geceyi ihya etmeli ve saygı göstermeli. Saygı göstermek günah işlememekle olur. Zilhiccenin son günü ve Muharremin birinci günü oruç tutan o yılın tamamını oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur. Bir hadis-i şerifte (Ramazandan sonra en faziletli oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur) buyuruldu.
Muharrem ayı ile ilgili birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ayların efendisi Muharrem günlerin efendisi Cuma’dır.) [Deylemi]
(Ramazandan sonra en faziletli oruç Allah’ın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en faziletli namaz gece namazıdır.) [Müslim İbni Mace Tirmizi Nesai]
(Nafile oruç tutacaksan Muharrem ayında tut; çünkü o Allah’ın ayıdır. O ayda bir gün vardır ki O günde Allah geçmiş kavimlerden birinin tevbesini kabul etti. Yine o gün tevbe edenlerin günahlarını da affeder.) [Tirmizi]

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinin hadislerle namaz kılış şekli!...

Hicri yılda okunacak Dua
Muharrem ayının ilk günü aşağıdaki duayı 3 defa okuyanın, gelecek Muharrem ayına kadar bütün belalardan emin olacağı, Aşûre Günü [Muharremin onuncu günü] 3 defa okuyanın ise, ölümden de emin olacağı; çünkü o sene öleceği takdir edilmiş olana, bu duayı okumak nasip olmayacağı bildirilmiştir.

Okudunuz mu?  Namazda son oturuşta rabbena duasından sonra birahmetike ya erhamer rahimin denmesi gerekmiyor mu?

Duanın okunuşu şöyledir:

(Elhamdülillâhi Rabbil-âlemîn. Vassalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allahümme entel-ebediyyü’l-kadîm, el-hayyül-kerîm, el-hannân, el-mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün. Es’elüke fîhe’l-ısmete mineşşeytânirracîm, vel avne alâ hâzihinnefsil-emmâreti bissûi vel-iştiğâle bimâ yukarribünî ileyke, yâ zel-celâli vel-ikrâm, birahmetike yâ erhamerrâhimîn. Ve sallallâhu ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn.)

Okudunuz mu?  Cuma namazı niyetleri

Hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar


Cevap: hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar

Kayıtsız Üye
Rabbim sizden razı olsun inşaAllah


Yorum: Hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar

Kayıtsız Üye
Bir hayra vesile olan, O hayrı yapmış gibidir.


hicri yilbasinda okunacak dua, hicri yilbasinda yapilmasi gerekenler, hicri yılbaşında okunacak dua

Bu kategoride yer alan Namaz sureleri, Arapça yazılışları ve Türkçe anlamları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hicri yılbaşında okunması gereken dualar ve zikirler kılıncak namazlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.