Anasayfa
2 Ocak 2024, 5:45
missa0
Abone

Hadislerde günlük salavat okuma hakkında sayı verilmiş mi? 10 100 1000 şeklinde

Hadislerde günlük salavat okuma hakkında sayı verilmiş mi? 10 100 1000 şeklinde

Kayıtsız Üye
Hadislerde günlük salavat okuma hakkında sayı verilmiş mi? 10 100 1000 şeklinde açıklar mısınız


Yorum: Hadislerde günlük salavat okuma hakkında sayı verilmiş mi? 10 100 1000 şeklinde

muvaffak
Rivayetle gelen hadislerin bazılarında Peygamberin sayı verdiğini görebiliyoruz. Sayı ile alakalı olan hadislerin birçoğu sonradan birçok gerekçeyle zayıf denilmiş, itibar edilmemesi istenmiştir. Tesbihat sırasında okunulan belirli sayısı olan zikirler hariçinde sağlam şekilde gelen nadir hadisler mevcuttur. İçten gelerek, gönülden okunan az sayıda salavatın gönülsüz şekilde olup makinelerin saydığı binlerce salavattan makbul olacağını bize gelen ahlak ve sünnet ortaya koymuştur.

Okudunuz mu?  Kaysı zekatı nasıl çıkarılır?

salavat sayıları, salavat sayısı, salavatin sayisi

Bu kategoride yer alan Eşim artık beni sevmediğini ve istemediğini söyledi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hadislerde günlük salavat okuma hakkında sayı verilmiş mi? 10 100 1000 şeklinde Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.