Anasayfa
27 Ocak 2024, 19:26
missa
Abone

Besmele nerelerde kullanılır

Besmele nerelerde kullanılır

Kayıtsız Üye
Besmele Bismillahirrahmanirrahim nerelerde kullanılır bilgi verir misiniz arkadaşlar


metzer
Besmele bir işe başlamadan önce

Eve girerken

Arabaya binmeden önce

Ders Çalışmaya Başlarkende Besmele Çekeriz…


Cevap: Besmele nerelerde kullanılır

Galus
Her hayrın başı Bismillahtır sözü besmelenin nerelerde kullanılacağına dair net ve açık bir sözdür.


Eve ,camiye,iş yerine , mescitlere, girerken , işe başlamadan önce ,yemekte besmele çekilebilir.


Cevap: Besmele nerelerde kullanılır

mafir
herkeze teşekkür ediyorum
sizin sayenizde ödevimi bitirdim 🙂


gülcan
yemeğe başlarken


Kayıtsız Üye
su içerken besmele çekilir


Kayıtsız Üye
her ise başlamadan bir yere çıkarken


Kayıtsız Üye
Besmele sadece helal ve güzel şeyleri yapmaya başlamadan önce söylenir. Her işine besmeleyle başlayan bir Müslüman, Rahman ve Rahim olan Allah’ın ismiyle başlarım demekle büyük bir sırrı yakalar. Bu mübarek kelimeyi söylemekle, ibadetin dışında kalan işlerini de bir ibadet havasına büründürür. Basit ve normal âdetlerini, ibadete çevirir. Bismillahla başlanmayan işte hayır ve bereket yoktur hadis-i şerifine göre hareket etmekle de, hayır ve bereketin kapısını aralamış oluyor.

Okudunuz mu?  Yalan söylemenin sakıncaları nelerdir

Güzel ve hayırlı işlerde Besmele çekmek çok yerinde bir harekettir. Alışkanlık haline getirildiği zaman büyük bir sevap getirir. Ancak dinen haram sayılan işlerin başında söylemek çok yersiz ve yanlış bir davranıştır. İslam’ın haram kıldığı, Müslümanların uzak kalmaları gereken işlerde maddî ve manevî hayatımıza zarar veren pek çok şey vardır. Yasaklanan bazı konular da ayet ve hadislerde açıkça belirtilmiştir. Mesela; içki içmek, zina, faiz, kumar bunlardan sadece birkaçıdır.

Okudunuz mu?  Eşime beddua ediyorum günah mı

Bir insan bu yasak işleri yaparken hangi amaçla besmele okur? Şansım yaver gitsin diye kumardan önce, Belki günahı az olur diye içki ve faizden önce söylüyorsa, bu nasıl bir mantıktır? Taşımış olduğu niyet, dinle ve imanla nasıl bağdaşabilir? Bu niyetle o haramın yapısı değişir mi? Manevî sorumluluğu bir kat daha artmış olmaz mı? Ayrıca bu çirkin hareketin başlangıcında besmeleyi okurken onu hafife almış, basite indirmiş olmuyor mu?

Okudunuz mu?  Putlara neden tapılır?

İmam-ı Azam’ın yazılı tek kitabı olan Fıkh-ı Ekber’de ve asırlarca Osmanlının kaynak eeri olan Mülteka’ın şerhi olan Dâmâd’da bu konuda şöyle bir kayda yer veriliyor: Bir kimse, haram olduğu kesin olarak bilinen fiilleri işlerken ‘Bismillah’ derse, imanı tehlikeye girmiş olur. Mesela; kumar oynarken, şarap içerken, zina ederken, tavla zarlarını eline alıp atmadan önce, yenmesi haram olan bir malı yerken ‘Bismillah’ derse dinden çıkar. Çünkü bu insan Allah’ın ismini hafife almış, onunla alay etmiş oluyor. Ancak bu kişi daha sonra pişman olur, tövbe eder, tekrar Kelime-i Şehadet getirirse, yeniden imana kavuşmuş olur. Farkında olmadan, bir alışkanlık olarak harama başlamadan önce ‘Besmeleyi’ söyleyen kimse, imanını kaybetmese dahi, yine de büyük bir vebalin altına girer.

Okudunuz mu?  Şafii kunutu yerine hanefi mezhebenin kunut duası okunabilirmi

Böyle bir hareketin imana aykırı olduğunu bilmeden yapan kimselerin durumuna gelince… Hanefî mezhebine bağlı birçok ulema, cehaleti özür olarak kabul etmediklerinden bu kimsenin dininin tehlikeye girdiği kanaatindedirler. Fakat cehaleti bir mazeret gibi kabul eden bazı alimler, böylelerinin dinden uzaklaştığına hükmetmemişler. Sakal tıraşı olurken Besmele söylemek ise bunlardan farklıdır. Sakalı tıraş etmek hakkındaki haram hükmü, Bediüzzaman’ın açıklamasına göre, bıraktıktan sonra tekrar kesme hali için söz konusudur.

İmam-ı Gazalî, Nevevî ve Remlî gibi müctehid imamlar sakal tıraşını tenzihî bir mekruh olarak sayıyorlar. Böylece sakalını tıraş eden kimse, sadece bir sünneti terk etmiş oluyor. Sakal tıraşı olurken Besmele çeken kimse dini bir tehlikeye girmiş olmaz. Ancak tıraştan önce Besmele söylenmemesi daha yerinde bir davranış olur.

Okudunuz mu?  Ölmek üzere olan kişi azraili görünce bağırır mı?

Kayıtsız Üye
1-su icerken 2-eve giderken 3-miscitlemede namaz kılarken 4- besleme cejerken 6-camiye giderken 7-işe giderken 8-yemeye başlarken kullanırız. Ve kullanmayanlara lütfen bu dini kelimemizi bu anlarda kullanınız. Cocuklar için cevap cocuklara iyi odevler


Kayıtsız Üye
Herkes iyi kalpli birileri ödevimi sizin sayenizde yapdım ve A aldım çok saolun

Okudunuz mu?  Lilith isimli bir kadın Hz. Adem (as) ile aynı anda mı yaratıldı; Hz. Ademin ilk eşi o muydu?

Kayıtsız Üye
Aynen benim de odevim vardi din bilgisinden


kuran çocuğu
doğru diyorsun aslında.Besmeleyi her işe başlayıp bitirdiğimizde okuruz sadece bunlarda değil


Kayıtsız Üye
Çok teşekkürler. Herkes sizin kadar iyi niyetli değil. Sizin sayenizde 5. sınıf sınavında A aldım . Çok saolun .


Kayıtsız Üye
Size teşekkür ederim benimde ödevim vardı


kayıtlı Üye
ne kadar teekür etsem azdır sağol


#UguR
Her hayırlı bir işe besmele ile başlayabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
evet gerçekten işimi gördü çoooooook teşekürler mumsema


Fatima
Almanyada oturuyorum.Cocuk bahcesinde kapiyi açarken Allahin adini anmak kufur olurmu


mumsema
Helal yapılan işlerin tümünde BİSMİLLAH demek sünnettir. Çocuk bahçesinde kapıyı açarken besmele çekmek neden küfür olsun anlamadım

Okudunuz mu?  Eüzü besmele çekerken takılyorum

Fatima
Öyretmenler müslüman olmadigi için.Camiye girerken demek gerek.ben birden Bismillahir Rahmanir Rahim dedim.O yüzden birden küfür olur diye bilmek istiyorum.


Hoca
Öğretmenlerin müslüman olmayışı, sizin kapıdan girince besmele çekmenize engel değildir.
Siz besmele çekin bu sünnettir. Sadece günah işlerken besmele çekilmez.


Fatima
Allah razı olsun hoca.korktum küfür olur birden.


Kayıtsız Üye
Tesekur ediyorum din bilgisinden besmeleyi 10 madde halinde yazmak çok yardımcı oldu ♥♥


Kayıtsız Üye
besmele yemeğe başlamadan önce araba binerken bir işe başlarken üstünü giyerken ayakkabını giyerken bu tür şeylerde besmele kullanılır umarım cevabım hoşuna gider 0:

Okudunuz mu?  Sevdiğim Kişi Beni İstemiyor Artık

Kayıtsız Üye
Çöpe yemek dökerken besmele çekilir diye biliyorum. Şimdi soruma cevap verir misiniz lütfen? Doğruyu öğrenmek istiyorum. Artık yemek olduğunda yada küflenmiş ekmek, onu çöpe dökerken besmele çekilmez mi?


Hoca
Yemek çöpe atılmaz ama mutlaka dökülecekse küflenmiş ve kullanılmayan yemekler gibi bu durumda besmele çekilir.


Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim soruma cevap verdiğiniz için. Bir de bu sorum var ne zamandan beri bilmek istediğim. Marketlerden kedi mamaları satın alıyoruz hep. Kedimiz sadece bu mamaları seviyor. Bu mamalar haram ve bunları kedime verirken besmele çekilir mi?


ACİLSERVİS
Kediye mama verirken besmele çekebilirsin.

Okudunuz mu?  Hayvansal şampuan kullanmak caiz mi

Kayıtsız Üye
1.derse başlarken2.yemek yemeğe başlarken3.eve girerken çıkarken4.yatağa yatarken ve kalkarken5.giysileri giyerken6.arabaya binerken7.yolculuğa çıkarken8.bir işe başlamadan önce9.namaz kılarken10.camiye girerken11.korku anında12.abdest alırken13.su içerken14.hayvan keserken15.kuranı Kerim okumaya başlarken16.balık tutmaya başlarken17.tualete girerken. Benden bu kadar işAllah yardımcı olmuşumdur👍👍👍


Tevbe
Besmele kullanmak için illa bir listeye ihtiyaç yoktur. Kısaca hayırlı olan, Allah’ın rızası gözetilen her işin başında besmele çekilir.


Kayıtsız Üye
çok güzel teşekkür ederim sayenizde ödevim bitti zor buldum çok sağolun.


Kayıtsız Üye
İyi geceler bir yazıda okudum heryerde besmelenin tamamını okumayın sadece Bismillah deyin diyor bunu açıklaya bilir misiniz kafam karıştı


arifselim
Bu yazıyı nerden okudun yani hangi kaynakta geçiyor ve neden böyle deniyor. Çünkü öyle bir şey yoktur. Elbette Bismillah da denebilir ama Besmeleyi tam bir şekilde okumak da faziletlidir.

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyunlarında haç vb. benzeri işaretler

Kayıtsız Üye
Sınava girmeden önce besmele çekilebilir


besmele nerelerde kullanılır, besmeleyi nerelerde kullanırız, besmele nerede kullanılır

Bu kategoride yer alan Olmayan şeyleri görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Besmele nerelerde kullanılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.