Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

İşitme engellilere uygun etkinlik ve oyun

İşitme engellilere uygun etkinlik ve oyun

Kayıtsız Üye
dersim için hoca bir etkinlik verdi işitme engellilere uygun etkinlik veya oyun yada onlara uygun görselli oyuncaklar aypımı ve bulamıyorum lütfen yardım edin. şimdiden ALLAH razı olsun


Yorum: İşitme engellilere uygun etkinlik ve oyun

arifselim
Merhaba. Sağlıklı çocukların oynadığı bazı oyunlar işitme engelli çocuklar için uyarlanabilir. Ayrıca işitme engelli çocuklar için bir çok güzel ve eğitici oyunlar vardır. Bu konuda internetten faydalanabilirsin. Sana bir kaç tane örnek verebiliriz. Bunları bulunduğun ortam ve şartlara göre uyarlayarak eğlenmelerine ve hatta gelişimlerine katkıda bulunabilirsin.

Okudunuz mu?  Haram lokma ile ilgili hadisler

Oyun Fotoğrafta kim var?

Öğretmen, çocukların vesikalık fotoğraflarını bir torba içine koyar. Çocuklardan, bir tane fotoğraf almalarını ve incelemelerini ister. Fotoğrafta kim var? adlı oyun oynanır. Bir çocuk seçilir. Çocuğa hep birlikte Fotoğrafta kim var? diye sorulur. Seçilen çocuk, elinde
bulunan fotoğraftaki arkadaşını tanıtır. Tanıtırken de Kısa saçlı, gözlüklü, kahverengi saçlı bir erkek var. gibi bilgiler verir. Diğer çocuklardan tahminde bulunmaları istenir. Oyun oynarken kız arkadaş, erkek arkadaş şeklinde vurgulamalar yapılır. İşitme engelli çocuklarda psikomotor, bilişsel dil, sosyal duygusal gelişim alanlarını ve kendi bakımlarını, becerilerini geliştirici etkinlikler olarak müzik, oyun, drama etkinliklerinin yanı sıra resim-el işi etkinliklerine de yer verilmesi önemlidir. Böylece işitme engellilerin estetik duygusu gelişir. Çocuk duygularını ifade etme olanağı bulur ve yeteneğinin farkına vararak öz güvenini geliştirir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin tebliğ görevini başlatan ilk ayetler hangi surededir

işitme engellilere yönelik etkinlikler, işitme engellilere yönelik oyunlar, işitme engellilere uygun etkinlikler

Bu kategoride yer alan Cennet ve cehennemden sorumlu melekler isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşitme engellilere uygun etkinlik ve oyun Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.