Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:43
missa94
Abone

Günümüzün müfessirleri

Günümüzün müfessirleri

Kayıtsız Üye
günümüzdeki önemli müfessirler hakkında bilgi


Yanıt: günümüzün müfessirleri

İslam
günümüzün müfessir isimleri

Ali Sağir
Mahmut Tobbaş
Mustafa islamoğlu


Cevap: günümüzün müfessirleri

muallimfatih
Zâtlardan ikisini tanımıyorum.
Mustafa Bey’inki kadar sayıda âyeti ezberden okuyamasam da açarım Elmalılı Hocaefendi’nin (rahmetullâhi aleyh) aslî Kur’ân meâlini; arada yalan yanlış da olsa, binlerce insânı hayrân edebilecek yorumlar yapabilirim. Zâten, meselâ bir dostumuzla muhkem husûslarda İslâmî sohbet yaparken yanımıza gelen ve konuşmalarımıza vâkıf olan birine "ene"yi tanıştırırlarken "bu, bizim hocadır." derler. Muhâtap da "hangi câmide görevlisiniz?" diye merâkla sorar. Muallim olduğumu öğrenince "dînî bilgilerinize bakarak hoca olduğunuzu sandım." der. Hâlbuki ortalama bir Müslümanın bilmesi gereken bir husûstan bile daha alt seviyede konuşuyoruzdur. Ya’nî dînimize âit ancak üç kelimeyi bir araya getirebilme ayıbına ma’rûz bırakılmış, sayılarını milyonlarla ifâde edebileceğimiz kardeşlerimiz; dört kelimeyi bir araya getirmeyi binde bir başarabilen "ene"yi çok rahatlıkla müfessir ilân ederler.
Hâl böyleyken ve Ehl-i Sünnet’i yıkmaya yönelik yaklaşımları bir tarafta, işine gelmeyen hadîsleri inkârcılığı diğer tarafta olan bir zâtı, nasıl olur da müfessir olarak addedersiniz?!
Siz; müfessir olmayı, "tefsir" adlı kitâp yazmak mı sanıyorsunuz?!
Siz; müctehid olmayı, çağımızda ortaya çıkan durumlar hakkında görüş belirtmek olduğunu mu sanıyorsunuz?
Mustafa Bey’in bütün tefsir(!) ve diğer derslerinin toplamı; rahmetlik Elmalılı’nın "Besmele Tefsiri"yle bile -bırakın tartmayı- karşılaştırılamaz!
"Hak Dîni Kur’ân Dili"; öyle bir eser ki hem meâl hem tefsir hem kelâm hem fıkıh. Sabırla okuyabilene…
Bu arada Mustafa Bey, onbeş yıldır sürdürdüğü dersleri bitirmiş veyâ son dersi verecekmiş (lüzûmsuz bilgiler, aklımda kalmıyor)
Böylece bir mütesallitten daha kurtulmuş olacak ve kaybettiği onbeş yılı bertarâf etmeye çalışacak, etkilenen cemaat-i Müslimîn vesselâm…

Okudunuz mu?  Küfre Girmek

Cevap: günümüzün müfessirleri

islamyolu
Günümüzün En büyük müfessiri Cübbeli Ahmet hocadır.

Bu kategoride yer alan Kendisine helal olmayan bir kişi ile sevişmek haram mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günümüzün müfessirleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.