Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:25
missa96
Abone

Edep ve haya ile ilgili hadisi serifler

Edep ve haya ile ilgili hadisi serifler

Kayıtsız Üye
bana yardımcı olursanız sevinirim


Yanıt: edep ve haya ile ilgili hadisi serifler

mumsema
Hadis No : 1657
Ravi: İbnu Mes’ud
Resulullah (sav) "Allah’tan hakkıyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey Allah’ın Resulü, elhamdülillah, biz Allah’tan haya ediyoruz" dedik. Ancak O, şu açıklamayı yaptı: "Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil. Allah’tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, Allah’tan hakkıyla haya etmiş olur."

Kaynak: Tirmizi, Kıyamet 25, (2460)

Hadis No : 1658
Ravi: Ebu Saidi’l-Hudri
Resulullah (sav) çadırdaki bakire kızdan daha çok haya sahibi idi. Hoşlanmadığı bir şey görmüşse biz bunu yüzünden hemen anlardık.

Kaynak: Buhari, Edeb 77, Menakıb 23; Müslim, Fedailu’n-Nebi 67, (2320)

Hadis No : 1659
Ravi: Zeyd İbnu Talha İbnu Rükane
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Her bir dinin kendine has bir ahlakı vardır, İslam’ın ahlakı hayadır."

Kaynak: Muvatta, Hüsnü’l-Hulk 9, (2, 905); İbnu Mace, Zühd 17, (4181, 4182)

Hadis No : 1660
Ravi: Enes
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Edebsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir. Haya ise girdiği şeyi güzelleştirir."

Kaynak: Tirmizi, Birr 47, (1975); İbnu Mace, Zühd 17, (4185)


edep ile ilgili hadisler, edep ve haya ile ilgili hadisler, haya ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Edep ve edepsizlik ile ilgili hadisi şerifler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Edep ve haya ile ilgili hadisi serifler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.