Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:25
missa96
Abone

Hazreti Muhammed’in insanlığa yaptığı iyilikler

Hazreti Muhammed’in insanlığa yaptığı iyilikler

Kayıtsız Üye
peygamberimiz hazrati Muhammed mustafa aleyhisselamın insanlık için yaptığı iyilikler


Yanıt: Hazreti Muhammed’in insanlığa yaptığı iyilikler

Desert Rose
Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed (asv)’in alemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade eder. (Enbiya Sûresi, 21/107) Yağmur nasıl ki bir rahmettir, yeryüzünün hayat bulmasına sebep olur, öyle de, Hz. Muhammed (asv) dahi insanlığın manen hayat bulmasına sebep olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Onun getirdiği din ile insanlığın mühim bir kısmı puta tapmaktan, vahşetten, bedevilikten kurtulmuştur.

Okudunuz mu?  Sıkıntı depresyon ve ruh daralması için dua

Onun engin şefkatini, sınırsız merhametini gösteren bir kaç olaya bakalım. Mesela:
– Tufeyl bin Amr, Resulullah (asv)’a gelir, kabilesinin İslama girmeyi reddettiğini söyler ve onlar için beddua talebinde bulunur. Hz. Peygamber (asv) ellerini kaldırır ve söyle dua eder:

"Allah’ım, onlara hidayet ver, onları imana getir."

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin aile ile ilgili hadisleri

– Benzeri bir durum Sakif kabilesi için söz konusu olur. Yapılan savaşta Sakif okçuları Müslümanlara hayli zarar vermiştir. Sahabeden bir kısmı, "Ya Resulullah Sakif kabilesinin okları bizi yaktı, onlara beddua et!" deyince, Resulullah (asv) şu duayı yapar:

‘’Allah’ım, Sakife hidayet ver!”

Okudunuz mu?  Mezarı mermer ve betondan yapıp üzerini kapatmak caiz midir?

– Hımar isimli birisi müzmin sarhoştur. Kendisi bu yüzden bir kaç defa cezalandırılmıştır. Yine bir ceza uygulanacağı sırada, oradakilerden birisi ona lanet okur. Hz. Peygamber (asv) hemen müdahale eder ve şöyle der:

"Öyle demeyin. Ona lanet yerine ‘Allah’ım ona merhamet et, kusurlarını affet’ deyin. VAllahi, onun hakkında benim bildiğim şudur: O, Allah ve Resulünü seviyor.”

Okudunuz mu?  Annemle babamın barışması için dua

Onu öldürmek isteyenler bile onun engin merhametinden nasiplerini almışlar, onunla hayat bulmuşlardır. Mesela:

Bir sefer dönüşü Hz. Peygamber (asv) bir ağacın altında istirahat ederken bir bedevi müşrik elinde kılıçla gelir. Tam vuracağı sırada Peygamber (asv) gözlerini açar. Müşrik, "Seni benim elimden kim kurtaracak?" der. Peygamber (asv) sakin bir şekilde "Allah!" diye cevap verir. Müşrik o sırada gayptan bir darbe yemiş gibi sendeler ve kılıç elinden düşer. Peygamber (asv) kılıcı eline alır "Şimdi seni kim kurtaracak?" diye sorar. Müşrik, "Hiç kimse." der. Peygamber, "Haydi, gidebilirsin, seni affettim!.." deyince bu zat Müslüman olur.

Okudunuz mu?  Çiğ yumurtanın içinden kan çıkması

Onun "Rahmet peygamberi" oluşundan hayvanlar bile pay almışlardır. Mesela:

– Hz. Muhammed (asv) ve bazı arkadaşları bir sefer esnasında yol alırlarken ağaç altında uyuyan bir ceylana rastlarlar. Hz. Peygamber (asv) arkadaşlarına "Aman rahatsız etmeyin!" der, sessizce yollarına devam ederler.

– Hz. Peygamber (asv), kedi yüzünden bir kadının ilahi cezaya uğradığını bildirir. Bu kadın kediyi hapsetmiş, kendisi bir şey vermediği gibi, rızkını aramasına da engel olmuştur. Kedi sonunda ölür. Kadın, bu yüzden azap görecektir.

Okudunuz mu?  Diyanet İşleri Bakanlığı ile Diyanet Vakfı arasındaki fark nedir ?

– Bir başkası ise, köpeğe yaptığı iyilik yüzünden cennete girecektir. Hz. Peygamber (asv)’in bildirdiğine göre, çölde yol alan birisi iyice susamıştır. Sonunda bir kuyuya rast gelir. Aşağıya inip kanasıya su içer. Kuyudan çıktığında, susuzluktan dili sarkmış, neredeyse ölmek üzere olan bir köpek görür. Onun haline acır, tekrar kuyuya iner, ayakkabısıyla köpeğe su çıkarır, içirir. Bu fiiliyle Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanır.

Okudunuz mu?  Üzerimde Ki Lanet ...

Doçnt dr Şadi Eren


hz Muhammedin yaptığı iyilikler, hz Muhammedin iyilikleri, peygamberimizin yaptığı iyilikler

Bu kategoride yer alan Kabir azabından nasıl korunulur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti Muhammed’in insanlığa yaptığı iyilikler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.